Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανασταίνει και ...πεθαμένους!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος με αφορμή τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα γράφει πως ο Δικέφαλος καταφέρνει να "αναστήσει" ακόμα και "πεθαμένους".

Ανασταίνει και ...πεθαμένους
Τι έγραψα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς; Ότι η ομάδα έκανε μια νέα, καλή αρχή; Έτσι νόμιζα. Οι παίκτες του Δικεφάλου φρόντισαν να με διαψεύσουν! Με την εμφάνισή τους στην Τρίπολη απέδειξαν ότι η νίκη στο Δουβλίνο ήταν απλώς μια ευχάριστη παρένθεση.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κόντρα στον Αστέρα με τη γνωστή υπνωτισμένη μορφή και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Πελοποννήσου να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μπόλονι κατάφερε να «αναστήσει» –ας με συγχωρήσουν οι Αρκάδες για την έκφραση δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλω την ομάδα τους– τον Αστέρα που κατάφερε να κερδίσει χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια.

Το παράδοξο είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος του αντιπάλου του σε όλο τον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Για την ακρίβεια, οι παίκτες του Μπόλονι είχαν ανούσια κατοχή της μπάλας και όταν έφθαναν μπροστά στην εστία του Αστέρα έμοιαζαν υπνωτισμένοι.

Το πρόβλημα της ομάδας μάλλον είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο μπορούσα να φανταστεί και πιο απαισιόδοξος φίλαθλός της. Και πάλι δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι οι απουσίες κόστισαν στην ομάδα. Σαφώς χωρίς Λίνο και Έτο η ομάδα έχασε την ευκαιρία να απειλήσει από τα πλάγια, αλλά στην Τρίπολη το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν η ανάπτυξη.

Εκτιμώ ότι δεν είναι οι απουσίες το πρόβλημα για τον Δικέφαλο. Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και φυσικά στην απουσία ενός ικανού σέντερ φορ που θα κάνει τα δύσκολα εύκολα και θα στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Μπορώ να δεχθώ ότι η απουσία του Αθανασιάδη κοστίζει στην ομάδα, αλλά κι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Σαφώς και όφειλε η διοίκηση το καλοκαίρι να αποκτήσει έναν ακόμα επιθετικό –τώρα πληρώνει την αδράνειά της και τη λανθασμένη απόφασή της να μην αποκτήσει τον Μάντζιο– προκειμένου να προσφέρει στην τεχνική ηγεσία εναλλακτικές λύσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο έχει σχέση με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν έχουν κίνητρο οι παίκτες και δεν αποδίδουν στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Και κίνητρο έχουν και δυνατότητες. Γιατί δεν τις βλέπουμε πρέπει να μας εξηγήσουν ο προπονητής, ο πρόεδρος και οι δύο τεχνικοί διευθυντές. Σαφώς και είναι υπεύθυνοι οι παίκτες για όσα συμβαίνουν, αλλά την ίδια ευθύνη έχουν ο Μπόλονι, ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας με τον Κωνσταντινίδη.

Είναι δική τους δουλειά να εντοπίσουν το πρόβλημα και να το λύσουν. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και με την πραγματοποίηση των αγώνων που εκκρεμούν (για όσες ομάδες έχουν παιχνίδια λιγότερα) είναι πιθανόν ο Δικέφαλος θα βρεθεί πιο κάτω και από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια και καλούνται όσοι προαναφέρω να το λύσουν. Άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Αν και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση τόσο ο προπονητής όσο και η διοίκηση για την αποτελεσματικότητά τους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Οι παίκτες φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: