Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μας έχουν πάρει για τα καλά στο ψιλό!!

Προκλητικό ριάλιτι στη Βρετανία για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας.
Μας έχουν πάρει για τα καλά στο ψιλό!
Εμπνευσμένο από την ελληνική οικονομική κρίση, ένα νέο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι με τίτλο «Go Greek for a week» κάνει απόψε πρεμιέρα στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.
Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής, ένας οδηγός λεωφορείου και ένας γιατρός θα εκθέτουν τις προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες θα υποστηρίζονται από συνεντεύξεις ειδικών, που θα αποδεικνύουν τα σχέδια φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που συνέβαλαν στο να «βυθιστεί» η ελληνική οικονομία.
Το παιχνίδι
Ένα 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει τη «γενναιοδωρία» του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, που επιτρέπει σε κομμωτές, σεφ και σε ανθρώπους περίπου 600 επαγγελμάτων να βγαίνουν στη σύνταξη στα 53 τους, λαμβάνοντας το 90% του τελικού μισθού τους, επειδή τα επαγγέλματά τους ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.
Ένας οδηγός λεωφορείου επωφελείται από τις συνθήκες που επικρατούν στις αστικές συγκοινωνίες, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και λαμβάνει επιδόματα, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.
Τέλος, ένας Βρετανός χειρουργός χαίρεται όταν ανακαλύπτει πώς το να πληρώνεις φόρους... αλά ελληνικά μπορεί να διπλασιάσει το εισόδημά του.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: