Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Υπέρβαση χωρίς άμυνα δεν γίνεται...!!

Κόντρα στην πιο φορμαρισμένη και αξιόπιστη μέχρι τώρα ομάδα του πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό του Φερέιρα, που έχει αποδείξει πως με την μπάλα μπορεί και πιάνει τρελούς ρυθμούς, η ΑΕΚ θα είχε τύχη μόνο αν η άμυνά της έκανε την ...υπέρβαση.
Υπέρβαση χωρίς άμυνα δεν γίνεται...
Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Δηλαδή αν κατάφερνε με τους Μανωλά - Κάλα να μπλοκάρει τον «διάβολο» Λέτο, οι μπακ της να περιόριζαν τους δύο εκρηκτικούς «πράσινους» εξτρέμ και οι Μάκος - Βάργκας να απέτρεπαν τις κάθετες πάσες και τις έξυπνες προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή των Κατσουράνη - Κλέιτον. Θαύματα, όμως, δεν γίνονται με αυτούς τους αμυντικούς που διαθέτει, παρά την πολύ καλή... σχέση του Νίκου Κωστένογλου με τον Θεό.
Ετσι, λοιπόν, το 1-0 προήλθε απο ένα ακόμη φθηνό λάθος του Μανωλά (επιπέδου... Football League) σε κάθετη του Κατσουράνη, ενώ στο δεύτερο και τρίτο γκολ το περίφημο φετινό τρανζίσιον του ΠΑΟ διέλυσε την «κιτρινόμαυρη» άμυνα! Με τον Ζέκα να προκαλεί... ναυτία στον ταλαίπωρο Καράμπελα, αλλά και τον Κουίνσι να «γλεντάει» σε κάποιες φάσεις τον Κοντοέ.
Κι όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε την εκπληκτική απόδοση των τριών προηγουμένων αγώνων του. Στηρίχθηκε στις εξάρσεις του μαγικού μεσοεπιθετικού πεντάγωνου που έχει δημιουργήσει ο «προφεσόρε» Ζεσουάλδο και στη σπουδαία αύρα που κουβαλάει η ομάδα του. Στο πρώτο 45λεπτο σε 3 φάσεις έκανε 2 γκολ, τελείωσε το ματς με λιγότερες τελικές από την ΑΕΚ, ενώ δύο φορες γλίτωσε κι από τα δοκάρια του Καπίνο!
Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε γνωρίζει τη συντριβή, αν ο Σπάθας έβλεπε τη γροθιά του Κάλα στον Λέτο και τον απέβαλε (μετά το 3-0). Μπορεί να αισθάνεται, πάντως, και αδικημένη απ' το 3-2, αφού για πρώτη φορά τη φετινή σεζον ήταν τόσο δημιουργική, βγάζοντας διψήφιο αριθμό φάσεων. Δεν πήγε το ματς στο... ξύλο ή να το «κλέψει», αλλά το διεκδίκησε. Τουλάχιστον, τελείως συγκυριακά τής έχουν βγει δύο πολύ σπουδαίοι παίκτες, οι Λεονάρντο και Βάργκας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: