Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Ο Τύπος με έδιωξε από τον Ολυμπιακό!»

Πικραμένος νιώθει ο Ούρκο Πάρντο για τον τρόπο που έφυγε από την Ελλάδα, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό. Τι δήλωσε για το ΑΠΟΕΛ και την ιστορική πρόκριση στους “16” του Champions League.
«Ο Τύπος με έδιωξε από τον Ολυμπιακό!»

Ο Ούρκο Πάρδο μίλησε για τις εκπληκτικές εμφανίσεις και την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.

Λίγες ώρες μετά από την ιστορική πρόκριση της ομάδας του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ούρκο Πάρδο μίλησε για την εκπληκτική φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, για τα μικρά μυστικά της επιτυχίας, τους «διωγμένους» από την Ελλάδα συμπαίκτες του, τον ρόλο του Γιοβάνοβιτς, τη δική του αποχώρηση από τον Ολυμπιακό και τους εδώ φίλους του με τους οποίους διατηρεί επαφή.

Ούρκο, κατακτήσατε μια μεγάλη πρόκριση τόσο για τον ΑΠΟΕΛ όσο και για ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πώς νιώθετε εσύ και οι συμπαίκτες σου;

Urko Pardo: Είναι αλήθεια ότι είναι ακόμα δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε σε όλη του την έκταση αυτό που πετύχαμε. Πρόκειται σίγουρα για μια ιστορική στιγμή, είμαστε όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε. Προσωπικά νιώθω πολύ όμορφα για την επιβράβευση αυτής της προσπάθειας.

Είμαι ευχαριστημένος που όταν χρειάστηκε, μπόρεσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας και να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δόθηκε να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση. Σήμερα μάλιστα έμαθα ότι το Eurosport με συμπεριέλαβε στην ιδανική ενδεκάδα της αγωνιστικής και όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι μια μεγάλη δικαίωση για μένα.

Οι εμφανίσεις σας έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Urko Pardo: Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Αντίθετα, θα μπορούσα να πω ότι διαφορετικές παράμετροι όπως η ποιότητα των παικτών, η συνολική λειτουργία, η ταπεινότητα και η σκληρή δουλειά, αποτελούν τα μικρά «μυστικά» που μας έφεραν μέχρι εδώ που είμαστε σήμερα.

Τι ρόλο έχει παίξει στην πορεία σας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

Urko Pardo: Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για πολλά πράγματα σε μια ομάδα. Όλες οι παράμετροι που σου ανέφερα πριν, είναι δική του δουλειά να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σωστά μέσα στο γήπεδο. Είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα τον έχουν δικαιώσει απόλυτα.

Έχετε ήδη προκριθεί στους «16». Το τελευταίο ματς του ομίλου με την Σαχτάρ στο Γ.Σ.Π. θα είναι μια φιέστα ή θέλετε πλέον και την πρώτη θέση;

Urko Pardo: Φαντάζομαι ότι οι φίλαθλοι της ομάδας θα στήσουν τη δική τους φιέστα στις κερκίδες, όμως για εμάς αυτό το ματς δεν έχει τίποτα το διαφορετικό από τα προηγούμενα. Θα μπούμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση, σοβαρότητα και μαχητικότητα με στόχο να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, η οποία μην ξεχνάμε ότι λογικά θα μας εξασφαλίσει και μια καλύτερη κλήρωση για την επόμενη φάση.

Πες μου πώς βρέθηκες στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.

Urko Pardo: Ο Γιοβάνοβιτς που με γνώριζε από την εποχή που αγωνιζόμουν στον Ηρακλή, όταν έμαθε ότι η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό είχε τελειώσει, μου τηλεφώνησε και μου πρότεινε να πάω στον ΑΠΟΕΛ.

Μου είπε ότι υπήρχαν ήδη τρεις τερματοφύλακες στην ομάδα, αλλά με διαβεβαίωσε ότι θα με υπολόγιζε και θα μου έδινε ευκαιρίες. Η εμπιστοσύνη του, μαζί με το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με έκαναν να δεχτώ την πρόταση.

Αρκετοί παίκτες του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην Ελλάδα και έφυγαν από εδώ ως «αποτυχημένοι». Τι άλλαξε στην Κύπρο και έγιναν πρωταγωνιστές;

Urko Pardo: Η απάντηση είναι απλή. Στην Ελλάδα πολύς κόσμος έχει γνώμη για το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχει ιδέα για το άθλημα. Είναι λίγοι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν από μπάλα. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που διαμορφώνουν άποψη στην κοινή γνώμη.

Διακρίνω μια πικρία στα λόγια σου. Κάπως έτσι έφυγες κι εσύ από την Ελλάδα...

Urko Pardo: Δε μου αρέσει να κοιτάζω πίσω, όμως πρέπει να πω ότι μερίδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου χειραγώγησε την όλη κατάσταση, δημιούργησε φήμες που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα και τελικά κατάφερε να φύγω από τον Ολυμπιακό. Αλλά επαναλαμβάνω, δεν κρατάω κακίες, πλέον είμαι παίκτης του ΑΠΟΕΛ και απολαμβάνω το σήμερα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε στη Γαλλία μια μεγάλη νίκη που τον κρατάει ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση.

Urko Pardo: Ναι το ξέρω, το έμαθα και ειλικρινά εύχομαι να κερδίσουν και στο τελευταίο ματς και να περάσουν και αυτοί στους «16». Μπορεί να νιώθω πίκρα για τον τρόπο που έφυγα από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο και την ομάδα.

Διατηρείς επαφή με τους πρώην συμπαίκτες σου;

Urko Pardo: Φυσικά, με αρκετούς μιλάμε και μάλιστα συχνά. Κυρίως με τον Νταβίδ Φουστέρ, τον Βαλβέρδε, τον Ασπιάθου και τον Νικοπολίδη. Και βέβαια με τον Μοϊσές Ουρτάδο που επέστρεψε στην Ισπανία. Ο Μόι με πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά τη λήξη με τη Ζενίτ και μου έδωσε συγχαρητήρια για την πρόκριση!

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: