Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο Τσάκας, ο Χουντίνι και η τροπολογία!!

Πόσα επεισόδια είχε το «Πέιτον Πλέις»; Πόσα επεισόδια είχε γράψει για τη «Λάµψη» ο Νίκος Φώσκολος;Η αγορά έχει τους νόµους της. Όταν ένα σίριαλ τραβάει, δεν τελειώνει. Συνεχίζεται επ' αόριστον. Οταν µια σειρά έχει νούµερα, ο συγγραφέας συνεχίζει να γράφει. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο Τσάκας, ο Χουντίνι και η τροπολογία
Δεν είναι άλλωστε και τίποτα δύσκολο. Φτιάχνεις καινούργιες καταστάσεις, καινούργιους ήρωες και το ενδιαφέρον παραµένει αµείωτο. Αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση πρίγκιπα - Τσάκα. Αφού η ιστορία πουλάει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τελειώσει τόσο σύντοµα. Δόξα τω Θεώ, όλοι καλά περνάµε.
Ο Τσάκας έχει να λέει, οι εφηµερίδες έχουνε να γράφουνε, ο κόσµος του Παναθηναϊκού κάτι να περιµένει και η διαφήµιση της κινητής τηλεφωνίας µε τον κελεµπία σκίζει. Αν, αντίθετα, έρθει ο πρίγκιπας, καταρρέει ένας µύθος. Θα γίνει ντόρος µια δυο µέρες, αλλά θα χαθεί η γοητεία της προσµονής.
Και το µυστήριο του άγνωστου: είναι π.χ. ο πρίγκιπας κοντός ή ψηλός; Κανένας δεν ξέρει. Τι χρώµατα κελεµπίες του αρέσει να φοράει; Φούξια ή µουσταρδί; Ριγέ ή µε πουά; Ποιος τον ράβει; Ο Γκοτιέ ή ο Αρµάνι; Οταν εµφανιστεί ο πρίγκιπας, ποιες θα είναι η συµπεριφορά και η εικόνα του Τσάκα; Δεν γίνεται να συνοδεύει τον πρίγκιπα και να φοράει αντιανεµικά κίτρινα και κόκκινα µπουφάν. Θα είναι υποχρεωµένος να αλλάξει αµφίεση.
Να γίνει κουστουµάτος και σένιος. Ή µήπως θα φοράει σµόκιν; Μικρές λεπτοµέρειες που από πρώτη άποψη είναι ασήµαντες, αλλά εξάπτουν τη φαντασία. Οσοι βιάζονται, λοιπόν, να τελειώσει το ντιλ, πάνε να χαλάσουν το µύθο.
Αντίθετα, µε όλες τις εκκρεµότητες που προκύπτουν ο Τσάκας δίνει ρεσιτάλ. Σε σηµείο µάλιστα που να σου δίνει την εντύπωση ότι διαθέτει υπερφυσικές ικανότητες: «Ξέρω ότι η τροπολογία για να αλλάξει ο νόµος σχετικά µε τον πρίγκιπα βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργού». Πράγµατι. Αν ρωτήσεις τον ίδιο τον Γερουλάνο τι ακριβώς περιέχει το συρτάρι στο γραφείο του, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ξέρει.
Είναι δυνατόν να θυµάται δηλαδή τα πάντα και µε κάθε λεπτοµέρεια; Ο Τσάκας, όµως, ξέρει. Σαν δεύτερος Χουντίνι µπορεί να παραβιάζει µέσω της ενόρασης συρτάρια και να διαβάζει κλειδωµένα και επτασφράγιστα κρατικά έγγραφα. Ακόµα κι αν του κλείσεις τα µάτια µε µαντίλι, µπορεί να ψηλαφήσει και να βρει την τροπολογία.
Δεν έχεις λεφτά; Κόψε το λαιµό σου να βρεις...
ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ είναι ο Γερµανός επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην είσπραξη φόρων µέσω των λογαριασµών ηλεκτρικού ρεύµατος. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Είναι παράνοµο δηλαδή κατά τον επίτροπο να κόβεται το ρεύµα σε κάποιον επειδή δεν έχει πληρώσει κάποιο φόρο. Την ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε κι ο Ελληνας Συνήγορος του Πολίτη.
Αντε, βάλτα εσύ όµως µε τον Βενιζέλο... Μπορείς; Δεν µπορείς. Αυτό το τέλος ακίνητης περιουσίας ήταν ακόµα ένας έξτρα φόρος. Τι θα έπιανε το κράτος όµως αν πήγαινε να µαζέψει τα λεφτά διά της νόµιµης και κανονικής οδού; Από τα τρία το µακρύτερο. Κάποιοι, βέβαια, θα πληρώνανε. Είτε επειδή έχουν τα λεφτά να πληρώσουν είτε επειδή δεν µπορούν να κάνουν αλλιώς. Το ένα εκατοµµύριο άνεργοι, όµως, δεν θα έδινε σέντζι.
Τι κυρώσεις δηλαδή µπορεί να επιβάλεις στον άνεργο; Να του στερήσεις τη φορολογική ενηµερότητα; Να την κάνει δηλαδή τι; Τι ποινή θα βάζανε στους συνταξιούχους που επίσης δεν θα πληρώνανε; Θα τους κρατάγανε αυτή την έκτακτη εισφορά από τη σύνταξη; Ζήσε, µαύρε µου, να φας τριφύλλι. Επειδή, λοιπόν, ξέρανε πολύ καλά ότι ούτε ο ένας στους δύο δεν θα πλήρωνε αυτά τα κερατιάτικα, τα βάλανε στο λογαριασµό της ΔΕΗ.
Για να τροµοκρατήσουνε και να εκβιάσουνε: Δεν πληρώνεις; Δεν έχεις ρεύµα. Δεν έχεις λεφτά; Κόψε το λαιµό σου να βρεις. Βγάλε τη γυναίκα σου ή την κόρη σου στη βίζιτα. Κι ύστερα δικάζουνε για τροµοκράτες τους «Πυρήνες της Φωτιάς», που σκάγανε τις κατσαρόλες. Εδώ µιλάµε για τροµοκρατία στο σύνολο του πληθυσµού καθ' άπασα την επικράτεια.
Για νταβατζιλίκι εις βάρος εκατοµµυρίων Ελλήνων. Επειδή οι Βενιζέλοι πετάγανε τα λεφτά και τα µοιράζανε δεξιά κι αριστερά για είκοσι χρόνια και βάλε, για να βγούνε τώρα τα σπασµένα αρµέγουνε τον κόσµο. Νταηλίκι και στην ψύχρα. Χαίρετε.
Ο Αδαµίδης κάνει τη δουλειά του Τσάκα
ΕΝΑΣ ήταν ο Μάρκο Πόλο που διέσχισε την Ασία κι ακολούθησε το δρόµο του µεταξιού για να φτάσει στην Κίνα. Κι άλλος ένας είναι ο Σταύρος Αδαµίδης. Ο υπό παραίτηση πρόεδρος δεν τα παρατάει µε τίποτα. Προσπαθεί µέχρι το τέλος. Να βρει επενδυτή ή κορόιδο, όπως λέγαµε τις προάλλες, για την ΑΕΚ.
Οι λεπτοµέρειες που διέρρευσαν αµέσως µετά το ινκόγκνιτο ταξίδι του δίνουν µια αχτίδα φωτός για το αύριο. Ο στόχος του Αδαµίδη είναι σε διπλό ταµπλό. Και µε Κινέζους µιλάει για την ΑΕΚ και µε Αραβες. Ταυτόχρονα, έχει για καβάτζα και τρίτη λύση. Από τη Σαουδική Αραβία. Αφού δεν έχει βρεθεί µέχρι τώρα ένας Τσάκας για να σώσει την ΑΕΚ, έγινε Τσάκας ο Αδαµίδης.
Δύσκολο να βρεις κορόιδο ξένο
ΟΠΩΣ ο Τσάκας έψησε τον πρίγκιπα να πάρει τον Παναθηναϊκό, έτσι κι ο Αδαµίδης πάει να ψήσει Κινέζους, Αραβες και Σαουδάραβες. Και χωρίς µάλιστα να ζητάει προκαταβολή 15 εκατοµµυρίων, όπως ο Τζίγγερ. Τζάµπα προσφέρεται το µαγαζί. Με κράχτη το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οτι όποιος πάρει την ΑΕΚ, δηλαδή, και χτίσει το γήπεδο θα βγάλει και κέρδη κι από πάνω. Θα κονοµήσει. Και δεν έχει σηµασία που η ΑΕΚ την Τετάρτη µε τον Λεβαδειακό έκανε αρνητικό ρεκόρ και δεν έκοψε ούτε τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια.
Με το που θα φτιάξουν το στολίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια οι Κινέζοι ή οι Αραβες ή οι Σαουδάραβες, το γήπεδο θα είναι φίσκα. Τόσο απλά και τόσο εύκολα. Τέτοιες δουλειές, όµως, την σήµερον ηµέρα στην Ελλάδα είναι απαγορευτικές. Αν ήταν τόσο απλά και εύκολα τα πράγµατα στην ΑΕΚ, θα φτιάχνανε το γήπεδο Ελληνες επιχειρηµατίες για να κονοµήσουνε. Οταν οι Ελληνες φεύγουνε τρέχοντας από το ποδόσφαιρο θα έρθουνε τα κορόιδα οι ξένοι;
Η άποψη πρέπει πάντα να εκφράζεται
ΕΧΩ µία απορία. Οι δηµοσιογράφοι που αποθεώνουν Βαλβέρδε και Φερέιρα τώρα ανακάλυψαν την Αµερική; Τι έκαναν όλα τα προηγούµενα χρόνια; Εγραψε κανείς ότι ο Νιόπλιας ήταν µαθητευόµενος µάγος και πήγε να µάθει τη δουλειά στου κασίδι το κεφάλι;
Είχαν γράψει για τους Ζίκο και τους Μπάντοβιτς στον Ολυµπιακό; Οποιος έχει άποψη για κανονικούς προπονητές την έχει πάντα. Και τη λέει και την εκφράζει όταν ο Κόκκαλης διώχνει τον Βαλβέρδε για να πάρει τον Κετσπάγια. Οχι µόνο εκ των υστέρων.
Λεφτά δεν υπάρχουν.
- Eυάγγελος Bενιζέλος
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα γιαούρτια που ρίξανε στη Μυτιλήνη στον Αδωνι ήταν σκέτα ή µαζί µε τον κεσέ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: