Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πειράματα με κεφαλαία γράμματα!!

Ισόπαλη 0-0 έληξε η αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Κέρκυρας στην Τούμπα με τον Λάζλο Μπόλονι να κατεβάζει 11άδα έκπληξη προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες ενόψει Τότεναμ. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στις καθυστερήσεις...
Πειράματα με κεφαλαία γράμματα!
Ήταν γνωστό ότι ο Μπόλονι ετοίμαζε 11άδα εκπλήξη για το ματς με την Κέρκυρα, αφού ακολουθεί το παιχνίδι με την Τότεναμ για το Europa League και ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να κάνει διάφορα πειράματα και φυσικά να ξεκουράσει τα βαριά του χαρτιά. Έτσι άφησε εκτός αποστολής τον Γκαρσία και κράτησε τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τον Έτο δεξί μπακ και τον Σταφυλίδη αριστερό. Στα στόπερ έπαιξαν ο Μαλεζάς με τον Κοντρέρας. Η τριάδα των χαφ αποτελούταν από αριστερά προς τα δεξιά, από τους Σπαντάτσιο, Φωτάκη και Μπαλάφα. Στην επίθεση κορυφή αγωνίστηκε ο Παπάζογλου, με τον Βιεϊρίνια και τον Αθανασιάδη να παίζουν στις πτέρυγες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.
Το ξεκίνημα του αγώνα, βρήκε τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι εντυπωσιακό. Οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφρά υπεροχή σε σχέση με τους Κερκυραίους, οι οποίοι πάντως είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού με την κεφαλιά του Αγρίτη στο 15'. Γενικά, μέχρι το 25' το ματς ήταν πολύ κακό, χωρίς επιθετικές προσπάθειες, χωρίς φάσεις με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως έχουν το μυαλό τους περισσότερο στο ματς της Τετάρτης με την Τότεναμ, παρά στον αγώνα με την Κέρκυρα.
Από το 25' και μετά πάντως, η αναμέτρηση απέκτησε κάποιο ρυθμού και η εικόνα του αγώνα είχε μία μικρή βελτίωση. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και με οργανωτές τους Βιεϊρίνια - Έτο, έφτασε πέντε φορές (25', 26', 29', 37', 45') στην... πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, με το 0-0 να παραμένει σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ στερήθηκε τις υπηρεσίες του πολύ καλού Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος ένιωθε ενοχλήσεις, γι' αυτό ο Μπόλονι προκειμένου να τον προφυλάξει ενόψει του αγώνα με την Τότεναμ, έβαλε στη θέση του τον Γεωργιάδη! Οι ''ασπρόμαυροι'' πίεσαν τους Φαίακες, αλλά το παιχνίδι παρέμεινε κακό, αφού οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και σε καμία από αυτές δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ο Γκαλίνοβιτς.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά και διατηρούσαν κλειστούς όλους τους διαδρόμους. Επιθετικά ήταν άφαντοι, δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλουν να κρατήσουν το 0-0. Στο 75' ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα, ύστερα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη (μπήκε στο 60' αντί του Παπάζογλου) στον Κοντρέρας, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Χιλιανός αμυντικός ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.
Το 0-0 έμεινε ως το τέλος, παρά τις πολύ καλές ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ στο τέλος του παιχνίδι, με τον Γκαλίνοβιτς να αναδεικνύεται σε φύλακα-άγγελο των φιλοξενούμενων, πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις. Μάλιστα οι παίκτες του Μπόλονι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Κροάτη τερματοφύλακα στον Αθανασιάδη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο διαιτητής Παππάς, θεώρησε ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκανε θέατρο και του έδειξε κίτρινη, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

90'+5' Λήξη αγώνα
90'+5' Κίτρινη στον Αθανασιάδη για θέατρο. Ο Παππάς θεώρησε ότι εκβίασε το πέναλτι σε επαφή με τον Γκαλίνοβιτς.
90'+1' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαλίνοβιτς να κερδίζει τον Φωτάκη αρχικά και τον Κοντρέρας στη συνέχεια.
90' Πέντε λεπτά καθυστερήσεων
85' Κίτρινη στον Οσμάν
78' Γύρισμα του Αθανασιάδη, δεν ανησυχεί ο Γκαλίνοβιτς.
75' Γκολ από τον Κοντρέρας ύστερα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη, αλλλά  δεν μέτρησε, σωστά, ως οφσάιντ.
70' Κίτριν στον Χαμπλ
83' -Αλλαγή για την Κέρκυρα: Ο Μίχος παίρνει τη θέση του τραυματία Αγρίτη
70' -Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, έξω ο Έτο, μέσα ο Ίβιτς
70' -Αλλαγή για την Κέρκυρα, ο Γιάνντσης αντί του Ιωάννου
68' Καλό σουτ του Σάλπι, διώχνει ο Γκαλίνοβιτς!
61' Σουτ του Σταφυλίδη άουτ!
60' -Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Σαλπιγγίδης αντί του Παπάζογλου
52' Γύρισμα του Γεωργιάδη από αριστεριά, ο Γκαλίνοβιτς βγήκε με γροθιές και έδιωξε μακριά.
50' Σουτ του Φωτάκη εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
50' Κίτρινη στον Λόβιν
47' Κίτρινη στον Σταφυλίδη
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
-Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Γεωργιάδης αντί Βιεϊρίνια
45'+1' Λήξη ημιχρόνου.
45' Εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σέντρα απο τον Βιεϊρίνια, που βρήκε τον Αθανασιάδη η κεφαλιά του οποίου στο πρώτο δοκάρι, έφυγε άουτ.
44' Διαγώνιο σουτ του Λόβιν δεν ανησυχεί τον Χαλκιά.
37' Καλό σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.
29' Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, ο Παπάζογλου έκλεψε την μπάλα πριν ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει το πλασέ του Βιεϊρίνια, έσκαψε την μπάλα για να την περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν καλή αφού ο Κροάτης μάζεψε την μπάλα.
26' Κεφαλιά του Παπάζογλου άουτ.
25' Σουτ του Βιεϊρίνια άουτ.
19' Καλό σουτ του Βιεϊρίνια αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
15' Πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα για την Κέρκυρα με τον Αγρίτη να παίρνει την κεφαλιά με την πλάτη στο τέρμα αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
1' Έναρξη αγώνα.
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Φωτάκης, Μπαλάφας, Σπαντάτσιο, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Παπάζογλου
Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Αμπντούλ, Μαζνόβ, Γκουστάβο, Λοβίν, Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: