Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Όλα αυτά, είναι οι αφορμές!!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ...
Όλα αυτά, είναι οι αφορμές
Πραγματικά ώρες – ώρες είναι να απορείς με τις τάσεις αυτοκαταστροφής, που βγάζει αυτός ο σύλλογος! Τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια, ο ΠΑΟΚ έζησε την περίοδο της ακμής του, έκανε πράγματα που η νεώτερη γενιά τα έζησε για πρώτη φορά, οι παλιότερες απλά ξανάνιωσαν!
Το βέβαιο είναι ότι αυτή η Belle Époque, η εποχή της πρωτοφανούς συσπείρωσης, της αθώας χαζομάρας, της χαράς και της διασκέδασης στο γήπεδο, τελείωσε οριστικά. Δεν τελείωσε τώρα, έχει κανένα χρόνο, που τελείωσε κι ο ΠΑΟΚ έχει περάσει σε μία άλλη φάση. Στη φάση του, δεν ξέρουμε πότε θα ξεσπάσει η μπόρα. Μπορεί να ξεσπάσει με την πιο αστεία αφορμή, μπορεί να ξεσπάσει απλά από μια ισοπαλία.
Τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι της μοδός το… πόρισμα και οι εισαγγελείς. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι λέει, όπως δεν ξέρω και τι γίνεται στα οικονομικά της ΠΑΕ. Δεν ξέρω, δηλαδή, «που πήγαν τα λεφτά», όπως λένε πολλοί, που μάλλον ξέρουν, όπως και δεν ξέρω γιατί οι πληρωμές στους παίκτες έχουν μείνει πίσω. Νομίζω πως κανείς δεν ξέρει, πλην αυτών, που τα διαχειρίζονται, απλά ο καθένας πέφτει στην παγίδα να υιοθετεί όσα θέλει να διαρρέει είτε η μία πλευρά, είτε η άλλη. Ανάλογα τι ανάγκες έχει να εξυπηρετήσει ο καθένας. Κι εκεί ξεκινά το ροντέο.
Νομίζω πως στην σημερινή κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ, υπάρχουν εξ’ ορισμού ελεγκτικοί μηχανισμοί. Για την ακρίβεια, υπάρχουν άνθρωποι, που θα χρεωθούν ευθύνες, αν κάτι δεν πάει καλά.
Εδώ κι ένα χρόνο ξεσηκώθηκε το σύμπαν για να γίνει η επιτροπή διαφάνειας. Έγινε κι ας πούμε ότι καλώς έγινε. Ξεκίνησε ένας έλεγχος, τελείωσε, ξεσηκώθηκε το σύμπαν να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα, άρχισαν οι διαρροές («ξέρεις, δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν αυτά, αλλά αυτό κι αυτό είδα εγώ») και ο στόχος… επετεύχθη. Εμφανίστηκε το ΣΔΟΕ.
Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, μπορεί να αποδοθούν ευθύνες, μπορεί όμως και να αποδειχθούν όλα καλά κι ότι δεν τρέχει τίποτα. Σ΄ αυτή την περίπτωση, βέβαια, το αποτέλεσμα δεν θα έχει τη θέση και τη δημοσιότητα, που έχουν σήμερα οι κραυγές για εισαγγελείς, κακουργήματα, διώξεις και δε συμμαζεύεται.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπακάλικο έχεις, σε καλεί η εφορία να της πας τα βιβλία σου και σε λούζει κρύος ιδρώτας. Όλο και κάτι θα σου βρουν. Μπορεί να μη βρουν και τίποτα, μπορεί να βρουν και να πέσει κανένα πρόστιμο.
Όπως έπεσε στον ΠΑΟΚ ένα πρόστιμο 5.500.000 ευρώ πριν πέντε χρόνια, όταν ο Δημήτρης Μόκκας έφερε το ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ για να διώξει τον Γούμενο και να πιστωθεί την επιτυχία. Όταν του θυμίζεις το πρόστιμο, βέβαια, κάνει τον κινέζο, αλλά το πρόστιμο το κουβαλά η ΠΑΕ μέχρι και σήμερα και πρέπει να το πληρώσει. Ο καθένας μπορεί να κάνει το κομμάτι του και την προσωπική του πολιτική στην πλάτη του ΠΑΟΚ.
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ούτε τα πορίσματα, ούτε τα οικονομικά, ούτε το ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε σέντερ φορ ή έναν ακόμη στόπερ το καλοκαίρι, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το καθένα απ΄ αυτά, μπορεί κατά διαστήματα να είναι απλά μια αφορμή.
Το πραγματικό πρόβλημα σήμερα, είναι πως υπάρχει κόσμος που δεν θέλει τον Ζαγοράκη. Άλλοι έχουν ξενερώσει μαζί του, άλλοι του το κρατάνε που δεν τους έδωσε σημασία (και καμιά καλή θεσούλα), άλλοι τρελαίνονται που δεν τους σηκώνει το τηλέφωνο, άλλοι τρελαίνονται που τους έκανε στην άκρη, άλλοι μπορεί να μη συγχωρούν κάποιες επιλογές του. Άλλοι απλά μπορεί να πιστεύουν ότι δεν έχει να δώσει τίποτα περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Ο καθένας έχει τα δικά του.
Το πιο τίμιο σ΄ αυτή την περίπτωση, είναι να εμφανιστεί όποιος θέλει να αλλάξει το καθεστώς στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να προτείνει τη λύση του, υπεύθυνα κι ωραία. Άλλωστε δε νομίζω ότι ο Ζαγοράκης θα είναι 200 χρόνια πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Κάποια στιγμή, οι ματαιοδοξίες, τα προσωπικά (μικρο)συμφέροντα τα ουρλιαχτά για τα ουρλιαχτά, οι ανεύθυνες απόψεις, θα πρέπει να σταματήσουν. Το «κάνουμε μπουρδέλο τον ΠΑΟΚ για να φύγει κάποιος που δεν γουστάρουμε ή απλά να τον αποκαθηλώσουμε» έχει αποδειχτεί διαχρονικά, ότι έχει βλάψει στην τελική τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Τα πρόσωπα φεύγουν, κάποιοι έρχονται και πρέπει να μαζέψουν τις σκόνες.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: