Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Φριουλιάνι για τίτλο!!

Με τον απίστευτο Ντι Νατάλε να ανοίγει τον δρόμο με εκπληκτικό γκολ, η Ουντινέζε νίκησε 2-0 την Ρόμα και πέρασε στην κορυφή του Campionato, περιμένοντας το Λάτσιο-Γιουβέντους του Σαββάτου!
Φριουλιάνι για τίτλο!
Τόσο ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν όσο και ο Λουίς Ενρίκε είχαν δηλώσει την Πέμπτη ότι θα παίξουν μόνο για τη νίκη αλλά οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με πρωταρχικό στόχο να μην αιφνιδιαστούν από τον αντίπαλο. Αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρχουν συχνά λάθη εκατέρωθεν και να μην γίνεται με τίποτα κάποια ευκαιρία... Η Ουντινέζε προσπαθούσε με κάποιες κάθετες μπαλιές να βρει τον Ντι Νατάλε, η Ρόμα από την άλλη πλευρά ήθελε να κρατήσει την μπάλα και να κάνει passing game και έτσι οι μόνες αξιόλογες φάσεις σε όλο το πρώτο 45λεπτο ήταν μία κεφαλιά του Μπενάτια για τους γηπεδούχους και ένα σουτ του Γκάγκο για τους φιλοξενούμενους.
Η Ρόμα ευκαιρίες, η Ουντινέζε γκολ!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τζιαλορόσι μπήκαν πιο δυνατά και άγγιξαν σε τρεις περιπτώσεις το γκολ. Κεφαλιά του Ζουάν λίγο άουτ, τετ α τετ του Λαμέλα χωρίς αποτέλεσμα, ωραία κίνηση και σουτ του Οσβάλντο εντός περιοχής λίγο πάνω από το οριζόντιο. Η Ουντινέζε, στον αντίποδα, έφτασε κοντά στο γκολ στο 63' αλλά το κοντινό σουτ του Μπάστα μετά από μπέρδεμα στην περιοχή των Ρωμαίων δεν βρήκε στόχο.
Το ματς είχε καλύτερο ρυθμό -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι... χάθηκε η μπάλα- σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς και τον Μπόγιαν αντί του Γκάγκο στο 73' για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Το γκολ, όμως, ήρθε από την Ουντινέζε!
Στο 79' ο Ντι Νατάλε δέχθηκε μια... ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ρόμα, έκανε κοντρόλ με το κεφάλι (!) και με το που έσκασε η μπάλα στο έδαφος σούταρε αμέσως και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στεκέλενμπουργκ, κάνοντας το 1-0 με το 11ο γκολ της καριέρας του κόντρα στους Τζιαλορόσι!
Η Ρόμα, με μηδέν ψυχολογία, προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να πιέσει για την ισοφάριση αλλά μοιραία άφηνε χώρους για αντεπιθέσεις της Ουντινέζε και σε μία από αυτές, στο 88', ο Αρμέρο έδωσε έτοιμο γκολ στον Ισλα, που σε κενή εστία έγραψε το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στο «Φρίουλι»!
Ετσι, η ομάδα του Ούντινε έκανε το 6Χ6 φέτος εντός έδρας και πέρασε στην κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα του σαββατιάτικου Λάτσιο-Γιουβέντους για να δει αν θα παραμείνει εκεί ή όχι. Οσο για την Ρόμα, έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο στην πρώτη 4άδα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Παρασκευή (25/11)

Ουντινέζε-Ρόμα 2-0 (79' Ντι Νατάλε, 88' Ίσλα)
Σάββατο (26/11)
Λέτσε-Κατάνια (19:00)
Νοβάρα-Πάρμα (19:00)
Αταλάντα-Νάπολι (21:45)
Λάτσιο-Γιουβέντους (21:45)
Κυριακή (27/11)
Κάλιαρι-Μπολόνια (16:00)
Τσεζένα-Τζένοα (16:00)
Παλέρμο-Φιορεντίνα (16:00)
Σιένα-Ίντερ (16:00)
Μίλαν-Κιέβο (21:45)
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: