Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι απατεώνες του στοιχήματος έβαλαν στο μάτι το... ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!!

Με απύθμενο θράσος εμφανίζουν κουπόνια στο Διαδίκτυο, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Η στήλη δεν το συνηθίζει, αλλά σήμερα θα επιλέξει το ρεπορτάζ και όχι την άποψη. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.
Οι απατεώνες του στοιχήματος έβαλαν στο μάτι το... ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!
Το κάνει επειδή θεωρεί αδιανόητο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μπλέξει στα δίχτυα των στοιχηματικών εταιρειών.
Εταιρεία στοιχημάτων που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο έχει βάλει στα κουπόνια της ποδοσφαιρικούς αγώνες από την πρώτη κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Αθήνας (ΕΠΣΑ) και της Θεσσαλονίκης (ΕΠΣΜ). Για πρώτη φορά γίνεται γνωστό ότι το στοίχημα, που έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα για το ποδόσφαιρο, εκτείνεται και σε αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου, οι οποίοι αποτελούν το πιο αθώο κομμάτι του ποδοσφαίρου.
Το θέμα έγινε γνωστό όταν φίλοι ποδοσφαιριστών ερασιτεχνικών ομάδων της Θεσσαλονίκης τούς ενημέρωσαν ότι η εταιρεία Βet Rebels έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αγώνες της Α’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ. Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση της ΕΠΣΜ, η οποία έστειλε έγγραφό σε ΓΓΑ, ΕΠΟ και ΟΠΑΠ, ζητώντας τη λήψη των κατάλληλων μέτρων ώστε να προστατευθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
«Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο τη συμμετοχή των αγώνων των πρωταθλημάτων μας στο στοίχημα. Αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται στο έγγραφο. Η ενεργοποίηση του Π. Μπιτσαξή απέναντι στην καταγγελία ήταν άμεση. Τη διαβίβασε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Επίσης έστειλε απάντηση στην ΕΠΣΜ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας συγχαίρω για τη στάση σας που είναι σύμφωνη με την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων. Αν υπάρξει συνέχεια, σας προτρέπω να κάνετε μια ηχηρή συμβολική κίνηση».
Η εταιρεία Βet Rebels είναι κυπριακών συμφερόντων με έδρα τη Μάλτα. Σε περίπτωση που συνεχίσει να περιλαμβάνει στα κουπόνια της αγώνες της ΕΠΣΜ υπάρχει σκέψη για αναβολή του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος της Ενωσης Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε για το θέμα με τον ΓΓΑ Π. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.
Ο ΓΓΑ απάντησε στην επιστολή της ΕΠΣΜ ως εξής: «Σας πληροφορώ ότι η επιστολή αυτή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ, για τις δικές τους ενέργειες.
Σας συγχαίρω για τη ευαισθησία σας για το ζήτημα της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας των πρωταθλημάτων σας και συμφωνώ απολύτως με τη θέση ότι πρέπει να υπάρξει μια ηχηρή συμβολική κίνηση, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι σε τέτοιου είδους θέματα υπάρχει σοβαρότητα και άμεσος δημόσιος έλεγχος».
Η στήλη έχει κάνει σκληρή κριτική στον απερχόμενο (;) ΓΓΑ. Οφείλει όμως να αναγνωρίσει την ευαισθησία του στα θέματα διαφθοράς στον αθλητισμό. Είναι κρίμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να υποστεί τις παθογένειες και τα εκφυλιστικά συμπτώματα του νοσηρού επαγγελματισμού.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: