Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Μας βοήθησε ο Θεός"

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πανάξια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γκουστάβο Μαντούκα τόνισε ότι η κυπριακή ομάδα αξίζει τον σεβασμό όλων των αντίπαλων ομάδων.
"Μας βοήθησε ο Θεός"
Αναλυτικά όσα είπε ο Βραζιλιάνος στον "Sentra 103,3":

Για την ήττα από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ:

«Δε παίξαμε καλά, από την άλλη έπαιξε ρόλο και η ποιότητα της Σαχτάρ. Για μένα ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και ας τερμάτισε τελευταία. Είχε ποιότητα και φάνηκε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Από τη στιγμή όμως που εμείς δεν παίξαμε καλά και αυτοί ήταν καλύτεροι, φυσιολογικά νίκησαν».
Για τις εντυπώσεις από το παιχνίδι:
«Εμείς θέλαμε τη νίκη αλλά δεν είχαμε την πίεση άλλων αγώνων και ήμασταν πιο χαλαροί. Η χθεσινή ήττα δε μπορεί να σβήσει τι έχει κάνει ως τώρα η ομάδα».
Για το να προτιμά κάποιο συγκεκριμένο αντίπαλο:
«Με εξαίρεση τη Μίλαν και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι άλλες ομάδες δεν προκαλούν φόβο. Έχουν ιστορία και ευρωπαϊκή πείρα αλλά είναι φαβορί στα χαρτιά. Αξίζουμε το σεβασμό των αντιπάλων ομάδων, ο Θεός μας έφερε ως εδώ και μακάρι να μας βοηθήσει να πάμε παραπέρα. Είμαστε στους «16» γιατί να μην πάμε και στους «8» και από εκεί και πέρα ότι ήθελε προκύψει».
Για το αν θέλει να ταξιδέψει ο ΑΠΟΕΛ σε μια συγκεκριμένη χώρα:
«Όλες οι ομάδες έχουν το δικό τους στιλ, οι αγγλικές είναι επιθετικές, οι ιταλικές είναι εξαιρετικές στην τακτική. Εμείς θα μελετήσουμε όποια ομάδα κι αν έρθει και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε προτιμήσεις».
Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και την αντίστοιχη κατάσταση που βίωσε:
«Είναι σαν να σου ρίχνουν έναν κουβά με κρύο νερό στο κεφάλι. Κι εμείς τότε στην ΑΕΚ νομίζαμε πως είχαμε προκριθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του, όπως και η Μαρσέιγ. Σίγουρα είναι απογοήτευση για τον ποδοσφαιριστή, αλλά δεν πρέπει να μένεις εκεί πρέπει να συνεχίσεις. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια στην Ευρώπη όπως και στις άλλες ελληνικές ομάδες. Εύχομαι να συνεχίσει και η ΑΕΚ να πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: