Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τέτοιον εφιάλτη ούτε η Μέρκελ με τον Σαρκοζί!!

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να ξεκινήσω το κείμενο με ευπρέπεια. Το μπινελίκι που βγαίνει από το στόμα «τρέχει» με ταχύτητα φωτός στο χέρι και είναι έτοιμο να μεταδοθεί από το πληκτρολόγιο στο χαρτί. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Τέτοιον εφιάλτη ούτε η Μέρκελ με τον Σαρκοζί
Τι στο διάολο έγινε πάλι χθες για να μείνει εκτός «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός; Πόσοι πλανήτες «συνωμότησαν»; Για ποιο λόγο η θεά τύχη έπρεπε να ανταμείψει την τεράστια προσπάθεια του Βαλβέρδε και των παικτών του βγάζοντας τη γλώσσα της έξω;
Εννέα βαθμούς συγκέντρωσε ο Ολυμπιακός σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους ομάδες από την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία. Εννέα βαθμούς, με διπλό στη Μασσαλία επί της Μαρσέιγ, τρία γκολ στην Ντόρμουντ και άλλα τρία γκολ στην Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη κι όμως αποκλείστηκε! Τι στο διάολο έπρεπε να κάνει ακόμα αυτή η ομάδα για να δικαιωθεί;
Οταν στο παρελθόν έχανε τις μεγάλες ευκαιρίες ιστορικών προκρίσεων ο Ολυμπιακός, έφταιγε εκείνος. Πότε λόγω Κόντε, πότε εξαιτίας του Τζέραρντ και της κατηφόρας του Λίβερπουλ. Χθες, όμως, ΤΙ ΑΛΛΟ έπρεπε να κάνουν ο Ερνέστο Βαλβλέρδε και οι παίκτες του; Να μετακόμιζαν στο Ντόρμουντ για να υπερασπιστούν την ποδοσφαιρική υπόληψη της πρωταθλήτριας Γερμανίας; Καλά λένε αυτοί που ξέρουν ότι στη Γερμανία υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ μεγάλη ομάδα, η Μπάγερν. Οι υπόλοιποι είναι για να... συμπληρώνουν!
Υπήρχε περίπτωση η Μπάγερν να κέρδιζε 2-0 και τελικά να έχανε 2-3 από ΑΥΤΗΝ τη Μαρσέιγ με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο; Πλάκα κάνουμε; Πιθανότατα οι Γάλλοι θα είχαν αρπάξει πεντάρα και θα έφευγαν με την ουρά στα σκέλια. Κι όμως, η Ντόρμουντ κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Από αυτήν τη Μαρσέιγ, που ο Ολυμπιακός της έκανε πλάκα στη Μασσαλία, οι πρωταθλητές Γερμανίας έμειναν εκτός Ευρώπης. Ας πάει ο Κλοπ στη Μέρκελ να συζητήσουν πώς, εκτός από τη... σωτηρία της ευρωζώνης, θα αποφεύγουν παρόμοιες ποδοσφαιρικές κατραπακιές.
Ο Ολυμπιακός δικαιούται να είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. Και δεν πρόκειται για δημοσιογραφική κλασικούρα, αλλά για αδιαπραγμάτευτη ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο Ερνέστο Βαλβλέρδε, που τον είδαμε πρώτη φορά στην Ελλάδα να πανηγυρίζει με τέτοια τρέλα, έχει φτιάξει θαυμάσια ομάδα, η οποία ΑΞΙΖΕ να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με εξαίρεση το πρώτο κακό ματς με τη Μαρσέιγ στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε απόλυτα στις κορυφαίες προκλήσεις της διοργάνωσης.
Πολύ καλή εμφάνιση στο «Εμιρεϊτς» και τσάμπα ήττα. Υπέροχο ματς κόντρα στην Ντόρτμουντ και τριάρα. Αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά στη Γερμανία, με κόντρα διαιτησία, και άδικη ήττα με 1-0. Μεγάλο διπλό και πολύ ωραία μπάλα στη Γαλλία. Και χθες, με τόσες απουσίες, ένας πληθωρικός, ζωντανός, μεγάλος Ολυμπιακός που έπνιξε την Αρσεναλ ρίχνοντάς της τρία γκολ.
Αμαρτία για τον Βαλβέρδε, αλλά και για τον Φουστέρ (τρομερή εμφάνιση από τον... τραυματία), τον Μοντέστο, τον Αβραάμ, τον Μιραλάς, τον Μέλμπεργκ, τον Τζιμπούρ, τον Μέγερι (μπράβο στον μικρό!), τον, τον... Αμαρτία για τον κόσμο του Ολυμπιακού που και χθες ήταν συγκλονιστικό στήριγμα στην προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδας.
Η Αρσεναλ ΔΕΝ χάρισε τίποτα στον Ολυμπιακό. Μέσα από τις επιλογές της στο ξεκίνημα του ματς, αλλά και αυτά που της επιφύλασσε η ροή του αγώνα με τον τραυματισμό του Φαμπιάνσκι και τις γκάφες του Μανόνε, η αγγλική ομάδα τίμησε το όνομά της και το πάλεψε μέχρι τέλους.
Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό ο ιδρώτας του πήγε χαμένος εξαιτίας της γερμανικής ανοησίας και της (για να μην την αδικούμε) γαλλικής προσπάθειας. Η Ευρώπη μπορεί να μη συνεχιστεί για τους «ερυθρόλευκους» στο κορυφαίο επίπεδο (όπως θα ΑΞΙΖΑΝ), αλλά και στο Γιουρόπα ΜΠΟΡΕΙ να πάρει τη ρεβάνς. Να το πιστέψει, να το κυνηγήσει!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: