Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η πρεμιέρα στοίχισε την πρόκριση!!

Οταν σε έναν όμιλο με την Αρσεναλ, τη Ντόρτμουντ και τη Μαρσέιγ, πετυχαίνεις τρεις νίκες, παίρνεις εννέα βαθμούς, εισπράτεις τα χρήματα που αντισοτιχούν σε αυτούς και κυρίως κάνεις εξαιρετικές εμφανίσεις, τότε δεν μπορείς να είσαι δυσαρεστημένος. Αντίθετα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος.
Η πρεμιέρα στοίχισε την πρόκριση
Γράφει ο Γιάννης Δάρας...
Βέβαια αν ο πρωταθλητής σκεφθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του, μπορεί να "κόψει τις φλέβες του"! Στο ποδόσφαιρο όμως δεν χρειάζονται υπερβολές ή σενάρια συνομωσίας. Τα πράγματα είναι πιο απλά.
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την ήττα στην πρεμιέρα από τη Μαρσέιγ. Δύο-τρία παιχνβίδια να είχε δώσει τότε, τουλάχιστον θα είχε πάρει την ισοπαλία και τώρα την πρόκριση. Όμως το γενικό μπάχαλο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε αυτήν την φορά τις συνέπειες του και στην ευρωπαική πορεία των εκπροσώπων μας. Νωρίτερα το είχε πληρώσει αυτό και ο Παναθηναικός.
Ο Ολυμπιακός δεν δικαιολογείται που άφησε τα στελέχη της λίγκας να διαμορφώσουν το σκηνικό και να συντηρήσουν μια παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας και λειψού πρωταθλήματος. Και δεν δικαολογείται γιατί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν τότε πρόεδρος της διοργανώτριας. Το αν είχε αποφασίσει να αποστασιοποιηθεί αυτό δεν σημαίνει πως δεν έπρεπε να παρέμβει και να ζητήσει να ξεκινήσει έγκαιρα το πρωτάθλημα.
Δηλαδή τώρα που συμπληρώθηκε με τον Λεβαδειακό και τη Δόξα έγινε κάτι καλύτερο; Μήπως αναβαθμίστηκε και δεν το ξέρουμε; Ίσα- ίσα εκτίθεται ακόμη περισσότερο για παράδειγμα η Δόξα, που στα μπαραζ ανόδου δε συμπλήρωνε ούτε ενδεκάδα.
Ο Ολυμπιακός θα θυμάται αρκετά χρόνια το γκολ του Βαλμνπουενά στο Βεστφάλεν, όπως δεν έχει ξεχάσει την ισοβαθμία με τη Λυόν, το γκολ του Τζέραρντ στην ήττα από τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ που οδήγησε και πάλι στον αποκλεισμό (από την ισοβαθμία με τους κόκκινους) ή το γκολ που δεν μέτρησε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μονακό.
Θα πρέπει όμως να αναλογιστεί πως δεν πρέπει να αφήνει την μοίρα του στα χέρια και τα πόδια άλλων. Τι να τη κάνουμε την παλικαρίσια νίκη επί των Λονδρέζων; Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό τον στέλνει στη Europa League αντί στο Champions League.
"Ο καλός ο νοικοκύρης, πριν πεινάσει μαγειρεύει", λέει ο σοφός λαός.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: