Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Σου χαλάει η διάθεση για ποδόσφαιρο»


A?? ??????P

Τη δική του εξήγηση για το γεγονός ότι πολλές ελληνικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, δείχνουν άλλο πρόσωπο στην Ευρώπη και άλλο στην Ελλάδα, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες από οικονομικής πλευράς.
Αρχικά, ρωτήθηκε για το ότι ο ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες ελληνικές ομάδες, παρουσιάζονται καλύτερες στην Ευρώπη απ’ ότι στην Ελλάδα:
«Η εξήγηση μπορεί να είναι πολλαπλή. Το κίνητρο όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες είναι πολύ μεγάλο και για αυτό θεωρώ ότι βγαίνει αυτή η εικόνα των ελληνικών ομάδων. Υπερβάλλουν εαυτόν οι παίκτες, ζουν και αναπνέουν για αυτά τα ματς, διότι σε αυτά μπαίνεις στο μάτι μιας μεγάλης ομάδας για να κάνεις μεγαλύτερο συμβόλαιο. Και όταν επιστρέφεις, είναι δύσκολο και πάλι να προσαρμοστείς στα κακά γήπεδα της Ελλάδας. Παίζεις στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», που είναι από τα καλύτερα γήπεδα στο νησί και πας να παίξεις μέσα στις λάσπες, σου χαλάει η διάθεση να παίξεις ποδόσφαιρο. Έχεις και την κούραση, την ταλαιπωρία, όλα παίζουν το ρόλο τους. Οι λέξεις ‘διαλέγω παιχνίδια’ δεν εκφράζει τον ποδοσφαιριστή, Το υποσυνείδητο ενός παίκτη για το πώς αντιμετωπίζει ένα παιχνίδι βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο. Το κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει στην Τότεναμ, έχει και ο ΠΑΣ για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Στο Τότεναμ-ΠΑΟΚ, όσο το παιχνίδι παιζόταν 11 εναντίον 11, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Η μοναδική ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο ΠΑΟΚ».
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος τόνισε:
«Θεωρώ ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος με τις υπάρχουσες συνθήκες και αυτή την υποδομή είναι αρκετά καλύτερο από αυτό που θα περιμέναμε.Υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα πάμε καλά και οι ομάδες μας που συνεχίζουν στην Ευρώπη, έχουν την ποιότητα να προχωρήσουν κι άλλο στη διοργάνωση».
Για τον αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ και την ήττα των Γερμανών στο τέλος υπογράμμισε:
«Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να κρίνω αν έγινε σκόπιμα ή όχι. Τα πράγματα θέλω να τα βλέπω πιο καθαρά, δε θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι άλλο. Η χαλαρότητα που έδειξε η Ντόρτμουντ και τα τελειώματα των Γάλλων έπαιξαν το ρόλο τους. Αν τον βάλεις 10 φορές το Βαλμπουενά να κάνει αυτό το σουτ, τις εννιά η μπάλα θα βγει άουτ. Ήταν και θέμα τύχης».
Για την δύσκολη από οικονομικής άποψης κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Μακάρι να υπήρχε τρόπος να το αντιμετωπίσουμε. Είναι θέμα διαχείρισης του μπάτζετ. Πρέπει μια ομάδα πριν αρχίζει η σεζόν να δει τα έσοδά της και να μην είναι μικρότερα από τα έξοδά της. Είναι μια λογική που λειτουργεί στο εξωτερικό. Οπότε, αν αυτό δεν τον τηρήσει δε συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Όσο πηγαίνουμε προς τα κάτω, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περιπτώσεις ακούμε. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα παίκτες που δεν έχουν βενζίνη για να βάλουν στο αυτοκίνητο και να πάνε στην προπόνηση. Οι προτεραιότητές μας συνάδουν με το συμφέρον των επαγγελματικών ποδοσφαιριστών. Θα είμαστε δίπλα στους ποδοσφαιριστές και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για αυτό είμαστε εκλεγμένοι. Δεν μπορούμε όμως να παίζουμε μόνοι μας, περιμένουμε και συμπαίκτες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας ΟΠΑΠ ή μια NOVA δε θα είναι δίπλα μας. Τις πόρτες τις έχουμε χτυπήσει και είναι κλειστές».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: