Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η επιστροφή Αναστασιάδη!!

Θέμα συζήτησης στα τελευταία 24ωρα έγινε η επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στη δράση. Όχι την… ενεργό, μια και τα χρόνια πέρασαν και ο 58χρονος πια προπονητής είναι αδύνατο να ξαναγίνει εκείνος ο χαρισματικός αμυντικός χαφ, που πρωτοέκανε την εμφάνιση του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και χαρακτηρίστηκε «Νέεσκενς» από τους θαυμαστές του.
Γράφει ο Γιώργος Τραπεζανίδης.
Πράγματι, ο 20χρονος τότε Αναστασιάδης είχε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και παρότι δεν βρήκε… έτοιμη τη θέση στην ενδεκάδα, παρομοιάστηκε με τον «σιδερένιο» Ολλανδό του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα ακριβώς για τον τρόπο που αγωνιζόταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακριβώς αυτός ο δυναμισμός και το πάθος τον διέκριναν αργότερα και στην προπονητική του καριέρα. Ο Αναστασιάδης είναι από τους λίγους πρώην ποδοσφαιριστές που συνέχισαν να «παίζουν» και όταν έγιναν προπονητές. Θυμηθείτε λίγο την συμπεριφορά του στον πάγκο και θα καταλάβετε σίγουρα τι εννοώ…
Ο Αναστασιάδης, ως γνωστόν, είναι από τις προσωπικότητες που έχουν πιστούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Στον ΠΑΟΚ ακόμη ασχολούνται με το πέρασμα του από την ομάδα και κάθε φορά που η διοίκηση ψάχνει προπονητή το όνομά του έρχεται στην επιφάνεια. Στον Παναθηναϊκό, όπου… κατάφερε να δουλέψει κάποιους μήνες, θυμούνται μερικές μεγάλες νίκες και αρκετές ακραίες συμπεριφορές, που έβαλαν τους κακομαθημένους στη θέση τους. Αλλά και στην Κύπρο, όπου έμεινε σχεδόν επτά χρόνια για λογαριασμό της εθνικής, έχουν να πουν πολλά καλά σχόλια για τον προπονητή από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.
Το βέβαιο είναι ότι ο Αναστασιάδης δεν περνά… αδιάφορος. Όπως επίσης ότι είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά του. Του απονέμουν, ακόμη, ειδική μνεία για τον τρόπο που κοουτσάρει στην διάρκεια του αγώνα. Υπάρχει, φυσικά και αντίλογος. Θεωρείται ο ίδιος ξεπερασμένος και οι μέθοδοι του αναχρονιστικοί.
Η δική μου άποψη είναι ότι ο Αναστασιάδης συγκαταλέγεται στους καλύτερους Έλληνες προπονητές αυτή την εποχή και πολύ καλά έκανε και αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣ. Του αρέσουν τα «στοιχήματα» κι ένα τέτοιο έχει μπροστά του.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: