Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο… ανεβάσματα!!

Η αλήθεια είναι ότι η νίκη, αλλά κυρίως η εμφάνιση του ΑΡΗ με τον Παναθηναικό, έφερε χαμόγελα σε όλους όσους απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά παράλληλα πρόσδωσε και ένα τόνο αισιοδοξίας στον κόσμο της ομάδας.
Μόνο… ανεβάσματα!
Γράφει ο Χρύσανθος Τσαλτίδης...
Ο ΑΡΗΣ δεν κέρδισε απλά τον Παναθηναικό με άνεση και με δίκαιο 100% τρόπο. Κέρδισε και ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου του που είχε γυρίσει την πλάτη στην ομάδα μετά από το κάκιστο ξεκίνημα.
Η απαξίωση και ο μηδενισμός που κυριαρχούσαν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής έδωσαν την θέση τους στην αισιοδοξία, αλλά και την απαίτηση να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.
Επί της ουσίας ο ΑΡΗΣ πήρε τρεις βαθμούς και κάλυψε ένα μικρό κομμάτι των απωλειών που είχε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό με τα δύο παιχνίδια που υπολείπεται άλλων ομάδων έχει την δυνατότητα τουλάχιστον να βρεθεί στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να αποκαταστήσει εν μέρει την συνολική του θέση στο πρωτάθλημα.
Αυτό φυσικά ούτε αρκεί, αλλά ούτε και αποτελεί ακόμα κεκτημένο. Η μπάλα πρέπει να παραμείνει χαμηλά, οι προσδοκίες σίγουρα είναι μεγάλες, αλλά μόνο η συνέχεια μπορεί να διατηρήσει την αισιοδοξία και την ανάταση σε όλα τα επίπεδα ή να οδηγήσει εκ νέου σε τάσεις αφορισμού και απαξίωσης.
Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ έκανε λόγο μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για σκαμπανεβάσματα. Φυσικά ο Πολωνός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα του και προφανώς ξέρει και γιατί υπάρχουν αυτές οι μεταμορφώσεις-μεταπτώσεις από Κυριακή σε Κυριακή.
Μετά την Κρήτη όπου ο ΑΡΗΣ ήταν υποφερτά καλός- είχε περίσσιο πάθος και τσαμπουκά- παρουσίασε μία κακή εικόνα στη Νέα Σμύρνη για να έρθει η προηγούμενη Κυριακή με την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναικό.
Τώρα μπροστά μας υπάρχει το παιχνίδι στην Τρίπολη, όπου θεωρητικά με την λογική του… σκαμπανεβάσματος είναι η σειρά για την μέτρια απόδοση. Εδώ, λοιπόν, είναι το κομβικό σημείο.
Αγωνιστικά τα σκαμπανεβάσματα είναι πολλές φορές φυσιολογικά με βάση καταστάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν μέσα σε ένα μήνα από ένα νέο προπονητή.
Όσα έκτισες στην προετοιμασία θετικά ή αρνητικά μπορούν να αλλάξουν μόνο σε βάθος χρόνου και πάνω σε αυτά δουλεύει ο Πρόμπιερζ με τα πρώτα σημάδια να είναι ορατά.
Στην Τρίπολη όμως πρέπει να αφήσουμε όλοι τα σκαμπανεβάσματα. Η έννοια της λέξης προκύπτει από το κούνημα του πλοίου στην φουρτούνα και φυσικά την χρησιμοποιούμε για να παρουσιάσουμε την αστάθεια, την αλλαγή θέσης.
Ο ΑΡΗΣ στην Τρίπολη πρέπει να κινηθεί μόνο ανοδικά. Πρέπει να κρατήσει μόνο τα… ανεβάσματα και αν από αγωνιστικής απόψεως αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί ( είναι και θέμα μέρας) τότε σίγουρα υπάρχει ένα στοιχείο που εξαρτάται αποκλειστικά από τους παίκτες.
Πάθος και τσαμπουκάς. Πάθος για τη νίκη, τσαμπουκάς στις διεκδικήσεις, στις προσωπικές μονομαχίες, στις αντιδράσεις ακόμα και στις διαιτητικές αδικίες.
Με αυτά τα στοιχεία και με δεδομένη την ποιότητα των παικτών της ομάδας, μία ακόμα νίκη στην Τρίπολη, θα θέσει το καράβι σε πορεία σε γαλήνια νερά χωρίς σκαμπανεβάσματα και τον ΑΡΗ στον δρόμο της επιτυχίας…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: