Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οι ''Μερκοζί'', ο Γουέμπ και η Σουπερλίγκ!!

Έχω απίστευτα νεύρα και γράφω εν βρασμώ. Συντονίζοντας από το στούντιο του Real Fm την ποδοσφαιρική βραδιά, έβλεπα ταυτόχρονα την προσπάθεια του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ και την αναμέτρηση Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ που θα έκριναν τελικώς την πρόκριση στους ''16'' του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι ''Μερκοζί'', ο Γουέμπ και η Σουπερλίγκ
Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης...
Το τί βγαίνει αυτή τη στιγμή από το στόμα μου δεν μπορώ να το γράψω γιατί θα με συλλάβουν και θα με απολύσουν. Όχι γιατί είμαι φανατικός Ολυμπιακός, αλλά γιατί αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ 3-1. Την Άρσεναλ που ΔΕΝ έπαιξε με τις ''λίγες'' (ποδοσφαιρικά) ρεζέρβες, ΔΕΝ ήταν αδιάφορη και ΔΕΝ ήρθε για τουρισμό. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν την μπάλα τους, έκαναν το χρέος τους, ικανοποίησαν τον κόσμο τους, αλλά δεν προκρίθηκαν. Μέχρι το 87' ήταν στους ''16'' , αλλά η Μαρσέιγ έκανε ολική επαναφορά στο Βεστφάλεν και από το εις βάρος της 2-0 νίκησε τελικώς 3-2. Θα μου πείτε ότι συμβαίνουν αυτά και θα αναρωτηθείτε γιατί βρίζω.
Βρίζω γιατί όλα θα ήταν διαφορετικά ΑΝ:
1) Ο διαιτητής Γουέμπ (ανάθεμά την αστυνομία του) είχε αποβάλει τον Εμπιά για την καρατιά στο πρόσωπο του Κελ , στην φάση που σφύριξε (σωστά) πέναλτι. Όχι μόνο κόκκινη έπρεπε να δώσει, αλλά και να διατάξει τη σύλληψη του Εμπιά επί τόπου. Τί θα γινόταν αν η Μαρσέιγ έπαιζε από το 30' με δέκα παίκτες;
2) Η Ντόρτμουντ δεν τα είχε παρατήσει στο τέλος και έπαιζε κανονικά άμυνα. Στο γκολ του Βαλμπουενά όλοι μαρκάρουν με τα μάτια, αλλά και νωρίτερα φαινόταν πεντακάθαρα ότι η Μπορούσια το έχει εγκαταλείψει το ματσάκι. Καταραμένοι Γερμανοί! Πώς γίνεται να κερδίζεις 2-0 και να γίνεται ανατροπή με τέτοιο τρόπο από την Μαρσέιγ. Δεν έχει λογική. Και ειδικά το 2-3 είναι φάση απόδειξης ασύλληπτης αδιαφορίας. Οι αμυντικοί παρίστανται και ο τερματοφύλακας βγαίνει για περίπατο. Ο Βαλμπουενά έβαλε γκολάρα και η ιστορία έγραψε ότι η Μαρσέιγ προκρίθηκε στους ''16''. Που δεν θα προκρινόταν ποτε , ΑΝ...
3) Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ είχε μερικά παιχνίδια στα πόδια του από το ελληνικό πρωτάθλημα, είχε ρονταριστεί, είχε βρει τα πατήματά του. Είμαι βέβαιος ότι εάν το μπάχαλο της αρχής δεν καθυστερούσε την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι θα είχαν πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία από τους Γάλλους. Δεν έγινε έτσι. Όλη η ιστορία ήταν η ήττα από την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα. Μετά έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα τα βρήκαν οι... ''Μερκοζί'' και τέλειωσε η ιστορία. Εντάξει μπορει και να υπερβάλω. Δεν βλέπω τόσα ''φαντάσματα'' συνήθως, αλλά είπαμε ότι γράφω εν βρασμώ.
Δεν είμαι ο Κίπλινγκ, αλλά αυτά τα 3 ''αν'' ισχύουν μέχρι κεραίας. Εντούτοις οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους και αισιόδοξοι ότι η ομάδα μπορεί να πάει μακρυά στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Παραμυθιώτης μου θυμίζει μόλις τώρα την αντίστοιχη πίκρα που ένιωσαν οι φίλοι της ΑΕΚ, όταν ισοφάριζαν την Άντερλέχτ 2-2 στο Βέλγιο με γκολ του Τσιρίλο στο ''80-φεύγα'' και την ίδια στιγμή η Μίλαν χαρίζει τη νίκη στην Λιλ, αποκλείοντας την ''Ένωση'' από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνη τη χρονιά η ΑΕΚ είχε ταπεινώσει την Μίλαν στο ΟΑΚΑ με το φάουλ του Σέζαρ. Άλλα νεύρα και τότε. Το ''Χ'' στο Μίλαν-Λιλ θα ήταν αρκετό, αλλά οι ''Ροσονέρι'' ''άνοιξαν τα πόδια'' μέσα στο σπίτι τους.
Αλλά όταν τα πάντα κρίνονται στην τελευταία αγωνιστική και ο ρυθμιστής είναι αδιάφορος, αυτά συμβαίνουν.
Το μεγαλύτερο ανάθεμα ,λοιπόν, σε όσους ευθύνονται για την καθυστερημένη πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην ελληνική Σούπερλιγκ.
Εν κατακλείδι ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έπαιξαν πολύ καλή μπάλα στην Ευρώπη, άφησαν δυναμικό το στίγμα τους και συνεχίζουν στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση. Μπράβο τους. Καλή τύχη στην κλήρωση της Νιόν την επόμενη Παρασκευή και από το 2012 (με το καλό) μαζί με την ΠΑΟΚΑΡΑ να μας τρελάνουν ξανά και ξανά και ξανά! Άλλωστε για το ελληνικό ποδόσφαιρο (σε συλλογικό επίπεδο) μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.
Καλό ξημέρωμα και καλή τύχη υπερήφανοι ποδοσφαιρόφιλοι!
mail

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: