Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μίχαλ Πρόμπιερζ: Συμπεράσματα και εντυπώσεις από τον πρώτο μήνα του Πολωνού στον πάγκο του Αρη!!

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον πρώτο μήνα του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο του Άρη.
Μίχαλ Πρόμπιερζ: Συμπεράσματα και εντυπώσεις από τον πρώτο μήνα του Πολωνού στον πάγκο του Αρη.
Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ συμπλήρωσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τον πρώτο του μήνα στον πάγκο του Αρη. Ακριβώς 30 μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, η ομάδα του κέρδισε κατά κράτος τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος… ψήλωσε αρκετά στα μάτια τόσο των οπαδών της ομάδας που κοουτσάρει, όσο και σε αυτά της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.

Μετά από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ο 39χρονος Πολωνός δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και προκειμένου να το πετύχει το ψάχνει διαρκώς. Μέσα σε ένα μήνα πρόλαβε να κάνει τόσα που άλλος προπονητής θα χρειαζόταν μισό χρόνο. Πρώτο του μέλημα ήταν να… γνωριστεί με το υπεράριθμο υλικό του. Η πρώτη του καινοτομία ήταν να χωρίσει την ομάδα σε δυο γκρουπ προπόνησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αποκρυστάλλωσε άποψη για το σύνολο του έμψυχου δυναμικού και στις εβδομάδες, πήρες τις επόμενες αποφάσεις του.

Έστειλε τον Πρίττα στο… ψυγείο, τέσσερις «μικρούς» στην Κ-20, τον Κουλουχέρη στην προσφυγή. Μαζί με τους μόνιμα τραυματίες, έριξε για πρώτη φορά τον αριθμό κάτω από τους 30. Κανονική ομάδα δηλαδή. Δεν δίστασε να ρίξει στα βαθιά τους αρκετούς ταλαντούχους πιτσιρικάδες της ομάδας. Ήδη για τον Γιαννιώτα ψάχνεται η Μονακό, ο Κατίδης είναι το επόμενο… next big thing και ακολουθούν ο Οικονομόπουλος, ο Τριανταφυλλάκος.

Δεν δίστασε να στείλει στον πάγκο τους αγωνιστικά απείθαρχους Καστίγιο και Σολτάνι. Επέβαλε σκληρούς κανόνες πειθαρχίας τους οποίους, όποιος παραβαίνει τίθεται εκτός ομάδας. Άλλαξε τον τρόπο προπόνησης αλλά και το ασκησιολόγιο. Εργασιομανής και τελειομανής που είναι δεν αφήνει τίποτα στη λεπτομέρεια. Κάθε εβδομάδα δουλεύει και πάνω σε κάτι διαφορετικό. Στην άμυνα, στα στημένα, στην επιθετική ανάπτυξη. Ήδη επί των ημερών του ο Αρης σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια και την περασμένη Κυριακή έβαλε για πρώτη φορά και τρία γκολ.

Προετοιμάζει την ομάδα μελετώντας και την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν ξέρουμε αν ο Πρόμπιερζ είναι μεγάλος προπονητής. Αυτό που πάντως διαπιστώνουμε έπειτα από τον πρώτο του μήνα, είναι ότι έχει φοβερή όρεξη να πετύχει και αυτή η φιλοδοξία του έχει φέρει ένα άνεμο αλλαγής και αισιοδοξίας που είχε ανάγκη ο Άρης. Εδώ θα ήμαστε με το καλό και μετά το δεύτερο μήνα, να τα ξαναπούμε. Γιατί όπως λένε και όσοι έχουν παίξε ποδόσφαιρο, για τους προπονητές ο πρώτος μήνας είναι κάτι σαν μήνας του μέλιτος….
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: