Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα φώτα στο Μάντσεστερ!!


gun__1219930181_champions_league_beams

Σπουδαίες αναμετρήσεις επιφυλάσσει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων 1-4 του Champions League. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πρώτος όμιλος με τις Νάπολι και Μάντσεστερ Σίτι να παλεύουν με Βιγιαρεάλ και Μπάγερν αντίστοιχα, για μια θέση στον ..ήλιο των «16» της διοργάνωσης. Παιχνίδι που προσφέρεται για συγκινήσεις είναι και αυτό ανάμεσα σε Βασιλεία και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διεκδικούν την πρόκριση στον 3ο όμιλο. Η Λιόν θέλει νίκη κόντρα στην Ντιναμό και νίκη της Ρεάλ επί του Άγιαξ στην Ολλανδία για να είναι εκείνη που θα προκριθεί στην επόμενη φάση μαζί με τη «βασίλισσα».
1ος Όμιλος
Μπορεί το ματς στο Μάντσεστερ να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τη Σίτι, αλλά στο στρατόπεδο της Μπάγερν έχουν επιδοθεί σε ρεσιτάλ δηλώσεων πως η ομάδα τους θα παραταχθεί με σοβαρότητα στο παιχνίδι, κυνηγώντας ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η αγγλική ομάδα θέλει μόνο νίκη και παράλληλα γκέλα της Νάπολι, για να ελπίζει σε πρόκριση. Στο πρωτάθλημα κέρδισε 5-1 τη Νόριτς και παρέμεινε στην κορυφή. Το θετικό για το Μαντσίνι είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
Η Μπάγερν έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, αλλά όπως διαμήνυσαν με δηλώσεις τους οι Ρουμενίγκε, Νέρλινγκερ, Χάινκες, Μίλερ και Λαμ, θα παίξει για τη νίκη. Δεν ταξίδεψαν οι γριπωμένοι Ρόμπεν, Κρόος και ο τραυματίας Σβάινσταϊγκερ, ενώ στον πάγκο αναμένεται να μείνουν οι Ριμπερί, Λαμ και ίσως οι Μίλερ, Γκόμες, που δεν προπονήθηκαν χθες.
Παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον και στο «Μαδριγάλ», καθώς η Νάπολι είναι αυτή που θέλει τη νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ η Βιγιαρεάλ θα παίξει για το γόητρο και τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση.
Ποτέ μέχρι τώρα ισπανική ομάδα δεν τερμάτισε χωρίς βαθμό στη φάση των ομίλων του Champions League και η Βιγιαρεάλ θέλει να αποφύγει αυτό το αρνητικό ρεκόρ.
Η Νάπολι θέλει νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Αν όμως η Σίτι δεν κερδίζει την Μπάγερν, τότε η ιταλική ομάδα δε χρειάζεται τίποτα. Το Σάββατο κέρδισε 4-2 τη Λέτσε και ταξίδεψε χωρίς τους Ντοναντέλ και Μπρίτος. Στο πλευρό της πάνω από 3.000 οπαδοί της.
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου
Βιαγιαρεάλ – Νάπολι
Η βαθμολογία
Μπάγερν Μονάχου 13 (11-4)
Νάπολι 8 (6-2)
Μάντσεστερ Σίτι 7 (7-6)
Βιγιαρεάλ 0 (2-12)
2ος Όμιλος
Ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον είναι αυτό στο «Μεάτσα». Η Ίντερ σκέφτεται ήδη την κλήρωση για την φάση των «16», καθώς έχει εξασφαλίσει ακόμη και την πρώτη θέση, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάζεται μόνο νίκη, αλλά και ισοπαλία στη Γαλλία για να συνεχίσει.
Τελικός είναι για τις δυο ομάδες η συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς ο νικητής προκρίνεται μαζί με την Ίντερ στην επόμενη φάση. Η ισοπαλία ευνοεί την τουρκική ομάδα με την προϋπόθεση πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα κερδίσει την Ίντερ στο Μιλάνο. Η Λιλ είναι σε καλό φεγγάρι, καθώς μετράει 3 σερί νίκες.
Από την άλλη πλευρά, η Τραμπζονσπόρ την Παρασκευή έμεινε στο 2-2 εκτός με την Σίβασπορ και βρέθηκε επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο μέσος Σεν.
Ίντερ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιλ – Τρανζοσπόρ
Η βαθμολογία
Ίντερ 10 (7-5)
Τρανζοσπόρ 6 (3-5)
Λιλ 5 (6-6)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (7-7)
3ος Όμιλος
Τον ένα βαθμό που θα της εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Βασιλεία να ξέρει πως ενδεχόμενη νίκη θα στείλει εκείνη στους «16» του Champions League και την πρωταθλήτρια Αγγλίας στο Europa League.
Αρκετά τα προβλήματα καθώς εκτός είναι οι Ερνάντες, Μπερμπάτοφ, Ράφαελ και Φάμπιο. Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ το δίδυμο στην επίθεση, εξέτισε ο Βίντιτς.
Η Μπενφίκα βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση και θέλει την νίκη για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο κόντρα στην Οτελούλ, που απλά θέλει να μην τελειώσει την διοργάνωση χωρίς βαθμό στον όμιλο.
Οι Ρουμάνοι την Κυριακή ηττήθηκαν από την Βασλούι 1-0 εκτός έδρας και παρέμειναν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξέτισε ο στόπερ Κοστίν, μακροχρόνιες οι άλλες απουσίες.
Βασιλεία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπενφίκα – Οτελούλ
Μπενφίκα 9 (7-4)
Μάντσεστερ Γιουνάοτεντ 9 (10-6)
Βασιλεία 8 (9-9)
Οτελούλ 0 (3-10)
4ος Όμιλος
Μόνο σ΄ ένα «θαύμα» μπορεί να ελπίζει η Λυών για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του θεσμού. Οι Γάλλοι θέλουν νίκη δική τους, ήττα του Άγιαξ και παράλληλα να καλύψουν τα 7 γκολ που τους χωρίζουν από τους Ολλανδούς.
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν έχει κάποιο άμεσο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά θα ήθελε να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, ώστε να μην τερματίσει χωρίς πόντο στον όμιλο.
Σπουδαίο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, βάσει ονομάτων, με τον Άγιαξ να έχει ισχυρότερο κίνητρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο «Αίαντας» θέλει ένα βαθμό για να προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση, αλλά ίσως να μη χρειαστεί και τίποτα, αφού ακόμη κι αν χάσει και η Λυών κερδίσει στο Ζάγκρεμπ, θα πρέπει να καλυφθούν τα 7 γκολ που χωρίζουν τις δύο ομάδες στη συνολική διαφορά τερμάτων. Νοκ άουτ οι τραυματίες Αλντερβάιρελντ, Μπούρτιχτερ, Σίγκθορσον, Ντε Γιονγκ, Μπόιλεσεν και Όιερ.
Η Ρεάλ έκανε το «5/5» με το 6-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θέλει να γίνει η πέμπτη ομάδα που καταφέρνει το απόλυτο στη φάση των ομίλων. Ο Μουρίνιο άφησε εκτός αποστολής τους Κασίγιας, Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Μαρτσέλο, Πέπε, Λασανά Ντιαρά, Κεντίρα και τον τραυματία Καρβάλιο.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λιόν
Άγιαξ – Ρεάλ Μαδρίτης
Η βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 15 (16-2)
‘Αγιαξ 8 (6-3)
Λιόν 5 (2-6)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (2-15)


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: