Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τι μας θύμισες, ρε Κλιφ...!!

Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Αμερικανός παραμένει αξέχαστος και μοναδικός. Άραγε ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει ξανά να έχει τέτοιους παίκτες (που να έχουν λίγο έστω από το ταλέντο του) και μια ομάδα όπως αυτή που έπαιζε εκείνος τότε;
Τι μας θύμισες, ρε Κλιφ...
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Τα λόγια για τον μεγάλο Κλιφ Λέβιγκστον μάλλον περισσεύουν... Όσοι τον θυμούνται μάλλον δεν χρειάζονται συστάσεις για τον άλλοτε καλαθοσφαιριστή των Σικάγο Μπουλς, τον οποίο οι φίλοι του ΠΑΟΚ και γενικότερα της Ευρώπης είχαν την τύχη να του δουν αγωνιζόμενο την σεζόν που έπαιξε στους "ασπρόμαυρους". Η αγωνιστική ποιότητα που είχε σαν παίκτης είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το... πολύ βαρύ όνομα που έχει.
Είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και ίσως ο καλύτερος Αμερικανός που φόρεσε τα "ασπρόμαυρα" (όσον αφορά αυτό υπάρχουν φυσικά διάφορες απόψεις οι οποίες είναι δεκτές, μιας και πολλοί Αμερικανοί που αγωνίστηκαν στην ομάδα θα μπορούσαν να πάρουν αυτό τον τίτλο).
Απίστευτος παίκτης, σούπερ η ομάδα που έπαιζε
Όπως και να έχει πάντως, όταν φέρνεις στο μυαλό σου τον Λέβινγκστον αγωνιζόμενο, έχεις μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Παίκτης που θα μπορούσες να πληρώσεις εισιτήριο μόνο για να τον... δεις, αφού τα καρφώματα του και γενικά το εντυπωσιακό του παιχνίδι, το οποίο φρόντιζε να σηκώνει στο πόδι το Αλεξάνδρειο, δεν ξεχνιούνται με τίποτα.
Όπως δεν ξεχνιέται και εκείνη η τεράστια ομάδα του ΠΑΟΚ στην οποία έπαιζε ο ίδιος και για πολλούς δικαίως είναι αδικημένη -και- για το γεγονός πως στο final 4 της Αθήνας δεν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (για να μην πάμε πιο πίσω και θυμηθούμε κι άλλους χαμένους τίτλους).
Με λίγα λόγια στο άκουσμα του ονόματος του Λέβινγκστον έρχονται αναμνήσεις για τον ΠΑΟΚ που τότε μεσουρανούσε στην Ευρώπη και κάτι το οποίο προκαλεί κάποια... μελαγχολία. Και αυτό γιατί ειδικά την δεκαετία 2001-10 ο "Δικέφαλος" έχασε για τα καλά τον ρόλο του πρωταγωνιστή και η "ψαλίδα" με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό άνοιξε μέχρι εκεί που δεν... πάει.
Να "ξανασηκωθεί" ο ΠΑΟΚ
Και εδώ ακριβώς σκέφτεσαι πότε θα έρθει ξανά η στιγμή που ο "Δικέφαλος" θα έχει ξανά τόσο μεγάλους καλαθοσφαιριστές όπως ο Λέβινγκστον και πότε ο ΠΑΟΚ θα "ξανασηκωθεί" όρθιος. Και όταν λέμε να "ξανασηκωθεί" όρθιος, δεν εννοούμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, η οποία σαφώς και ήταν επιτυχία την σεζόν που μας πέρασε, αλλά το πως θα "χτυπάει" στα ίσα ξανά τίτλους και θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.
Σίγουρα αυτό είναι δύσκολο, θέλει χρόνο και δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Αλλά επιβάλλεται να γίνει κάποια στιγμή καθώς ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ιστορία και ουδείς μπορεί να πει πως δεν έχει μεγάλο όνομα πανευρωπαϊκά.
Ας ελπίσουμε λοιπόν να γίνει κάποια στιγμή αυτό που είπε ο Λέβινγκστον στην συνέντευξή που έδωσε στο Sport24.gr, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως ο Πρέλεβιτς ανέλαβε την προεδρία της ομάδας. "Μόνο καλύτερο μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει ξανά στην κορυφή", είπε μεταξύ άλλων για "τίγρη" ο μεγάλος Κλιφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: