Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν καλά τη δουλειά τους"

Ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μάριος Λευκαρίτης μίλησε για το ζήτημα του ΠΑΟΚ και το γενικότερο θέμα του financial fair play.

"Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν καλά τη δουλειά τους"
"Η ΟΥΕΦΑ δεν επέβαλε κατευθείαν ποινή αποκλεισμού στον ΠΑΟΚ, διότι πήρε υπόψιν της και τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση. Αυτή είναι η αίσθησή μου", τόνισε στον "Sport 103 fm" ο κ. Λευκαρίτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι...
"αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρει περισσότερο την ΟΥΕΦΑ, μια και παίζει στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, πάντως, έκαναν καλά τη δουλειά τους. Από δω και πέρα, όμως, κατάλαβαν ότι υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει απαραιτήτως να πληρώνονται".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι γίνεται στο financial fair play: "Οσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, είναι πολύ απλά. Χρειάζεται να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου έναντι των εργαζομένων στην ομάδα, όχι μόνο σε ό, τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, αλλά και στους προπονητές, στο προσωπικό κ.ά.
Το δεύτερο σημείο της συγκεκριμένης πειθαρχικής επιτροπής είναι ότι δε δικαιούσαι να ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που εισπράττεις. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο έχουμε μάθει να ετοιμάζουμε προϋπολογισμούς, ευνοϊκούς για μας. Ο, τι θα εισπράξουμε 10, ενώ τελικά εισπράττουμε πέντε. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα ελέγχεται κι αυτό. Οι εγχώριες ομοσπονδίες θα ελέγχουν αρχικά τις ομάδες και μετά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα πράττει κάτι ανάλογο, μια και έχει αυτό το δικαίωμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: