Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Εκτεθειμένοι όλοι στην ΑΕΚ!!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υποθηκευμένη στη Morgan Stanley, η οποία κατέχει το 86,36% των μετοχών της και μπορεί να έχει λόγο σε κάθε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και φυσικά στην περίπτωση αγοραπωλησίας της ομάδας! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Εκτεθειμένοι όλοι στην ΑΕΚ
Τα λεγόμενα του στελέχους της αγγλικής τράπεζας, Νάσου Θανόπουλου, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον συνάδελφο Θοδωρή Ακάλεστο, εκθέτουν και την διοίκηση της ΑΕΚ και τον υποψήφιο επενδυτή, Βασίλη Ξενιάδη.
Την διοίκηση της ΑΕΚ γιατί προχωρά παράτυπα σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και υποστηρίζει ότι οι μέτοχοι μπορούν να «χαρίζουν» τα ποσοστά τους στην ερασιτεχνική ή τους supporters, ενώ ξέρουν ότι το 86,36% των μετοχών που κατέχει η Morgan Stanley δεν αλλάζει και τον κ. Ξενιάδη γιατί προκύπτει ότι ουδέποτε ήρθε σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα για την αγορά της ΠΑΕ.
Έτσι, ο κ. Σταθάκος, ο εκπρόσωπος φίλων ΑΕΚ, που βγήκε προχθές στη «Δίκη στο ΣΚΑΙ» και είπε ότι η Morgan κατέχει περισσότερο από το 80% της ΠΑΕ, όπως προκύπτει από το μετοχολόγιο της τελευταίας Γενικής της Συνέλευσης, βγαίνει απολύτως αληθινός, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με την Ένωση είναι εκτεθειμένοι στον κόσμο της ομάδας.
Σήμερα η ΑΕΚ οφείλει στην τράπεζα περίπου 7,5 εκ. ευρώ με τους τόκους και να προχωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία για την πώληση της ΠΑΕ σε οποιονδήποτε επενδυτή, είτε λέγεται Ξενιάδης, είτε Petit Chateu, είτε είναι Άραβας, είτε Κινέζος, είτε Ρώσος, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να δώσει το ΟΚ η Morgan Stanley.
Στην ΑΕΚ, λοιπόν, υπάρχουν σήμερα ο Νίκος Νοτιάς και ο Πέτρος Παππάς, οι οποίοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κλείσουν το θέμα με την αγγλική τράπεζα για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.
Και πρέπει να το κάνουν για έναν βασικό λόγο. Αν το πράξουν οι νυν μέτοχοι στην κατάσταση που είναι η ΑΕΚ, η διαπραγμάτευση με την Morgan Stanley μπορεί να είναι επωφελής για την ΠΑΕ. Να κλείσει δηλαδή η ιστορία του χρέους με την καταβολή ενός ποσού στα 2,5 ή 3 εκ. ευρώ.
Αν όμως, εμφανιστεί ένας πραγματικός επενδυτής που θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της και διαθέτει χρήματα, η Morgan Stanley είναι απίθανο (αφού μυριστεί χρήμα) να μη ζητήσει το σύνολο του κεφαλαίου της!
Αν λοιπόν, οι Νοτιάς και Παππάς θέλουν πραγματικά να φύγουν από την ΑΕΚ γιατί τους έχει κοστίσει ακριβά, ΠΡΕΠΕΙ να καθαρίσουν την υπόθεση με το ομολογιακό δάνειο, να πάρουν τις μετοχές πίσω στην Αθήνα και μετά να αφήσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο -με τα όποια εχέγγυα παρουσιάσει- να πάρει το μαγαζί και να τους απαλλάξει από τα δεινά τους!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: