Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Κέρκυρα δεν ήταν ...Ολυμπιακός!!

Τη νίκη με 2-0 πήραν οι "Φαίακες" εναντίον της Δόξας Δράμας, που δύσκολεψε τους "ερυθρόλευκους" στο πρωτάθλημα, και πήραν εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου...

Η Κέρκυρα δεν ήταν ...Ολυμπιακός!
Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε στο ματς με σκοπό να κλειστεί, αφού αμφότερες έβλεπαν την συγκυρία ως ιδανική για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι χώροι ήταν αρκετοί και ο ρυθμός καλός στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν επιθετικές δραστηριότητες, αλλά όχι σημαντικές ευκαιρίες.
Ένα σουτ του Σοϊλέδη που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και μία προσπάθεια του Ηλιάδη ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι δύο πλευρές. O Βάντερσον ήταν πολύ κινητικός και δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Κέρκυρας, η οποία από την πλευρά έψαχνε τις πιο οργανωμένες επιθέσεις και είχε σε κέφια τον Τσίγκα. Στο 24` ωστόσο, το ματς... πήρε φωτιά. Ο Γκουστάβο με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον Σέρεμετ, ο οποίος δεν πρόλαβε ούτε να κουνηθεί και έκανε το 1-0!
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Δράμα απώλεσε μοναδική ευκαιρία με τον Αραβίδη, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε ελάχιστα άουτ και η Κέρκυρα... χτύπησε ξανά! Ο Μάρτιν βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας από τα δεξιά γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο Τσίγκας από κοντά πλάσαρε ιδανικά για το 2-0 στο 28`, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο της γκολ. Ο ρυθμός δεν έπεσε παρά το προβάδισμα, τα μαρκαρίσματα ήταν ανά διαστήματα πολύ δυνατά, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να αναζητά το τρίτο γκολ και την Δόξα να... καραδοκεί, ψάχνοντας την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 49`, με τον Σέρεμετ να διώχνει σε κόρνερ ένα καλό σουτ του Ηλιάδη.
Η Δόξα για ακόμα μια φορά είχε πρόβλημα στο να δημιουργήσει ευκαιρίες, παρά το πρέσινγκ και την καλή λειτουργία της στην ανάπτυξη και η Κέρκυρα στο 61` έχασε μία ακόμα καλή στιγμή, με τον Τσίγκα να σουτάρει άουτ από καλή θέση στην περιοχή. Η Δόξα έφερε την μπάλα στην περιοχή των Κερκυραίων με δύο στημένες φάσεις από Λεάντρο και Σοϊλέδη και ένα επικίνδυνο γύρισμα του Αραβίδη, πριν ο Γκράθια περάσει στο 72` τον Χαμπλ στη θέση του Μάρτιν, «κλειδώνοντας» το κέντρο.
Ο Γραμμόζης λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 με... απευθείας κόρνερ, αλλά ο Στεργιανός έδιωξε με το κεφάλι, ενώ στο 86` ο Τοπούζης έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά ανενόχλητος στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Αραβίδη, αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, με το τελικό 2-0 να φαντάζει ως λογικό επακόλουθο!
Κέρκυρα (Γκράθια): Αναστασόπουλος, Σακελλάρίου, Γκουστάβο, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης (88` Μπάρκογλου), Ηλιάδης, Καλατζής, Αγρίτης (67` Γιάντσης), Τσίγκας Μάρτιν (72` Χαμπλ)
Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Μπριλλάκης (46` Στεργιανός) Τριποτσέρης (84` Ρούτσης), Λεάντρο, Λίμα, Βέρτζος, Κουμπρόγλου (59` Τοπούζης), Σικαλιάς, Σοϊλέδης, Βάντερσον, Αραβίδης
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: