Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πράσινος... Κολοσσός!!

Ανεβάζοντας... στροφές στην τελευταία περίοδο και τον Περπέρογλου να σημειώνει 18 πόντους, ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την αήττητη έδρα του Κολοσσού και πέρασε με 81-71 από την Ρόδο.

Πράσινος... Κολοσσός!
Έχοντας πάθει την... ζημιά στην Καβάλα, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να δείξει ότι είναι καλύτερος και να περάσει από την αήττητη έδρα του Κολοσσού. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς γνώριζαν εξαρχής πως το έργο στην Ρόδο μόνο εύκολο δεν θα ήταν, διότι ο Κολοσσός διαθέτει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο και είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς μέχρι πριν το τέλος 13ης αγωνιστικής ήταν πρώτος μαζί με τους «αιώνιους».
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έπρεπε να δείξει την κυριαρχία του, αν ήθελε να διεκδικήσει την πρώτη θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, και μπορεί να μην ήταν εύκολη υπόθεση η νίκη όμως η εμπειρία και η φανέλα μίλησαν
Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ματς στο Βενετόκλειο, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης να έχουν το μικρό προβάδισμα στο σκορ κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +3 (12-15). Με τον Γιασικεβίτσιους να έχει πιάσει ρυθμό στο ματς και τον Κολοσσό να μην τα παρατάει εύκολα, οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με την μικρή διαφορά των 6 πόντων (33-39) και το ματς να δείχνει πως είναι ντέρμπι.
Το ίδιο... σκηνικό υπήρξε και στην τρίτη περίοδο, η οποία τελείωσε με 55-59 για τους φιλοξενούμενους. Έτσι λοιπόν το ματς κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και τον Κολοσσό να μη μπορεί να ακολουθήσει τον Διαμαντίδη, αλλά και τον Περπέρογλου καθώς ο Έλληνας φόργουορντ έχει επιστρέψει πολύ δυνατά μετά από τον τραυματισμό του.
Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν ο Στράτος Περπέρογλου με 18, ενώ ακολούθησαν οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μάικ Μπατίστ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 10. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Χάτεν και Χόπσον που σημείωσαν από 17 και 14 πόντους αντίστοιχα.
Tα δεκάλεπτα: 12-15, 33-39, 55-59, 71-81

Δεν υπάρχουν σχόλια: