Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αν δεν έχεις απάντηση, κάθεσαι σπίτι σου!!

Αν είναι δυνατόν. Βρέθηκε ένας άνθρωπος να σώσει την ΑΕΚ, να τη βγάλει από το τέλμα και την ανυποληψία και πέσανε όλοι απάνω του να τον φάνε. Τι άλλο απομένει λοιπόν από το να βροντοφωνάξουμε: "Κάτω τα χέρια από τον Ξενιάδη". Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Αν δεν έχεις απάντηση, κάθεσαι σπίτι σου
Πήγανε και τον τσουβαλιάσανε τον άνθρωπο για χρέη στο Δημόσιο. Λες και υπάρχει άνθρωπος που να μη χρωστάει. Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας, ποιος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης: Ποιος Ελληνας είναι αυτός που χρωστάει τα περισσότερα; Ο Βενιζέλος. Για το οικονομικό έτος 2011. Κι ο Παπακωνσταντίνου για το οικονομικό έτος 2010. Και για πιο παλιά ο Παπαθανασίου κι ο Αλογοσκούφης. Οχι βέβαια σε προσωπικό επίπεδο. Χρωστάνε σαν υπουργοί Οικονομικών.
Ποιος έχει δηλαδή την ευθύνη για το έλλειμμα κάθε χρόνο; Ο Κανένας που στην Οδύσσεια του Ομήρου τύφλωσε τον Κύκλωπα; Ο υπουργός Οικονομικών είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Και κατ' επέκταση για το έλλειμμα και για το δημόσιο χρέος. Ο Βενιζέλος είναι λοιπόν που «χρωστάει» κάποια δισ. ευρώ που λείπουνε από τα δημόσια ταμεία. Κι αυτοί πάνε και τσουβαλιάζουνε τον Ξενιάδη για κάποια ψωροχιλιάρικα.
Κι ο περί ου ο λόγος Βενιζέλος είχε και το θράσος να λέει πριν από ένα μήνα ότι «αν εφαρμοστούν τα ισχύοντα μέτρα, δεν πρόκειται να επιβληθούν καινούργια το 2012». Οχι πριν από ένα χρόνο. Πριν από ένα μήνα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή. Και τώρα έχουνε βάλει μπροστά τον Παπαδήμο και τον Παντελή Καψή: «Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση» είπε ο υπουργός Επικρατείας. Δηλαδή ο Καψής πληρώνεται για να λέει «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων»; Αμα ήτανε έτσι ας κάνανε υπουργό και τον καφετζή της Βουλής. Ή αυτούς που κουβαλάνε τα ποτήρια με το νερό.
Ο πολιτικός πληρώνεται για να βρίσκει λύσεις. Οχι για να λέει ότι δεν υπάρχουνε. Κι είπε και το άλλο ο Παντελής: «Θα έρθουν αύριο αυτοί της τρόικας και θα μας πουν ότι στην Ισπανία που η οικονομία της είναι καλύτερη από τη δικιά μας έχουν χαμηλότερους κατώτερους μισθούς. Τι τους απαντάς;». Τρομερός. Μα, αν δεν μπορείς να απαντήσεις, κάθεσαι σπίτι σου. Δεν παριστάνει τον υπουργό.
Ή μήπως θα σταματήσουνε εκεί. Μεθαύριο θα έρθουνε και θα πούνε ότι η Βουλγαρία που χρωστάει λιγότερα από μας έχει χαμηλότερους μισθούς. Πάλι δεν θα έχει να τους απαντήσει τίποτα ο Καψής. Και μετά θα μας πούνε ότι στην Ινδία που είναι σήμερα η Νο 1 σε ανάπτυξη οικονομία του κόσμου οι μισθοί είναι πολύ χαμηλότεροι από την Ελλάδα. Εκεί είναι που οι Ελληνες υπουργοί θα βρεθούνε σε ακόμα δυσκολότερη θέση και δεν θα έχουν να απαντήσουν τίποτα. Χαίρετε.
Θα πάρουν τα λεφτά τους από την τράπεζα για να τα δανείσουν στην ΑΕΚ
ΑΥΤΟΣ πάντως που έκλεψε την παράσταση στην επίσημη πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Ξενιάδη ήταν ο Οικονομόπουλος. Ο δικηγόρος που έχει βάλει ο Ντέμης να χειρίζεται την υπόθεση Ψωμιάδη. Αν ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε το γόρδιο δεσμό κι ο Χριστόφορος Κολόμβος έσπασε το αυγό, ο Οικονομόπουλος θέλει σαν κι αυτούς δέκα στην καθισιά του.
Μιλάμε τώρα για κελεπούρι. Τέτοια μυαλά σπανίζουνε. Η ιδέα του ήταν πραγματικά εκπληκτική: «Η ΑΕΚ έχει κάποιο πρόβλημα ρευστότητας, αλλά αυτό λύνεται εύκολα. Ηδη έχουμε βρει κι έχουμε δεσμεύσει 21 εκατομμύρια ευρώ της οικογένειας Ψωμιάδη (φωτό). Ταυτόχρονα υπάρχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα κερδίσουμε και την κύρια αγωγή.
Αρα η ΑΕΚ θα έχει λαμβάνειν 81 εκατομμύρια ευρώ. Μπορούμε λοιπόν σήμερα ν' απευθυνθούμε στους ΑΕΚτζήδες να δανείσουν την ομάδα με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας. Κι όταν αύριο εισπράξουμε τα χρήματα από τον Ψωμιάδη, θα εξοφληθούν». Τρομερός. Ανεπανάληπτος. Ενα τέτοιο σπάνιο μυαλό μόνο ο Ντέμης Νικολαΐδης μπορούσε να ανακαλύψει.
Με δεδομένο λοιπόν ότι τα 81 εκατομμύρια του Ψωμιάδη είναι σαν να τα έχει η ΑΕΚ στο χέρι, είναι βέβαιο ότι αν ο Αδαμίδης ενστερνιστεί την ιδέα του Οικονομόπουλου, η ΑΕΚ σώθηκε μέσα σε πέντε λεπτά. Ολοι οι ΑΕΚτζήδες θα πάρουνε τα λεφτά τους από τις τράπεζες για να τα δανείσουνε στην ΑΕΚ. Οσο τώρα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις προηγείται το Δημόσιο, ο Οικονομόπουλος τ' ακούει βερεσέ.
Οποιος δεν θέλει τουρίστες στην ομάδα του, δεν παίρνει ποδοσφαιριστή από την Αλ Γουάσλ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
-Observer.
Οι εφοπλιστές δεν μιλάνε στους μούτσους
ΛΕΓΑΜΕ χθες ότι ο Τσάκας αποσύρθηκε διακριτικά κι άφησε ελεύθερο το γήπεδο να παίζει μπάλα μόνος του ο Ξενιάδης. Ο οποίος Ξενιάδης διευκρίνισε κάποια πράγματα και μας έκανε σοφότερους: Οτι εκπροσωπεί Κινέζους επενδυτές που θέλουν ν' ασχοληθούν με το real estate στην Ελλάδα και ταυτόχρονα με την ΑΕΚ. Κι όπως οι Αραβες του Τσάκα θα φτιάξουν τον Βοτανικό, έτσι κι οι Κινέζοι του Ξενιάδη θα φτιάξουν τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η μοναδική διαφορά των μεν από τους δε είναι η αμφίεση. Κελεμπίες φοράνε οι Αραβες, κιμονό οι Κινέζοι. Ολα τα άλλα πάνω κάτω είναι περίπου ίδια. Αν όμως επιχειρήσεις να τους βάλεις στο ζύγι, αυτός που κερδίζει είναι σίγουρα ο Ξενιάδης. Σαφώς πιο ξύπνιος και πονηρός. Αν ήτανε κανένα κορόιδο άλλωστε, θα είχε για φίλο και συνέταιρο τον Σαλιαρέλη; Μιλάμε ότι καλιγώνει τον ψύλλο. Οταν βγήκε κάποιος στο τηλέφωνο για μια ακάλυπτη επιταγή, τον καθάρισε σαν αυγό: «Βγάλατε έναν μούτσο για να κάνουμε συζήτηση; Εγώ με μούτσους δεν μιλάω». Σωστό. Οι εφοπλιστές μόνο χρωστάνε στα πληρώματα και στους μούτσους. Δεν μιλάνε μαζί τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέχρι πότε θα στηρίζει ο Χατζηχρήστος τον Αδαμίδη;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: