Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τσέζαρεκ, Γιάκομπ και… λίγο Κόκε!!

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, επρόκειτο να φύγει το καλοκαίρι από τον Άρη. Το επιθυμούσε ο τότε προπονητής Σάκης Τσιώλης. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.

Τσέζαρεκ, Γιάκομπ και… λίγο Κόκε
Η διοίκηση δεν είχε αντίρρηση. Θεωρούσε υψηλό το συμβόλαιο του και η πιθανότητα παραμονής του περνούσε μόνο από τη μείωση αποδοχών, αφού κι ο παίκτης που ήρθε τελικά, ο Γιάκομπ, δεν άφηνε σιγουριά ότι θα σηκώσει μόνος το φορτίο.
Ο Κροάτης, ήταν αρχικά αρνητικός, αλλά πείστηκε από τον ατζέντη του ότι το συμφέρον του ήταν να μείνει με λιγότερα στον Άρη, ακόμη κι αν ο προσωπικός του στόχος θα ήταν μόνο το να κάνει μια καλή σεζόν για να βγει με καλές προϋποθέσεις, διαμορφωμένες από τον ίδιο, στην αγορά το επόμενο καλοκαίρι.
Αποδεικνύεται σήμερα, ότι το έφερε βαρέως που μειώθηκε το συμβόλαιο του. Κυρίως από το ότι την απόφαση να μην πάει στην προπόνηση και να βρεθεί στη γραφεία της ΠΑΕ να συζητήσει για αποχώρηση, την πήρε μόνος και την κράτησε για λογαριασμό του, αιφνιδιάζοντας άπαντες.
Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, είμαστε για τα καλά στην εποχή που ακόμη και στο ποδόσφαιρο, η εργασία θα είναι πρώτα μια «συνειδητή επιλογή» και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα, αφού ξεκάθαρα πια… λεφτά δεν υπάρχουν για το ευ ζην. Το ζην μένει, ακόμη και στους παίκτες!
Οι ομάδες θα δίνουν βάρος στο να είναι όσο μπορούν εντάξει με τις υποχρεώσεις που υποκρύπτουν σοβαρές κυρώσεις. Και τις εταιρίες και τα πρόσωπα που υπογράφουν και τις δεσμεύουν. Οι υπόλοιποι, ακόμη κι αν είναι ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους κι όποιος αντέξει. Εκτός προφανώς από περιπτώσεις παικτών που θεωρούνται «περιουσιακά στοιχεία» και κανένας δεν θα θέλει να χαθούν χωρίς αντάλλαγμα.
Αν ο Τσέζαρεκ έφευγε το καλοκαίρι, δεν θα υπήρχε χώρος για συζήτηση. Θαρρώ πως ακόμη κι αν το έκανε αυτή την Παρασκευή, το ίδιο θα συνέβαινε. Αποφάσισε να πιέσει για να πετύχει το στόχο του, έχοντας και το δικαίωμα προσφυγής ως διαπραγματευτικό όπλο, 48 ώρες πριν από έναν κρίσιμο αγώνα.
Κι αυτό, πέρα από το ότι μπορεί να σηκώσει επιμέρους σχολιασμό, κάνει απόλυτα σαφές ότι δεν είχε κανένα συναισθηματικό ενδοιασμό, ούτε απέναντι σε (πρώην εντός ωρών ή ημερών) συμπαίκτες του. Που επίσης είναι απλήρωτοι, δεν έγινε κάποια διάκριση για τον Κροάτη.
Αν υπήρχε ένας έτοιμος φορ κρούσης στο ρόστερ των κίτρινων, θα μπορούσαμε να πούμε και… «καλύτερα και για τους δύο». Όμως το τάιμινγκ αναδεικνύει και το λάθος σχεδιασμό από τον Τσιώλη το καλοκαίρι και τη λάθος (εκτίμηση του και) υλοποίηση από τη διοίκηση, που σήμερα (καθώς και αυτός αλλά και ο Πρόμπιερζ που ζήτησε τη φυγή Γιάκομπ, αποχώρησαν) μένει να αγωνιά αν η προφανής αλλά «περίπου» λύση Σολτάνι ή το ενδεχόμενο ρίσκο με τους νεαρούς Κανούλα ή Τριανταφυλλάκο, θα συμβάλλουν στο να συνεχίσει ο Άρης στον πιο σύντομο δρόμο για τίτλο και Ευρώπη.
Και κάτι ακόμη: Η φυγή Τσέζαρεκ δεν ενισχύει απαραίτητα την πιθανότητα επιστροφής του Σέρχιο Κόκε. Αυτό θα το κάνει μόνο μια συμφωνία των δύο πλευρών για τις 500 χιλιάδες ευρώ που ο Άρης έχει λαμβάνειν από τη λύση συμβολαίου του περασμένου Απριλίου. Αυτό είναι το κρίσιμο για το θέμα Κόκε.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: