Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Γλύτωσε την κ-ΣΕΦ-τιλα....!!


Πάλι καλά που υπήρχε και ο Σπανούλης, αλλιώς ο Ολυμπιακός θα έτρωγε την... σφαλιάρα από τον Ηλυσιακό μέσα στο ΣΕΦ! Με το 77-73 οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη κατέβηκε στο Φάληρο για να παίξει μπάσκετ, κάτι που φάνηκε από την αρχή του αγώνα όταν και οι φιλοξενούμενοι παίζοντας καλή άμυνα έφτασαν την διαφορά στο +9 (17-26) στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Ο Χατζής, ο Γαλώτας και ο Νανα έβρισκαν τρόπους να χτυπήσουν τον ευάλωτο Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να μη βρίσκουν λύσεις και να βρίσκονται στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 56-31! Φυσικά κανείς δεν περίμενε ο Ηλυσιακός να βρίσκεται μετά από δύο περιόδους μέσα στο ΣΕΦ στο +15, αλλά να όμως που έγινε.
Και στο τρίτο δεκάλεπτο, το προβάδισμα μπορεί να παρέμεινε για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο η είσοδος του Βασίλης Σπανούλη στο ματς άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας με το -7 (53-60) στην πλάτη τους, είχαν μπροστά τους μόλις ένα δεκάλεπτο για να ανατρέψουν το ματς και να αποφύγουν μία γκέλα που ίσως και να τους στερούσε την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
Ο Γιώργος Πρίντεζης λοιπόν πήρε το... όπλο του στην τελευταία περίοδο και τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός κατάφερε να... πιάσει τον Ηλυσιακό στο σκορ (64-64). Σε κείνο το σημείο το ματς πήγαινε πόντο πόντο, μέχρι οι φιλοξενούμενοι να δεχθούν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία του Κασελάκη και ο Παπανικολάου να βάζει και τις 4 βολές για το 69-67.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακό σημείωσε και τρίποντο με τον Σπανούλη για το +5 (72-67), αλλά ακόμα και τότε ο Ηλυσιακός δεν τα παράτησε μειώνοντας στον πόντο με το τρίποντο του Τόμπσον (74-73) ένα λεπτό πριν από το τέλος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε δύο κρίσιμες βολές και ο Παπανικολάου έγραψε το τελικό 77-73.
Για τον Ολυμπιακό την διαφορά την έκανε ο Σπανούλης, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, αλλά πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 20. Από τον Ηλυσιακό 17 πόντους είχε ο Τόμπσον και 16 ο Νάνα.
Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-56, 53-60, 77-73

Δεν υπάρχουν σχόλια: