Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αστέρα... ΠΑΣ προημιτελικά!!

Στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, με πρωταγωνιστή τον Ράγιος ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (66', 91'). Τα υπόλοιπα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Τσαμπούρης (63') και ο Χούλι (79'). Οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο 75' με τον Γεωργίου.

Αστέρα... ΠΑΣ προημιτελικά!
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα μέτρο παιχνίδι από πλευράς των δύο ομάδων, οι οποίες έκαναν συνολικά 9 τελικές προσπάθειες με τον ΠΑΣ να δείχνει λίγο πιο κινητικός από τον Αστέρα (είχε 6 έναντι 3). Ωστόσο, κανείς από τους δύο γκολκίπερ δεν ένιωσε κάποια απειλή!
Στο δεύτερο μέρος άλλαξε η εικόνα του ματς, το οποίο απέκτησε σασπένς, είχε και πολλά γκολ. Ο ΠΑΣ μπήκε φορτσάτος, έκανε δύο φάσεις με τον Ντεβισέντι (52') και τον Ζαραδούκα (55'), οι Αρκάδες όμως ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα! Στο 63', ύστερα από κακή εκτίμηση του Κηπουρού, ο οποίος έκανε λανθασμένη έξοδο, ο Έγκον έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάσαρε στον Τσαμπούρη που μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο νεαρός άσος του Αστέρα σημάδεψε σωστά, ανοίγοντας το σκορ (0-1). Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διπλασιάσουν το σκορ. Ύστερα από μαγική μπαλιά του Σολάκη στον Ράγιος, ο Ισπανός πλάσαρε άψογα τον Κηπουρό και έκανε το 2-0.
Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι ο Αστέρας καθάρισε την πρόκριση, ο ΠΑΣ μείωσε σε 1-2 στο 72! Το λάθος του Πουλίδο από αριστερά, έφερε την μπάλα στα πόδια του Μπακαγιόκο, ο οποίος έστρωσε εντός περιοχής στον Γεωργίου και εκείνος με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Χακόμπο.
Τα πανηγύρια δεν κράτησαν για πολύ στους Γιαννιώτες καθώς με το πέρασμα τεσσάρων λεπτών οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ! Ο Ράγιος τσίμπησε την μπάλα στο 79', έκανε το γύρισμα, ο Κηπουρός έκανε (πάλι) λανθασμένη απόκρουση, ο Χούλι πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-3.
Ο Αστέρας όμως δεν σταμάτησε εδώ! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ράγιος πέτυχε το 1-4 σημειώνοντας πανέμορφο γκολ (το δεύτερο προσωπικό)! Ο Ισπανός πέρασε όλη την άμυνα του ΠΑΣ από αριστερά, πρόλαβε την έξοδο του Κηπουρού, γλίστρησε, αλλά πέφτοντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος(Οικονόμου), Κώτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τζημόπουλος (Γεωργίου), Ζαραδούκας, Ντε Βινσέντι, Κυριάκος, Τζάνης (Γιάκος), Μπακαγιόκο.
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ράγιος, Λαδάκης, Έγκον (Χούλι), Φρανκού (Τσαμπούρης), Σολάκης (Μπαρτολίνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: