Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Θα έδινε την ΠΑΕ στον εαυτό του;


Είναι φανερό ότι έχουμε μια διαπραγμάτευση μεταξύ δύο πλευρών που δεν εμπιστεύεται η μία την άλλη! Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Μια συζήτηση δυόμισι ωρών για την ΑΕΚ προχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη επειδή... συσκότισε ακόμη περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την εποχή στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.
Αποδείχτηκε δηλαδή ότι τα πράγματα είναι πιο σύνθετα κι επομένως πιο θολά απ' όσο νομίζουμε σε σχέση με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, αλλά και με τη δυνατότητα και τις προθέσεις του κ. Ξενιάδη που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της.
Ως προς αυτόν, η απλή ή αν θέλετε η απλοϊκή λογική λέει ότι αφού όπως ισχυρίζεται έχει κάνει τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ (έστω και... εν αγνοία της!), τι πιο απλό να εμφανιστεί με τα χρήματα και τα δικαιολογητικά που απαιτεί η ΕΕΑ και να ζητήσει να την αγοράσει.
Και στις δύο αυτές προϋποθέσεις οι απαντήσεις του ήταν ότι μπορεί να το κάνει και ΘΑ το κάνει, εφόσον πειστεί ότι η άλλη πλευρά έχει το δικαίωμα να του παραχωρήσει τις ενεχυριασμένες στην αγγλική τράπεζα μετοχές.
Η ΑΕΚ πάλι αμφισβητεί ζωηρά τη δυνατότητά του να καταβάλει το ζητούμενο ποσό, αλλά και να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (ποινικό μητρώο, πόθεν έσχες κ.λπ.) που απαιτεί η ΕΕΑ. Είναι φανερό δηλαδή ότι έχουμε μια διαπραγμάτευση μεταξύ δύο πλευρών που δεν εμπιστεύεται η μία την άλλη!
Επιπλέον ο κ. Ξενιάδης είναι εντελώς ασαφής ως προς το ποιος είναι ο χρηματοδότης. Ξεκίνησε λέγοντας ότι τα κεφάλαια είναι δικά του και μετά εμφάνισε εταιρείες κινεζικής προέλευσης, χωρίς να τις κατονομάσει και χωρίς να δικαιολογήσει πειστικά το ενδιαφέρον τους για μια επένδυση σε μια ομάδα μιας μικρής και οικονομικά εξαιρετικά προβληματικής χώρας, με την οποία η μοναδική σχέση τους είναι... το κίτρινο χρώμα.
Και βέβαια ούτε λέξη για επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο είπε ότι και αυτό ΘΑ το παρουσιάσει. Επειτα απ' όλα αυτά διερωτώμαι: Αν ήταν ο κ. Ξενιάδης πρόεδρος της ΑΕΚ, θα έδινε την ΠΑΕ... στον εαυτό του;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: