Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"Ναι" ή "όχι" στον Κόκε;

Είναι το πλέον πολυσυζητημένο θέμα των ημερών στον Αρη. «Ναι ή όχι στην επιστροφή του Σέρχιο Κόκε στην ομάδα;» το ερώτημα που τίθεται και αμέσως η κουβέντα ανάβει! Γράφει ο Π. Στεφάνου.

"Ναι" ή "όχι" στον Κόκε;
Ο Κόκε έχει στον Αρη φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Υπάρχουν αυτοί που κρέμονται από τα χείλη του και από μια του κίνηση εντός των γραμμών, αλλά και αυτοί που τον χαρακτηρίζουν άστατο χαρακτήρα και εν πολλοίς ξεπερασμένο ποδοσφαιρικά.
Το να προσπαθήσει, κανείς, να προσεγγίσει με ακρίβεια την προσωπικότητα του Ισπανού, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πρώτα απ΄ όλα γιατί ο ίδιος δεν το «επιτρέπει» με τις αντικρουόμενες απόψεις του. Ποιος, αλήθεια, μπορεί να εξηγήσει τι εννοούσε, όταν πριν από 9 μήνες έλεγε πως έχει κλείσει ο κύκλος του στον Αρη και τώρα ζητά να επιστρέψει; Τελικά έκλεισε ή όχι αυτός ο κύκλος; Οι τελευταίες του τοποθετήσεις, μέσω Facebook, τάσσονται με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης και εκεί πια ανοίγει το μέγα θέμα των προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέξουν, προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Διότι, πράγματι, το να φορά κανείς αυτή τη φανέλα, είναι όνειρο!
Αυτό το όνειρό του όμως, μπορεί να βγει αληθινό; Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα στον Αρη η απάντηση είναι κάθετα αρνητική. Ο Αρης δεν έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ένα ακόμα βαρύ συμβόλαιο (διότι βαρύ θα είναι, όπως και να το κάνουμε), τη στιγμή που γίνονται κινήσεις αγωνιστικής και οικονομικής αποσυμφόρησης του ρόστερ. Ο Κόκε ναι μεν δεν θα έρθει με τα χρήματα που έπαιρνε, αλλά δεν θα έρθει και τζάμπα.
Υπάρχει όμως και η αγωνιστική διάσταση του θέματος. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι εάν είναι ο ποδοσφαιριστής που γνωρίσαμε στα πρώτα δύο χρόνια της παρουσίας του στο «Βικελίδης», μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα. Θα είναι όμως αυτός ή θα είναι ο Κόκε των ετών που ακολούθησαν; ʼλλη μια μεγάλη απορία!
Βεβαίως, υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν πως και μόνο η παρουσία του (ανεξαρτήτως αγωνιστικής συνεισφοράς), μπορεί να συσπειρώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου, δημιουργώντας διαφορετική ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας. Και αυτή η άποψη είναι απολύτως σεβαστή.
Το θέμα Κόκε είναι πολύπλοκο. Και περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όσο ο ίδιος ο αθλητής, σχεδόν καθημερινά, ζητά να επιστρέψει. Οσοι χειρίζονται αυτή την υπόθεση, πρέπει να σκεφτούν καλά, πριν πάρουν οριστική απόφαση. Πριν αποφασίσουν την επιστροφή του ασώτου.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: