Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Όταν ο Θωμάς έφερε τον Θόδωρο

Το απόγευμα της Τρίτης ο Θωμάς Βουλινός έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια. Για 7 χρόνια, σημάδεψε με την παρουσία του την ιστορία του ΠΑΟΚ, έγινε πρωταγωνιστής σε ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις…

Όταν ο Θωμάς έφερε τον Θόδωρο
Από τον ΠΑΟΚ έφυγε κυνηγημένος στις 31 Ιανουαρίου του 1996, όταν παρέδωσε την ΠΑΕ στον Γιώργο Μπατατούδη, χωρίς ούτε μία δραχμή χρέος. Σε μία εποχή που δεν υπήρχαν τηλεοπτικά και έσοδα, όπως τα σημερινά, κατάφερνε να κρατάει την ΠΑΕ «καθαρή».
Ο Βουλινός ταυτίστηκε με αρνητικές καταστάσεις, αλλά στα χρόνια του, κυρίως στα πρώτα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ είδαν στην Τούμπα σπουδαίους παίκτες.
Λίγο μπορεί να το θυμούνται, αλλά το γεγονός ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης βρέθηκε να φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ και σήμερα είναι ο άνθρωπος, που έχει τις τύχες του στα χέρια του, οφείλεται στον Θωμά Βουλινό.
Το καλοκαίρι του 1992, ο Βουλινός είχε αγοράσει έναντι σημαντικού τιμήματος από την Καβάλα τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Β΄ Εθνική και «καυτό όνομα» στο μεταγραφικό παζάρι. Έξι μήνες αργότερα, ήρθε στην Τούμπα και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, με περιπετειώδη τρόπο.
Εκείνη την εποχή ο Ζαγοράκης ήταν στο στόχαστρο της ΑΕΚ και ο τότε προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Ανδρέας Σταματιάδης, που ήταν παλαίμαχος της ΑΕΚ, είχε πείσει τη διοίκησή της να τον αγοράσει από την Καβάλα. Πολλοί θεωρούσαν τη συμφωνία τελειωμένη, ο Ζαγοράκης θα έπαιζε στην ΑΕΚ.
«Τότε μας πίεζε πολύ η ΑΕΚ, είχε γίνει σίριαλ. Ο Θόδωρος, όμως, ήθελε να παίξει στον ΠΑΟΚ, αφού ήταν ΠΑΟΚτσής» δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο «Εθνοσπόρ» πριν από λίγα χρόνια, ο πατέρας του, Γιάννης Ζαγοράκης.
Ο Βουλινός πήρε την κατάσταση πάνω του και στις 13 Δεκεμβρίου 1992, μετά από μία ήττα του ΠΑΟΚ από τον Εδεσσαϊκό με 3-1, πήρε δύο συνεργάτες του και ξεκίνησαν από την Έδεσσα κατευθείαν για την Καβάλα. Πήγε στο τεχνικό γραφείο του τότε προέδρου της Καβάλας, του Μπάτση, αποφασισμένος να τελειώσει τη μεταγραφή.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές, ο Βουλινός έφτασε στα 95 εκατομμύρια δραχμές, η Καβάλα επέμενε στα 100, τρελά νούμερα για τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής. «Έλα πρόεδρε, δώστα να τον κλείσουμε, ας μη γινόμαστε ψιλικατζήδες» του είπαν οι συνεργάτες του, ο Βουλινός συμφώνησε στα 100 εκατομμύρια και μάλιστα για πρώτη φορά, χρησιμοποίησε το προσωπικό μπλοκ επιταγών του, για να κλείσει έναν παίκτη για τον ΠΑΟΚ.
Μόλις έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της Καβάλας, τηλεφώνησε στο σπίτι του Ζαγοράκη στη Λυδία και ζήτησε από τον πατέρα του, να πάρει τον γιό του και να κατέβουν στην Ελευθερούπολη.
Εκεί σ΄ ένα μαγαζί, συμφώνησε και τον Ζαγοράκη και έκλεισε η μεταγραφή.
Την άλλη μέρα, ο Θόδωρος Ζαγοράκης ξεκίνησε με το ΚΤΕΛ από την Καβάλα κι έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία…
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: