Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πώς ο... Φλωρίδης έσωσε τον ΠΑΟΚ στην UEFA!!

O Bασίλης Φλωρίδης, ο άνθρωπος που έκανε μπάχαλο τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, «βοήθησε», έστω και εν τη απουσία του,  την ομάδα να γλιτώσει τα χειρότερα…

Πώς ο... Φλωρίδης έσωσε τον ΠΑΟΚ στην UEFA!
Τα πράγματα ήταν δύσκολα σήμερα για την αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, που επί 2,5 ώρες, προσπαθούσε να πείσει την επιτροπή ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί βαριά.
Στη Νιόν πήγαν από χθες ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Άλκης Μαυροφρύδης και ο Αχιλλέας Μαυροφρύδης, οι οποίοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Τις προηγούμενες μέρες, άλλωστε, ήταν κλεισμένοι στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα κι έφευγαν τα μεσάνυχτα, ετοιμάζοντας όλα τα στοιχεία, που θα παρουσίαζαν στην ΟΥΕΦΑ.
Η ανησυχία ήταν έκδηλη, άλλωστε, όπως έγραψε το PAOK24, o ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε το φάσμα του τριετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που θα του στερούσε και το δικαίωμα να παίξει με την Ουντινέζε. Ο κίνδυνος δεν ήταν θεωρητικός. Η άποψη του εισηγητή της επιτροπής, ήταν αυτή. Τριετής αποκλεισμός άμεσα. Αυτή την εισήγηση, την συνόδευε με μία εξασέλιδη ανάλυση, η οποία είχε κοινοποιηθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα; Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, ο ΠΑΟΚ εμφάνιζε περίπου 5.000.000 ευρώ οφειλές σε νυν και πρώην παίκτες του κι αυτό το ποσό ήταν μεγαλύτερο από εκείνο, που εμφάνιζε στις 30 Ιουνίου 2011, όταν ελέγχθηκε και πήρε άδεια συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ.
Το ποσό στις 30/9 θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και να μην υπάρχει πρόβλημα και ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε την εμπλοκή του Βασίλη Φλωρίδη το καλοκαίρι, όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έλεγε ότι θα βάλει 6.000.000 ευρώ και θα πάρει την ΠΑΕ.
«Για μας ήταν εύκολο να μην χρωστάμε τίποτα στις 30/9. Στις αρχές Αυγούστου είχαμε πρόταση από την Μπλάκμπερν για τον Βιεϊρίνια με 4.000.000 ευρώ. Μ΄ αυτά τα χρήματα θα σβήναμε τις οφειλές. Όμως το καλοκαίρι ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εισόδου επενδυτή στην ομάδα, ο οποίος έδωσε δείγματα της αξιοπιστίας του καταθέτοντας 1.000.000 ευρώ τον Αύγουστο. Δυστυχώς, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έκλεισε στις 22/9, ο επενδυτής δεν έβαλε τα χρήματα και τότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Δεν υπήρχε μεταγραφική περίοδος να πουλήσουμε τον Βιεϊρίνια» ήταν η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον της επιτροπής σήμερα στην Νιόν της Ελβετίας.
Μάλιστα, η τριμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, παρουσίασε στην επιτροπή της ΟΥΕΦΑ την επίσημη πρόταση της Μπλάκμπερν με την προσφορά των 4.000.000 ευρώ (σ.σ. κάποιοι έλεγαν εκείνη την εποχή πως ήταν παραμύθι), αλλά και μία ολόκληρη στίβα από μεταφρασμένα δημοσιεύματα, που αναφέρονταν στην εμπλοκή του Βασίλη Φλωρίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στα 6.000.000 ευρώ, που έλεγε ότι θα έβαζε.
«Το πρώτο πράγμα που κάναμε όταν άνοιξε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, ήταν να πουλήσουμε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μας, τον Βιεϊρίνια, ώστε με τα χρήματα να πληρώσουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επιλέξουμε να χάσουμε ποιότητα σαν ομάδα, αλλά να βελτιώσουμε την οικονομική μας κι αυτό δείχνει πως και τον Αύγουστο ήμασταν αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε πώληση, αν δεν υπήρχε η περίπτωση του επενδυτή» τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ σήμερα στην Ελβετία, οι οποίοι συμπλήρωσαν πως τις τελευταίες εβδομάδες αποδεσμεύτηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, προκειμένου να μειωθεί το μπάτζετ της ομάδας και να μην έχει προβλήματα ο ΠΑΟΚ μελλοντικά.
Ουσιαστικά, αυτό που έδειξε σήμερα ο ΠΑΟΚ και απέφυγε την ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη, είναι πως είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει με κάθε κόστος τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ και να βελτιώσει την οικονομική του θέση.
Εκτός των άλλων, βέβαια, η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα πλάνο, σύμφωνα με το οποίο η ΠΑΕ είναι έτοιμη να εναρμονιστεί με τα κριτήρια, που θέτει η ΟΥΕΦΑ και να σβήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της.
Η επιχειρηματολογία του ΠΑΟΚ, αλλά και οι πράξεις στο μεσοδιάστημα, φαίνεται πως έπεισαν την επιτροπή κι έτσι ο Δικέφαλος έπεσε στα μαλακά και απέφυγε τα χειρότερα.
Μπαίνει βέβαια σε μία περίοδο, στην οποία τα λάθη απαγορεύονται και κάθε παρέκκλιση μπορεί να αποβεί μοιραία.
Για τον ΠΑΟΚ είναι καλό, που δεν θα κληθεί να εξεταστεί εκ νέου τον Μάρτιο, αλλά στις 30 Ιουνίου 2012, προκειμένου να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και να μην ενεργοποιηθεί η ποινή του τριετούς αποκλεισμού.
Τον Ιούνιο θα πρέπει να έχει μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε παίκτες, προσωπικό, εφορία και ασφαλιστικά ιδρύματα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ. Ουσιαστικά η ΠΑΕ έχει πέντε μήνες καιρό, προκειμένου να οργανωθεί και να λύσει το πρόβλημα, που την έφερε σήμερα σ΄ αυτό το σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι σ΄ αυτή τη διαδικασία έχουν μπει προς το παρόν μόνο οι ομάδες, που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετέχουν ομάδες, που αν κληθούν να εξεταστούν, δεν θα μπουν καν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις.
Σε ανάλογη θέση με τον ΠΑΟΚ θα βρεθούν τον Ιούνιο και οι υπόλοιπες ομάδες, που θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν.
Πηγή: paok24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: