Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μέρκελ σε… θέλει, πολύ ο Μπαλοτέλι!!

Μέρκελ σε… θέλει, πολύ ο Μπαλοτέλι
Αυτή την Ιταλία λίγοι την υπολόγιζαν πριν τη διοργάνωση πως θα πάει ψηλά. Ωστόσο έχοντας σαν οδηγό και πάλι αυτή τη συμπαγή τακτική της κι αφού πέρασε τον σκόπελο του ομίλου, ήταν βέβαιο πως στα νοκ-άουτ θα έκανε δύσκολη τη ζωή, όπως το πράττει πάντα οποιουδήποτε κι αν συναντούσε.

Του Κώστα Μιαούλη

Με τους Άγγλους ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από την κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά τα κατάφερε στα πέναλτι. Με την Γερμανία όμως έχοντας σε μεγάλα κέφια, τον Κασσάνο, τον Μπαλοτέλι, τον Ντε Ρόσι, τον Μοντολίβο, τον εξαιρετικό στην άμυνα Μπονούτσι, μα πάνω απ’ όλα τον μαέστρο στον χώρο του κέντρου Αντρέα Πίρλο έδωσε το δικό της μοναδικό σόου, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα γκολ και να έχει πάρει μια πολύ ευρύτερη νίκη.

Η «σκουάντρα ατζούρα» καταφέρνει όσο κι αν οι ποδοσφαιριστές της ατομικά δεν γεμίζουν το μάτι, να παρουσιάζει μια συμπαγή ομάδα στις περισσότερες διοργανώσεις. Αυτή η φουρνιά της Ιταλίας, έστω και αν δεν είναι η πλέον διαφημισμένη, αφού τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν τόσο πολύ στο Καμπιονάτο, είναι σπουδαία και φτάνει σε έναν τελικό. Με τους Ισπανούς έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς από το ματς στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Μέσα τους ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους φοβηθούν.

Ωραία μπάλα μπορεί να παίζει αυτή η Γερμανία. Μπορεί να είναι πιο χορταστική στο μάτι, από τις ομάδες των περασμένων δεκαετιών, ωστόσο προσωπικότητες που να πάρουν την ομάδα πάνω τους, στα δύσκολα δεν υπάρχουν. Όπως στον τελικό του 2008 με την Ισπανία, όπως στον ημιτελικό του Μουντιάλ και πάλι με τους «φούριας ρόχας» το 2010. Όπως και στον ημιτελικό του 2006, που όμως οι Ιταλοί είχαν σαφώς πιο βαριές μορφές στο ρόστερ τους, τα «πάντσερ» έμειναν με τις καλές εντυπώσεις, αλλά χωρίς το τρόπαιο. Κι όπως ανέφερα και στην εκπομπή με τον Μάκη Διόγο το βράδυ της Τετάρτης, η αλλοίωση της μορφής της Γερμανίας, με πολλούς ποδοσφαιριστές «νατουραλιζέ» είναι προφανής στον χαρακτήρα της σαν ομάδα. Ακόμα και αν έχουμε δει πολλές ανατροπές από τη νασιονάλμανσαφτ.

Για τη Νότια Ευρώπη, αυτή ήταν μια βραδιά απόλυτης ευχαρίστησης για ευνόητους λόγους. Το ντέρμπι του Μόντι με την Μέρκελ σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το μέλλον της «γηραιάς ηπείρου». Ωστόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός αν κινηθεί σαν Μπαλοτέλι στην μετωπική που σίγουρα θα υπάρξει με την Γερμανίδα καγκελάριο, όταν η συζήτηση θα φτάσει στο αποκορύφωμα, ίσως να έχει τύχη να κερδίσει αυτή την κρίσιμη παρτίδα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: