Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο Γερμανός …Τοπαλίδης και το ξεπουπούλιασμα!!

Ο Νίκος Αλέφαντος όπως πάντα απολαυστικός σχολιάζει τους δύο ημιτελικούς του EURO! Το περδίκι, οι μάστορες, το νεροζούμι, ο τρελοΜπαλοτέλι και ο χάφαρος.
Ο Γερμανός …Τοπαλίδης και το ξεπουπούλιασμα!
• Εγώ δεν πίστευα σε αυτά που λέγανε για μεγαλύτερη κούραση των Ιταλών και για 120 λεπτά που είχαν παίξει, και για 2 μέρες παραπάνω ξεκούραση της Γερμανίας. Όντως υπάρχουν αυτά, αλλά σε τέτοιο επίπεδο οι παίκτες έχουνε τις δυνατότητες να αποκατασταθούν, έχουν εξαιρετικούς γιατρούς και μασέρ, πάνω στον Πίρλο πέφτουν 4 μασέρ, παίρνει και τις βιταμίνες του και γίνεται περδίκι την κρίσιμη ώρα... Για τεράστιο επίπεδο ομάδων μιλάμε.
Στην προηγούμενη στήλη είχα ασκήσει σκληρή κριτική στην Εθνική μας σε αντίθεση με τους πολλούς που την υμνούσαν, έλεγα ότι είδα μεγάλα προβλήματα στην άμυνα της Γερμανίας και ότι αυτή η άμυνα όταν παίξει με αντίπαλους καλούς επιθετικούς θα έχει πρόβλημα. Ασκούσα κριτική στον Σάντος για τις επιλογές του, όχι μόνο για την ανυπαρξία την επιθετική όπου μας χαμογέλασε η τύχη και χάσαμε μόνο με 2 γκολ διαφορά αντί για 5, όχι μόνο για τον Νίνη δεξιά και την εξαφάνιση του Μήτρογλου, αλλά και για την αδυναμία κλειδώματος πίσω όπου έκανε πάρτι ο Οζίλ, ενώ απέναντι στους μάστορες της τακτικής τους Ιταλούς, ήταν ανύπαρκτος! Ρίξε τρίτο σέντερ μπακ πάνω του, σύρτη μεταξύ των χαφ και της άμυνας, όχι αυτή τη ζώνη νεροζούμι!
Η εμφάνιση των Ιταλών απέναντι στους Γερμανούς όπου στο τελευταίο μισάωρο μπορούσαν οι Ιταλοί να βάλουν άλλα 3 γκολ στους Γερμανούς, δείχνει το πόσο λάθος ήταν η Εθνική μας απέναντι στη Γερμανία. Την έκανε να φαίνεται αχτύπητη, αλλά ήρθαν οι μάστορες στην τακτική Ιταλοί και την ξεπουπούλιασαν!
• Αυτό το ποδόσφαιρο μου αρέσει, το γνωρίζετε από τα τόσα άρθρα, μου αρέσει το κλείδωμα πίσω, τα χαφ που δαγκώνουν, το κλείσιμο των χώρων, αλλά όχι η παθητική άμυνα, θέλω να εκμεταλλεύεσαι τον χώρο φεύγοντας γρήγορα μπροστά. Εκπληκτικό παίξιμο από τους Ιταλούς, μάστορες στην τακτική, τα έχει διδάξει αυτά ο Λίπι, ο Τραπατόνι, πιο πίσω ο Χερέρα, αξίζει σεβασμός στην Ιταλία. Και ο Πρατέλι έχει κάνει μεγάλη δουλειά στη Φιορεντίνα, δεν είναι δοτός προπονητής στην Εθνική όπως ο Λεβ, ο Γερμανός... Τοπαλίδης!
• Σε ποιους συλλόγους έχει δουλέψει στη ζωή του ο Λεβ; Βοηθός του Κλίσμαν ήταν στην Εθνική, βοηθός δηλαδή του άλλου ανύπαρκτου που και αυτός ήταν δοτός προπονητής στην Εθνική, χωρίς καριέρα προπονητική πίσω του, και έπειτα πήγε στις ΗΠΑ και εξαφανίστηκε.
• Ο Πρατέλι το ψάχνει, άρχισε με το 3-5-2 της Γιουβέντους απέναντι στην Ισπανία, έπειτα το άλλαξε, στα τελευταία λεπτά με τη Γερμανία έβαλε και τρίτο σέντερ μπακ, τώρα να δούμε πώς θα παίξει με τους Ισπανούς στον τελικό, περιμένω με ενδιαφέρον. Πανάξια οι Ιταλοί περάσανε, ο δε τρελοΜπαλοτέλι θα μείνει στην ιστορία ως το παιδί που καθάρισε τη... Μέρκελ!
Η Ισπανία δεν μου αρέσει, ήταν τραγική με την Πορτογαλία, δεν έχω ξαναδεί την Ισπανία έτσι όπως σε αυτό το EURO, να μην φτάνει στην αντίπαλη περιοχή! Κάνανε επιθέσεις σαν παλαίμαχοι, βγαίνανε με μικρές πάσες, με λάθη, και με αργό ρυθμό, προλάβαιναν οι Πορτογάλοι να κλείνουν τους χώρους. Αν ήταν πιο προσεκτικός ο Ρονάλντο θα τους πέταγαν έξω και δεν θα έφταναν στα πέναλτι. Πεσμένος ο Τσάβι, τίποτα ο Νταβίντ Σίλβα, ήταν το χειρότερο ματς.
Όμως η Ισπανία έχει ένα ατού που πιστεύω ότι θα κάνει δύσκολη τη ζωή των Ιταλών σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Έχει το καλύτερο δίδυμο σέντερ μπακ, είναι πολύ ανεβασμένος ο Ράμος σε αυτή τη διοργάνωση και μαζί με τον εκπληκτικό Πικέ θα κάνουν τον Κασάνο και τον Μπαλοτέλι να δεινοπαθήσουν. Τα λέω από πριν και μπορεί να εκτεθώ, όμως για την άμυνα των Γερμανών τα είχα πει από πριν, και για το χάλι της Εθνικής μας τα είχα πει από πριν. Αντιθέτως, ενώ η Ισπανία δεν μου αρέσει και με εκνευρίζει αυτό το παιχνίδι με τις πασούλες, ένα παιχνίδι κιόλας που δεν έχει τον Μέσι σαν τη Μπαρτσελόνα να κάνει μπασίματα και να τραβάει παίκτες ανοίγοντας τους χώρους, όμως υπολογίζω τα πολύ δυνατά σέντερ μπακ της ότι θα ρουφήξουνε το αίμα στα ατού της Ιταλίας.
Ο Πίρλο είναι συγκλονιστικός, έχει κάνει φανταστική διοργάνωση. Σε αυτήν την ηλικία και όμως καθοδηγεί μόνος του μία μεγάλη ομάδα, την πάει τελικό, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα όπως με αυτόν τον χάφαρο που τα κάνει όλα.


πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: