Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κουμαλό στο «Μ»: «Ενθουσιασμένος και έτοιμος»

Ενθουσιασμένος στην ιδέα της άφιξής του στην Ελλάδα και της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ αλλά και έτοιμος να αποδείξει πως είναι έτοιμος από αγωνιστικής άποψης παρά το ότι προέρχεται από σχετική απραξία, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Μπονγκανί Κουμαλό. Το «Μ» εντόπισε τον 25χρονο Νοτιοαφρικανό στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στην Πρετόρια, με την πρώτη ερώτηση να έχει να κάνει με τα συναισθήματά του μετά την συμφωνία μεταξύ ΠΑΟΚ και Τότεναμ. «Μπονγκανί καλησπέρα από την Ελλάδα.. Πως νιώθεις που θα έρθεις στην Ελλάδα και θα αγωνιστείς στον ΠΑΟΚ;» ήταν συγκεκριμένα η ερώτηση προς τον Κουμαλό, με την απάντησή του να έχει ως εξής: «Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος στην ιδέα της άφιξής μου στην Ελλάδα αλλά στην ιδέα το ότι θα αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ όλους όσους μου έχουν ευχηθεί ήδη καλή τύχη».

Εν συνεχεία, ο διεθνής στόπερ ρωτήθηκε για το αν είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, με δεδομένο το ότι πέρσι αγωνίστηκε ελάχιστα. «Είμαι πάντα έτοιμος» απάντησε χαρακτηριστικά ο Κουμαλό, συνεχίζοντας: «Ο κ. Ρέντναπ δεν μου έδωσε στην Τότεναμ τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες, αλλά ήμουν δανεικός στην Ρέντινγκ και στην Πρέστον, ενώ είχα μια καλή παρουσία με την Εθνική της Νοτίου Αφρικής. Θέλω πολύ να παίξω ποδόσφαιρο και ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά το αν γνωρίζει κάτι για τον ΠΑΟΚ ή τον κόσμο του, ο Κουμαλό αποκρίθηκε: «Δεν γνωρίζω πολλά για τον ΠΑΟΚ. Ξέρω μόνο πως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχω πάντως δει πολλά βίντεο στο ίντερνετ σχετικά με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ μου έκανε φυσικά μεγάλη εντύπωση η παρουσία τους στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. Περισσότερα θα πούμε στην Ελλάδα» κατέληξε ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος διακρίνεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι (1,88μ το ύψος του) αλλά και τη δύναμή του.

Είναι γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 1987, ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα του πανεπιστημίου της Πρετόρια, μετακόμισε στην Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ το 2007, το 2010 πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα συμφωνώντας με την Τότεναμ η οποία δαπάνησε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για την απόκτησή του, χωρίς ωστόσο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χάρι Ρέντναπ. Στην πατρίδα του πάντως, ο Κουμαλό θεωρείται ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, έχοντας μέχρι στιγμής καταγράψει 28 συμμετοχές με τους «Μπαφάνα-Μπαφάνα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: