Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που κάνουμε!"

Ο Σταύρος Λαμπριάκος εξηγεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o Άρης, πλην όμως, δηλώνει σε συνέντευξή του αισιόδοξος για το μέλλον.
"Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που κάνουμε!"
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής του Άρη και το 1993 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, το πέρασε μεταξύ του Απόλλωνα Αθηνών (1995-2001) και της Ξάνθης (2001-2009). Ο λόγος για τον Σταύρο Λαμπριάκο, που τα δύο τελευταία χρόνια φόρεσε ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και εδώ και λίγο καιρό, από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να “κρεμάσει” τα παπούτσια του, αποφάσισε να “συστρατευθεί” στην επιχείρηση σωτηρίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, της οποίας θα ηγηθεί ο Αντώνης Ζαμπέτας.
Η “κοινωνία μελών του Άρη” που αριθμεί συνολικά 9.500 συμμετέχοντες, έχει ως πρώτο στόχο την εύρεση πόρων, μέσω της πώλησης εισιτηρίων διαρκείας (ο στόχος είναι τα 10.000) και μέσω δωρεών από επιφανείς “Αρειανούς”, εν συνεχεία τον διακανονισμό και την αποπληρωμή του χρέους που αποτελεί μία “σφιχτή θηλιά στον λαιμό” του ιστορικού συλλόγου και τέλος την συμφωνία με έναν έμπειρο Έλληνα προπονητή, που θα αναλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα στην δύσκολη και μεταβατική χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον 36χρονο παλαίμαχο άσο του Άρη, ο οποίος ιεράρχησε τους στόχους της νέας προσπάθειας...
- Πως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα οικονομικά του Άρη; Τι “χρέη” κληρονομήσατε από την προηγούμενη διοίκηση της ομάδας;
«Περίπου 20-22 εκατομμύρια Ευρώ είναι τα χρέη του Άρη, αυτή τη στιγμή, συν του ότι ο σύλλογος είναι τελείως ανοργάνωτος σε όλα τα επίπεδα! Σίγουρα τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και βήμα-βήμα προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε! Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που κάνουμε, υπάρχει μόνο το συναίσθημα και η αγάπη μας για την ομάδα! Ό,τι περισσότερο μπορέσουμε να προσφέρουμε, θα είναι για καλό...»
- Από που προέρχονται αυτά τα χρέη;
«Από παλαιές χρήσεις... Αυτή τη στιγμή δεν είναι του παρόντος, να δούμε από που προέρχονται τα χρέη και ποιος φταίει και δεν φταίει, αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά... Σίγουρα έχει γίνει μία κακοδιαχείριση, μία κατασπατάληση και αυτή τη στιγμή την πληρώνει ο Άρης! Διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες μεταφέρονταν από χρονιά σε χρονιά και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν!»
- Με ποια προοπτική θα συμμετάσχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Superleague;
«Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε την ομάδα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, έτσι το αγωνιστικό τμήμα να κάνει απερίσπαστο τη δουλειά του και να στοχεύσει σε μία ικανοποιητική πορεία. Βέβαια, μας λείπουν τα κεφάλαια και οι μοναδικοί πόροι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αυτή τη στιγμή, είναι οι χορηγία του ΟΠΑΠ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τα χρήματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, η “κίνηση” των οποίων πηγαίνει πολύ καλά χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας!»
- Επομένως, η νέα χρονιά θα είναι μάλλον μεταβατική για τον Άρη, με την έννοια ότι – υπό αυτές τις συνθήκες – δεν μπορούν να υπάρξουν υψηλοί στόχοι;
«Ο στόχος είναι να “σωθεί” ο Άρης γενικώς! Τα πράγματα πήραν ακραίες διαστάσεις και πρέπει σιγά-σιγά να τα διορθώσουμε... Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι το οικονομικό, μας λείπουν τα κεφάλαια... Από 'κει και πέρα το οργανωτικό κομμάτι και το πως θα “πορευτεί” η ομάδα, είναι το μόνο εύκολο... Ο μεγάλος βραχνάς είναι να βρεθούν τα χρήματα για να διακανονίσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται το χρέος...»
- Έχετε αποφασίσει να κάνετε αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99;
«Αρχικά προσπαθούμε να βρούμε κάποια κεφάλαια, ακόμη και από δωρεές επιφανών Αρειανών, έτσι ώστε να βάλουμε σε μία σειρά τα χρέη... Υπάρχουν προσφυγές παικτών, χρέη στην εφορία κι άλλες εκκρεμότητες, τις οποίες πρέπει να βάλουμε σε μία σειρά, χωρίς να μπούμε στην διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99. Αυτή τη στιγμή, αυτή η λύση δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.»
- Αγωνιστικά, ο Άρης σε ποιους παίκτες θα στηριχτεί;
«Έχουμε ήδη 13 συμβόλαια παικτών από την περυσινή χρονιά και από 'κει και πέρα, μετά την χθεσινή απόφαση της Superleague, μπορούμε να πάρουμε άλλους τρεις ποδοσφαιριστές ή να ανανεώσουμε τρεις των οποίων το συμβόλαιο έχει λήξει και να υπογράψουμε κάποιους κάτω των 24 ετών... Αυτό, όμως, θα το αποφασίσει ο προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα. Σας ξαναείπα, όμως, ότι το κομμάτι είναι εύκολο και διαδικαστικό, το δύσκολο έχει να κάνει με την εξεύρεση κεφαλαίων».


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: