Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Διότι αυτός είναι άλλος!!

Θεωρώ ότι ο Θωμάς Μαύρος είναι μάγκας και, το κυριότερο, Α-ΦΘΑ-ΡΤΟΣ. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Διότι αυτός είναι άλλος!
Στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής στην οποία συμμετείχα και εγώ παρεμβαίνει ένας ακροατής για να πει την άποψή του και μου τη λέει με αυστηρό ύφος:
«Πλάκα μας κάνετε, κύριε Στέλλα; Ποιος Μαύρος; Τι μπορεί να κάνει αυτός; Πώς θα σώσει αυτός την ΑΕΚ; Πώς τα λέτε έτσι και πού στηρίζετε την άποψή σας αυτή; Εγώ πιστεύω ακράδαντα -και πάμε και στοίχημα εάν θέλετε- ότι ο Μαύρος δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα και δεν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ».
Μου είπε ότι ήταν από τα Γιαννιτσά, «άρρωστος» ΑΕΚτζής και μάλιστα φέρει ακόμη βαρέως ότι σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου Γιαννιτσών - ΑΕΚ περίμενε έξω από το γήπεδο να αποχωρήσει η αποστολή της ΑΕΚ για να ξεφωνίσει τον Μαύρο που είχε άσχημη απόδοση.
Λοιπόν, κατά την άποψή μου, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θεωρώ ότι ο Θωμάς Μαύρος είναι μάγκας και, το κυριότερο, Α-ΦΘΑ-ΡΤΟΣ. Δεν είναι σαν κάποιους άλλους που χρόνια τώρα (και δεν συμβαίνει αυτό μόνο στην ΑΕΚ) τριγυρίζουν την ομάδα όπου έπαιξαν και τη μία είναι σε ένα πόστο, την άλλη σε άλλο πόστο, τους διώχνουν, έρχονται ξανά και αυτό το γαϊτανάκι συνεχίζεται επί χρόνια. Να μην αναφέρω ονόματα. Ο Μαύρος συνειδητά ήταν έξω.
Ηταν άρχοντας με όλη τη σημασία της λέξης. Και μάλιστα σπάνια μιλούσε. Κιμπάρης σε όλα του. Και εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε τον τρόπο που τον ανάγκασαν να φύγει στο τέλος της καριέρας του από την ΑΕΚ. Ούτε πολιτικά παιχνίδια, ούτε λαϊκισμούς, ούτε παραμύθι του στυλ ΑΕΚτζηδιλίκι και άλλα παραμυθένια που κάνουν πάρα, μα πάρα πολλοί βετεράνοι.
Γι' αυτό και μόνο, το ότι είναι άφθαρτος δηλαδή, μπορεί να πετύχει ό,τι δεν πέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι. Και ποτέ λαϊκισμός με την κερκίδα και ποτέ παιχνίδι με τους οργανωμένους. Και οι πρώτες κινήσεις που έκανε δείχνουν χαρακτήρα και κατά την ταπεινή μου άποψη υγεία. Απλά σε κάτι τέτοιους ανθρώπους ο μεγάλος φόβος είναι άλλος.
Να τα βροντήξουν και να φύγουν εάν διαπιστώσουν τι παιχνίδια παίζονται κάτω από το τραπέζι και στο παρασκήνιο. Και γενικότερα αλλά και μέσα στην οικογένεια της ΑΕΚ. Και αυτός είναι ο μεγάλος φόβος για τον Μαύρο. Διότι τον πόλεμο θα τον έχει σίγουρα και κυρίως εκ των έσω. Ασχετα εάν έσπευσαν κάποιοι ήδη να πουν και δημόσια ότι τον στηρίζουν.
Είπαν... 
Μπ. Αποστολίδης: «Γιατί κρύβουν το πόρισμα στα συρτάρια;».
Ασε, Μπάμπη. Δεν μας απαντάει ο Κατσαρής εδώ και 7 μήνες.
Μπ. Αποστολίδης: «Ξέρω το πόρισμα, αλλά δεν μπορώ να το πω».
Αμα το μάθει ο λαός του ΠΑΟΚ, να δεις τι θα γίνει...
Μπ. Αποστολίδης: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει να μάθει για το πόρισμα».
Ε, μην είσαι και τόσο σίγουρος.
Πολύς λόγος, αλλά μεγάλο ρίσκο

Ενα και μόνο όνομα φιγουράρει στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ εδώ και ένα μήνα. Αυτό του Μπονγκανί Κουμαλό, του Νοτιοαφρικανού που ανήκει στην Τότεναμ. Και παρουσιάζεται εδώ και ένα μήνα ως ο κεντρικός αμυντικός-λαχείο που θα λύσει όλα τα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ ή -εν πάση περιπτώσει- πρόκειται για έναν σπουδαίο αμυντικό που τον επιθυμούν πολλές ομάδες. Ομως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, παρά τα μανατζερικά παιχνίδια, συνοδευόμενα από μερίδα των ΜΜΕ.
Ο Κουμαλό είναι ένας καλός αμυντικός, αλλά ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε και θα πρέπει να δώσει προσοχή σε δυο πολύ σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι η άποψη του πρώην προπονητή της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ και το άλλο η παντελής απραξία. Ο Ρέντναπ όταν τον δέχτηκε στην Τότεναμ είχε δώσει την εντολή να δοθεί δανεικός, διότι -όπως είχε πει τότε- χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορεί να αντέχει την πίεση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και να αποκτήσει αίσθηση του χώρου και ό,τι αυτό σημαίνει για έναν κεντρικό αμυντικό.
Το δεύτερο, σε ό,τι αφορά την απραξία, είναι ότι ο Κουμαλό τα τελευταία δύο χρόνια έχει παίξει μόνο σε 10 παιχνίδια, ένας σημαντικός και ανασταλτικός παράγοντας στη σκέψη μιας ομάδας για να τον αποκτήσει. Είναι, λοιπόν, μεγάλο το ρίσκο για τον ΠΑΟΚ. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να προκύψει «λαχείο».
«Οι αποφάσεις θα νοικοκυρέψουν τις ΠΑΕ».
Γιώργος Μποροβήλος
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: