Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αλαβάντας : “Ο Δώνης μπορεί να πάει τον ΠΑΟΚ ψηλά”

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Αλαβάντας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πως βλέπει τον ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά.
“Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει με έναν νέο προπονητή που έχει δείξει καλά δείγματα γραφής και στη Λάρισα και στον Ατρόμητο που ήταν. Ο Γιώργος Δώνης προπονητής που έχει δείξει ότι μπορεί να πάει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Πρέπει να στηριχτεί στα δικά του παιδιά, να εκμεταλλευτεί το δικό του έμψυχο υλικό και να πάει μπροστά. Σε αυτό χρειάζεται βέβαια και υπομονή και στήριξη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για να βγουν νέα παιδιά.

Σίγουρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός. Από τη στιγμή όμως που η χώρα μας και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν τόσα οικονομικά προβλήματα ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Εκτός και εάν βρεθεί κάποιος επενδυτής που θα βάλει εκατομμύρια.
Ο στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι να βγουν νέοι ποδοσφαιριστές. Να στηρίξουμε τα νέα παιδιά , να βγάλουμε δικά μας ταλέντα. Με το έμψυχο υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ εάν δουλέψει μια τριετία μπορεί να πάει και πάλι μπροστά. Ακούγεται όλο αυτό το διάστημα το όνομα του Σαββίδη. Δεν είδαμε όμως να έχει γίνει κάτι”.
Για τις υποδομές του ΠΑΟΚ:”Οι υποδομές του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλές. Αρκεί να βρεθεί ο προπονητής που θα δουλέψει με αυτά τα παιδιά και να βγάλει νέους ποδοσφαιριστές που στο μέλλον θα μπορέσουν να δώσουν λεφτά και στον ΠΑΟΚ.
Όλοι οι προπονητές φυσικά και θέλουν να δουλεύουν με έτοιμους ποδοσφαιριστές. Ο Δώνης που βγήκε από μικρή ομάδα έχει τις δυνατότητες να προωθήσει κάποια νέα παιδιά. Μη ξεχνάμε πως ξεκίνησε ο Δώνης την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Δούλεψε και στον Ατρόμητο με νέα παιδιά. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ να τον στηρίξει. Δεν ξέρω γιατί έφυγε ο Μπόλονι αλλά δούλεψε με τα νέα παιδιά και άφησε μια παρακαταθήκη. Αυτή πρέπει να την εκμεταλλευτεί ο Δώνης και να την πάει ένα βήμα πιο μπροστά”.
Για τη στήριξη που έχουν οι ξένοι προπονητές και την πίεση που έχουν οι Έλληνες: “Εύχομαι και ελπίζω να έχει στήριξη. Βοηθάμε και στηρίζουμε τους ξένους και δεν στηρίζουμε τους Έλληνες. Δεν τους δίνουμε το χρονικό περιθώριο. Ο Δώνης δεν έχει δουλέψει σε μεγάλη ομάδα. Στον Ατρόμητο όμως και στη Λάρισα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Χρειάζεται στήριξη και πίστωση χρόνου για να μπορέσει να κάνει έργο και στον ΠΑΟΚ”.

Για τα ταλέντα που υπάρχουν στη Θράκη: “Εδώ στη Θράκη ταλέντα υπάρχουν πάρα πολλά. Δεν υπάρχει όμως εξέλιξη. Εκτός από τη Ξάνθη και τον Πανθρακικός που είναι στη Σούπερ Λίγκα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μακάρι να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία ο Πανθρακικός γιατί υπάρχουν αναξιοποίητα ταλέντα τα οποία μπορεί να τα απορροφήσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: