Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οι 5 λόγοι που έφεραν το "διαζύγιο"

Τι πήγε... "στραβά" στη συνεργασία του ΑΡΗ με τον Κατσαβάκη και οδήγησε στο πρόωρο τέλος της συνεργαίας τουςΠαρότι η συνεργασία του ΑΡΗ με τον Μάκη Κατσαβάκη διακόπηκε πρόωρα και άδοξα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι αποτέλεσε… κεραυνό εν αιθρία. Το τελευταίο διάστημα είχαν εμφανιστεί «σύννεφα» στη συνεργασία των δύο πλευρών, ώσπου φτάσαμε στο χθεσινό διαζύγιο…

Το AllAboutARIS.com απαριθμεί τους 5 σημαντικότερους λόγους που έφεραν την χθεσινή εξέλιξη και ο ΑΡΗΣ βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέου προπονητή..

Εχουμε και λέμε:

1ον) Τα πολλά και συνεχόμενα πειθαρχικά κρούσματα στα αποδυτήρια από το ξεκίνημα, ακόμη, της προετοιμασίας. Ο Κατσαβάκης είχε προβλήματα με αρκετούς παίκτες και οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες. Το αντίθετο. Στην Ιταλία δημιουργήθηκε επεισόδιο με τον Καζναφέρη, για να ακολουθήσουν οι αντιπαραθέσεις του με τον Βελλίδη και τον Παπαστεριανό, τους λεγόμενους «παλιούς». Συμπτωματικό ή όχι κανείς δεν ξέρει, ωστόσο η λογική λέει ότι σ’ αυτούς θα βασιζόταν φέτος ο ΑΡΗΣ. Από την άλλη, δεν ήταν οι μοναδικοί που ήρθαν σε προστριβή μαζί του. Και με τον Γιαννιώτα δημιουργήθηκε θέμα στην προετοιμασία, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε.

2ον) Τα συνεχόμενα προβλήματα με τους παίκτες δείχνουν ότι ο Κατσαβάκης δεν μπόρεσε να ελέγξει τα αποδυτήρια. Δεν μπόρεσε να κερδίσει τον σεβασμό των παικτών, αφού σε κάποιες περιπτώσεις εξήντλησε όλη του την αυστηρότητα, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι μια χρονιά «ειδικών συνθηκών». Τράβηξε το σχοινί σε κάποιες περιπτώσεις που θα έπρεπε να λύσει γρήγορα και με εσωτερικές διαδικασίες.

3ον) Το γεγονός ότι φτάσαμε στην 6η αγωνιστική και ο Κατσαβάκης εξακολουθεί να πειραματίζεται, δείχνει ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα και τους ρόλους που πρέπει να έχουν οι παίκτες. ‘Η αν έχει, δεν διαχειρίζεται σωστά το ρόστερ, με συνέπεια να μην μπορεί να πάρει το 100% από αυτό. Από την άλλη, επέμενε σε κάποιους παίκτες που παρά τις εμπιστοσύνη που τους έδειξε δεν τον δικαίωσαν (π.χ Καπετάνος).

4ον) Η πρόσφατη δήλωση του Σερραίου τεχνικού, «αν η διοίκηση με εμπιστεύεται να μου ανανεώσει το συμβόλαιο», δεν άρεσε στους ανθρώπους της διοίκησης, αφού συν τοις άλλοις έγινε μετά τη βαριά ήττα στην Τούμπα. Θεώρησαν ότι τους… πετάει το μπαλάκι και τους εκθέτει στην κοινή γνώμη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχε την στήριξη της ΠΑΕ. Ηταν μία άστοχη δήλωση σε κακό τάιμινγκ.

5ον) Ο Κατσαβάκης παρότι είναι… εξπέρ στις «επικίνδυνες αποστολές» και τα έχει καταφέρει ξανά στο παρελθόν με τον ΑΡΗ, αυτή τη φορά έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και τα πολλά προβλήματα. Από ένα σημείο και μετά έχασε το «καθαρό μυαλό» που τον διέκρινε και λαμβάνοντας υπόψη ότι είχε προβληματικές σχέσεις με αρκετούς παίκτες, μοιραία η καρέκλα του παιζόταν κάθε Κυριακή. Η ήττα και η κακή εμφάνιση από τον Πλατανιά αποτέλεσε το κύκνειο άσμα…

Όλα τα παραπάνω δεν απαλλάσσουν, φυσικά, τη διοίκηση και τους παίκτες από τις δικές τους ευθύνες. Για αυτά θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες, αφού ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος…allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: