Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Προκαλούν…!!

Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου. Και ταυτόχρονα προκαλούν το κοινό αίσθημα και φυσικά την ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια. Πριν ακόμα στεγνώσουν οι σταγόνες από τη «σφαγή» του Δικεφάλου το Σάββατο στο Ηράκλειο από τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, ήρθε ο παρατηρητής διαιτησίας να επιβραβεύσει τον εν λόγω διαιτητή, κρίνοντας σωστές τις αποφάσεις του! Εξωπραγματικό!
Πιο συγκεκριμένα, ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης στην έκθεση που συνέταξε για τη διαιτησία του κ. Δημητρόπουλου αναφέρει ότι ο τελευταίος εφάρμοσε σωστά τον κανονισμό στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Γλύκου.

Δηλαδή, καλά έκανε και επιβράβευσε τον Κουτσιανικούλη ο ρέφερι για τη βουτιά του, δίνοντας πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, ενώ το ότι ο δύο παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ήδη καλύψει και δεν υπήρχε προφανή θέση για γκολ, άρα δεν υπάρχει και αποβολή, αφού η μπάλα έφυγε πλάγια αριστερά, δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όσο για το πεντακάθαρο γκολ του Φωτάκη, που ακόμα κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο ακυρώθηκε, ο Σωμαρακάκης έγραψε ότι η φάση σταμάτησε πολύ νωρίς(!) οπότε δεν υφίσταται γκολ! Βεβαίως, από τη μια ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ συνέχισε κανονικά να παίζει, ενώ δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτό το «πιο νωρίς» που αναφέρει ο Σωμαρακάκης…

Εκεί όμως που ξεπερνάει κάθε φαντασία ο παρατηρητής είναι στη σημείωσή του ότι μπορούσε να δοθεί επανάληψη στο πέναλτι επειδή ο Χακόμπο βγήκε από τη γραμμή του πριν την εκτέλεση. Προφανώς, ο κ. Σωμαρακάκης δεν είδε τον Σίσιτς που σταμάτησε πριν εκτελέσει, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον κανονισμό.

Για το ότι ο Δημητρόπουλος δεν απέβαλε ως όφειλε τους Σίσιτς (κλώτσησε εν ψυχρώ τον Λίνο και έκανε χειρονομία στην κερκίδα) και Βερόν (σκαριά, έχοντας ήδη μία κίτρινη) δεν υπάρχει αναφορά, με την κατάφωρη αδικία του ΠΑΟΚ να «πνίγεται» τεχνηέντως από το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι αρχές του οποίου συνεχίζουν να είναι απόλυτα υποταγμένες στον «κόκκινο» δυνάστη.

Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο ήταν καλύτερος και δικαιούταν να κερδίσει. Πέτυχε δύο γκολ έναντι ενός, αγωνίστηκε άδικα με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο και έδειξε ότι μπορεί να νικάει και τους διαιτητές. Λογάριαζε όμως χωρίς τον εκ Φθιώτιδας ρέφερι και τους δύο Πειραιώτες(!) βοηθούς του. Οι διαιτητές του έκοψαν δύο βαθμούς.

Και αυτό δεν αλλάζει, όσες αθωωτικές εκθέσεις κι αν γράψουν οι καρεκλοκένταυροι. Με τέτοιες διαιτησίες και με τέτοιες συγκαλύψεις, το κατεστημένο προκαλεί… Και θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, όσο ο Δικέφαλος του Βορρά θα φαίνεται απειλητικός για την καλομαθημένη ομάδα του Πειραιά.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: