O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον αδικημένο Λάζαρο, τον εξαιρετικό στην Ξάνθη Καρνέζη, ενώ τονίζει πως παρά την βελτίωση και την νίκη ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τρέξει ένα σερί νικών για να επανέλθει.
Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη με ανατροπή και με την απόδοση στο πρώτο 60λεπτο, που θυμίζει τον Παναθηναϊκό του περσινού διμήνου είναι ένα δείγμα, ότι αρχίζει και πάλι να λειτουργεί σαν ΟΜΑΔΑ. Και η ανατροπή ήρθε διότι ο Παναθηναϊκός είχε ομαδικό πνεύμα και δύο παίκτες, που έκαναν την διαφορά. Τον σκόρερ Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Ζέκα, αλλά στο τέλος και τον Καρνέζη, που κράτησε τη νίκη με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις και απέδειξε ότι είναι μακράν ο κορυφαίος Ελληνας τερματοφύλακας και η εξέλιξη του είναι απίστευτη. Θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Στην Ξάνθη έδειξε, ότι μπορεί να κάνει την διαφορά αρκεί να λειτουργεί η ομάδα σωστά , να υπάρχει κίνηση στον χώρο και δημιουργικά ο Παναθηναϊκός να έχει ανάπτυξη από τα άκρα και από τον άξονα με κάτω την μπάλα και όχι με γιόμες. Στην Ξάνθη έγινε αυτό και ο Λάζαρος έδειξε ποιος είναι! Στο πρώτο γκολ παίρνει ωραία πάσα από τον Ζέκα, κάνει ωραία κίνηση και σουτ. Στο δεύτερο γκολ συνδυάζεται ωραία με τον Σισοκό , περνάει με ευκολία τον Κομεσίδη και επιχειρεί το τέλειο πλασέ στην γωνία του Βιβιανί.
Ο Χριστοδουλόπουλος έχει εξαιρετικά προσόντα και για μένα θα έπρεπε να έχει ακόμα καλύτερη εξέλιξη. Ισως αν έπαιζε στο εξωτερικό να το βοηθούσε σε αυτό. Σίγουρα έχει αδικηθεί από τις ειρωνείες, από αυτούς που λένε μία για το μαλλί του, μια για τα παπούτσια του , αλλά έχει αδικήσει και αυτός τον εαυτό του. Δεν πρέπει να δίνει σημασία σε ότι λέγεται και γράφεται, αλλά να παίζει στο γήπεδο και να παίζει την μπάλα του. Αν αυτό το κάνει με συγκέντρωση , με διάθεση σε μία ομάδα, που θα έχει βοήθειες το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που είδαμε στην Ξάνθη. Και κερδισμένος από αυτό βγαίνει και ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός. Οσο για τον Παναθηναϊκό θα γράψω ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνει σημάδια βελτίωσης. Για να πούμε ότι η ομάδα αλλάζει οριστικά , θα πρέπει να δούμε ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων στην Ελλάδα. Στην Ξάνθη ναι μεν βελτιώθηκε η ομάδα, αλλά δεν είναι για να πανηγυρίζει. Βρίσκεται στο -11 από τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών, που μετά το ματς με τον Αστέρα τον αποδοκίμασαν οι οπαδοί του.
Οσο για την πτώση της απόδοσης στο τελευταίο ημίωρο εξηγείται και από την έξοδο του Ζέκα, που ήταν παντού, αλλά και από το ότι οι περισσότεροι παίκτες είχαν ξοδέψει πολλές δυνάμεις την Πέμπτη στο παιχνίδι με την Τόττεναμ. gazzetta gr