Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μαραγκουδάκης: «Έχουμε κάνει τον κόσμο να μας μάθει»

Μαραγκουδάκης: «Έχουμε κάνει τον κόσμο να μας μάθει»
Ο Πλατανιάς αποτελεί αναμφίβολα την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Σούπερ Λίγκας με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής.

Ο Μάρκος Μαραγκουδάκης μίλησε στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6, για την πορεία της ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του με την απόδοσή τους έχουν κάνει τον κόσμο να τους μάθει.

Επιπλέον σχολίασε το φαινόμενο των νεαρών Ελλήνων παικτών στις ομάδες, αλλά και τις διαφορές μεταξύ των κατηγοριών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «μιλάμε για μπάλα»:

Για την πορεία του Πλατανιά στο πρωτάθλημα, αλλά και το λόγο της καλής παρουσίας, είπε: «Είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και ούτε εμείς το πιστεύαμε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Έχουμε δουλέψει και έχουμε κάνει τον κόσμο να μάθει τον Πλατανιά. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα οι έμπειροι παίκτες που έχουμε στην ομάδα, καθώς και το γεγονός ότι είμαστε οικογένεια, κάτι που το διατηρούμε και στα εύκολα και στα δύσκολα. Επίσης είμαστε καλά οικονομικά και δεν έχουμε προβλήματα, όπως άλλες ομάδες».

Όσον αφορά τη δική του παρουσία στην ομάδα, δήλωσε: «Πάντα θέλω να δίνω τον καλό μου εαυτό και πάνω από όλα να το ευχαριστηθώ. Το χαιρόμαστε από πέρυσι όλο αυτό που γίνεται γιατί ποτέ δεν υπήρχε ομάδα από τα Χανιά στην κορυφαία κατηγορία. Έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Θέλω και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου σε αυτό».

Για τις διαφορές των μικρότερων κατηγοριών με τη μεγάλη και πώς βιώνει την αλλαγή, σχολίασε: «Με βολεύει ο τρόπος παιχνιδιού στην μεγάλη κατηγορία γιατί υπάρχουν περισσότεροι χώροι. Ειδικά από τη στιγμή που έχουμε καλή αμυντική τακτική και βγαίνουμε στις αντεπιθέσεις. Το παν είναι να υπάρχει ομαδική λειτουργία. Όταν δουλεύεις τακτικά δεν κουράζεσαι τόσο σωματικά όσο πνευματικά και στην μεγάλη κατηγορία μετράει η τακτική. Σε αντίθεση με τις μικρότερες κατηγορίες που είναι πιο άναρχο το παιχνίδι».

Για τους νέους παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα και στον Παλατανιά και τις ευκαιρίες που τους έχουν δοθεί εν αντιθέσει με την γενιά του, είπε: «Δεν μπορώ να πω αν είναι δίκαιο ή άδικο. Είναι λάθη που έχουν γίνει στις ακαδημίες των ομάδων, καθώς δεν προωθούσαν τους Έλληνες, αγόραζαν ξένους και τώρα έχουν προβλήματα με οφειλές συμβολαίων. Ο Πλατανιάς κάνει σωστές οικονομικές κινήσεις και προσέχουμε, για να μην χρωστάει ο σύλλογος, όπως άλλες ομάδες. Υπάρχουν πολύ νεαροί παίκτες στην ομάδα, θα τους δοθούν ευκαιρίες και θα μπορέσουν να παίξουν μέσα στη σεζόν. Είναι καλό για τα νέα παιδιά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Είναι μία νέα αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η κατάσταση και όχι το τέλος , όπως το χαρακτηρίζουν κάποιοι».

Τέλος αναφορικά με το ντέρμπι με τον ΟΦΗ και τα συναισθήματά του που παίζει απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησε, είπε: «Τα συναισθήματα θα είναι ανάμεικτα. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και το περιμένουν όλοι στο νησί. Για μένα μπορεί να ξεκίνησα από τις ακαδημίες του ΟΦΗ, αλλά είναι ένα παιχνίδι που θέλω να κερδίσει η ομάδα μου. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ ωραίος αγώνας, γιατί είναι καλό να υπάρχει και ένα μεγάλο ντέρμπι στην Κρήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: