Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Περπέρογλου-Σχορτσανίτης… 3-1!!

Φέτος, οι Περπέρογλου και Σχορτσανίτης θα αγωνιστούν στον τελικό Κυπέλλου με τον έτερο… «αιώνιο». Η παράδοση πάντως στις κατακτήσεις της συγκεκριμένης κούπας είναι υπέρ του «Πέρπε».

Περπέρογλου-Σχορτσανίτης… 3-1!
Σε πέντε τελικούς Κυπέλλου έχει αγωνιστεί ο Στράτος Περπέρογλου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σε δύο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, με αυτή του Ολυμπιακού. Φέτος, τα… δεδομένα άλλαξαν, αφού ο «Πέρπε» θα είναι με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο «Σόφο» με την πράσινη. Εκείνος, όμως, που έχει φύγει περισσότερες φορές χαμογελώντας από το κλειστό του Ελληνικού είναι ο νυν παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας.

Η… πλάστιγγα στις κατακτήσεις γέρνει υπέρ του Περπέρογλου, καθώς από τους πέντε τελικούς που έχει αγωνιστεί έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το Κύπελλο, με τον Σχορτσανίτη να συμμετέχει σε δύο και να έχει σηκώσει μόλις μία φορά την κούπα.

Τη σεζόν 2007/08, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο, επικρατώντας 81-79 του Ολυμπιακού, με τον Στράτο Περπέρογλου να σημειώνει 8 πόντους, ωστόσο απών από εκείνον τον τελικό ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Την ίδια… τύχη είχε ο «Πέρπε» και την επόμενη χρονιά, καθώς με τους 9 πόντους που είχε βοήθησε το «τριφύλλι» να κατακτήσει ξανά το Κύπελλο εις βάρος του Ολυμπιακού, με το τελικό 80-70, με τον «Σόφο» από την άλλη να είχε μόλις 3 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μετά τη σεζόν 2001/02, το 2009/10, πήρε ξανά το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό με σκορ 68-64. Σε εκείνο το ντέρμπι, ο Σχορτσανίτης συνέβαλε με μόλις 3 πόντους στην «ερυθρόλευκη» κατάκτηση, με τον «πράσινο» τότε Περπέρογλου να τελειώνει το ματς με 6.

Το 2010/11 ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εκείνη τη σεζόν, η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με σκορ 74-68, με τον Στράτο Περπέρογλου να τελειώνει το ματς με 5 πόντους.

Πέρυσι, το Κύπελλο Ελλάδας ήταν ο τελευταίος τίτλος που πανηγύρισε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο «Πέρπε», ο οποίος μπορεί να ήταν άποντος, αλλά το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε επικρατήσει 71-70 του αντίστοιχου του Ντούσαν Ίβκοβιτς.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: