Ο Κώστας Βασιλόπουλος αναδεικνύει στο blog του την σημασία της νίκης του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με τον ΟΦΗ, καθώς έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο.
Απεγνωσμένα έψαχνε μια νίκη στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετά από τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και την πέτυχε. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά το ζητούμενο στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν το θέαμα αλλά η κατάκτηση των τριών βαθμών.
 
Με δεδομένη την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από τα περιστατικά που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον ΟΦΗ με την πλάτη στον τοίχο. Το κλίμα στην Τούμπα ήταν βαρύ και έγινε ακόμα χειρότερο με το γκολ που πέτυχαν οι Κρητικοί νωρίς-νωρίς. Ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα για να «γυρίσουν» το παιχνίδι και να κατακτήσουν τη νίκη. 
 
Μια νίκη που θα παίξει το ρόλο της… ασπιρίνης στον έντονο πονοκέφαλο που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια νίκη που προσφέρει στην τεχνική ηγεσία και στους παίκτες πίστωση χρόνου. Κακά τα ψέματα αυτό που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τώρα είναι χρόνος.
 
Αυτός είναι πλέον ο αντίπαλος του Δικέφαλου. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουν –ουσιαστικά και όχι τυπικά- μέλη της ομάδας οι έξι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο. Θεωρώ δεδομένο ότι η προσθήκη παικτών με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτουν οι Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ιτανζ, Καμαρά, Βούκιτς, Ολίσε θα βελτιώσουν αισθητά την -αντιαισθητική μέχρι τώρα- εικόνα της ομάδας.
 
Για να επιστρέψουμε στον αγώνα με τον ΟΦΗ τα προβλήματα του ΠΑΟΚ δεν ήταν μόνο όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του αγώνα με τον Άρη αλλά και οι δυσάρεστες εξελίξεις με τους Κατσουράνη και Φωτάκη. Η αδυναμία των δυο παικτών να αγωνιστούν κόντρα στον ΟΦΗ αλλοίωσε σοβαρά τα όποια πλάνα είχε καταστρώσει η τεχνική ηγεσία που βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να σχεδιάζει εκ νέου λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. 
 
Αυτό ίσως δικαιολογεί και την κάκιστη εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα του αγώνα. Δεν ήταν μόνο το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ αλλά και το γεγονός ότι κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο πριν συμπληρωθεί το 25'. Οι παίκτες του Δικεφάλου έμοιαζαν να μην μπορούν να πιστέψουν ότι θα έβλεπαν σε επανάληψη το έργο που είδαν στην Τούμπα με αντίπαλο την Ξάνθη. 
 
Το σημαντικό είναι ότι έστω και κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες οι παίκτες του ΠΑΟΚ (σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο κόσμος βοήθησε από τις κερκίδες στην προσπάθεια της αντεπίθεσης)  βρήκαν δυνάμεις να αντιδράσουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να προηγηθούν στο σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο. 
 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε σαφώς καλύτερη εικόνα. Το γρήγορο τρίτο γκολ απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του. Η  ψυχολογία που προσέφερε η ανατροπή του σκορ έδωσε το δικαίωμα στον Δικεφάλο να σταθεί σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο περιορίζοντας στο ελάχιστο την δράση των παικτών του ΟΦΗ ενώ παράλληλα δημιούργησε (με την συμμετοχή των Ολίσε και Πόποβιτς) ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ.
 
Υ. Γ. 1 Η φάση της ανατροπής του Περογαμβράκη από τον Ιτανζ είναι πολύ περίεργη. Η πρώτη αίσθηση που δημιουργήθηκε είναι ότι υπάρχει ανατροπή. Δηλαδή ότι ο ΟΦΗ δικαιούται πέναλτι και ο Ιτανζ… δικαιούται κόκκινη κάρτα. Ωστόσο με μια ΠΙΟ προσεκτική ματιά προκύπτει ότι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βρίσκει και διώχνει την μπάλα πριν την ανατροπή του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Για να μην τα πολυλογούμε είναι μια φάση στην οποία ο διαιτητής όποια απόφαση κι αν πάρει την χρεώνεται. Μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι μπορούσε και να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί, όπως κι έκανε θεωρώντας ότι δεν υπάρχει παράβαση.