Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ζήσης: «Είναι κρίμα…»

Απογοητευμένος από τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό δήλωσε ο Νίκος Ζήσης.

Ζήσης: «Είναι κρίμα…»
Ο Νίκος Ζήσης έχει λάβει μέρος σε έξι Final 8 και θλίβεται με τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον ελληνικό τελικό Κυπέλλου, που διεξάγεται παρουσία λιγοστών φιλάθλων και περισσότερων αστυνομικών.

«Δυστυχώς, συμπίπτουν χρονικά οι διοργανώσεις, μας πιάνει απογοήτευση και ως εκ τούτου υποβαθμίζουμε στην Ελλάδα το θεσμό. Είναι κρίμα, επειδή ένας αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι σίγουρα ένα από τα πιο ωραία ντέρμπι στην Ευρώπη, μαζί με το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Έτσι, όμως, όπως γίνεται, στο Ελληνικό με άδειες εξέδρες, ενώ όλοι ξέρουμε από την αρχή της χρονιάς ότι θα συναντηθούν οι δυο τους, υποβαθμίζεται ο θεσμός. Ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός, δεν είναι Κυπελλάκι... Δεν είναι όπως το πρωτάθλημα, το οποία είναι ένας μαραθώνιος, αλλά έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο γκαρντ της Μπιλμπάο στον «Τύπο της Κυριακής».

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε περισσότερους οπαδούς παρά φιλάθλους. Όσο περνάνε τα χρόνια οδηγούμαστε σε τέλμα. Αν δεν παρθούν αποφάσεις για αλλαγές, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον τελικό με άδειες εξέδρες και το μπάνερ με το σήμα της ομοσπονδίας στο φόντο», πρόσθεσε ο διεθνής άσος.

Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα; Ο Νίκος Ζήσης αισιοδοξεί. «Το ελπίζω και εύχομαι. Νομίζω ότι εκτός Αθηνών σε μερικά χρόνια θα μπορούσαμε να δούμε έναν τελικά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Και γιατί όχι να μην είχαμε φέτος ένα Final 4 με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, που είναι αρκετά ανταγωνιστικοί; Με αυτόν τον τρόπο θα ανέβαιναν η φήμη και η δόξα του νικητή. Πιστεύω ότι αξίζει το ελληνικό μπάσκετ μια ακόμα ευκαιρία. Ακόμα κι αν δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε αγώνα στην Ελλάδα με την παρουσία μόνο δέκα αστυνομικών».

Ερωτηθείς-τέλος-αν η κατάσταση αυτή στην Ελλάδα αποτρέπει τον επαναπατρισμό του, απάντησε: «Όχι, πάντα έχω στο μυαλό μου την επιστροφή. Δεν λέω ποτέ ‘όχι’ στην Ελλάδα. Υπήρχαν προτάσεις κατά το παρελθόν και είχα φτάσει πολύ κοντά, αλλά αυτό είναι και θέμα συγκυριών. Το συμβόλαιο ι μου τελειώνει το καλοκαίρι και ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: