Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος θα θυσιαστεί για να μπει ο Ολίσε;

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει την εμφάνιση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, αναρωτιέται πως ο Γιώργος Δώνης θα χωρέσει τον Ολίσε στο ματς με την ΑΕΚ και για τη διαιτησία υποστηρίζει ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει ανάγκη το παιχνίδι εντυπώσεων.
Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη και στον ΠΑΟΚ αυτή είχε λείψει εδώ και ένα μήνα, κάτι το οποίο στοιχίζει γενικότερα στη ψυχολογία της πόλης. Η αγορά δε λειτουργεί ,τα μπαρ έχουν μειωμένη κίνηση, το χαμόγελο δεν υπάρχει. Από αυτή την οπτική, η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν σημαντική.
Για να έρθει αυτή βέβαια, έπρεπε ο ΠΑΟΚ να περάσει μία δοκιμασία εξαιτίας του λάθους του Κατσικά για ακόμη μία φορά. Το γκολ που έβαλε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έβαλε τον ΠΑΟΚ οδηγό, αλλά μέχρι τότε, το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, της στέρησε το δικαίωμα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Από το 9΄που μπήκε το γκολ που Περογαμβράκη, μέχρι και το 38΄που το μυαλό του Λόρενς κατέβασε μία εξαιρετική ιδέα, ο ΠΑΟΚ έτρεμε μέσα στο γήπεδο.
Του ήρθαν και αρκετές αναποδιές, με τον Κάτσε τιμωρημένο, τον Φωτάκη να μη μπορεί να βοηθήσει τελικά, τον Γκαρσία κάπου στην Ισπανία και τον Κατσουράνη να τον … πάει αίμα λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ο Δώνης αναγκάστηκε να παίξει με τον Ρομπέρ στον άξονα παρτενέρ του Λάζαρ. Πλάκα – πλάκα ο Γάλλος ήταν πολύ πιο ουσιαστικός στη θέση αυτή.
Ο Λόρενς ήταν ο πρωταγωνιστής, αφού συμμετείχε και στα τρία γκολ. Ουσιαστικά έφτιαξε τα δύο και έβαλε το τρίτο. Ο Ιρλανδός προσπαθεί να βρει έναν ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα, αλλά κακά τα ψέματα του λείπει η διάρκεια. Ας ελπίσουμε να τη βρει.
Εξαιρετικός ήταν ο Σίλντεφελντ, ο οποίος αν δεν ήταν εκεί κοντά στον Κατσικά, ο ΠΑΟΚ θα είχε άλλο ένα πολύ δύσκολο βράδυ, ενώ πολύ κοντά σε θετική απόδοση ήταν ο Αποστολόπουλος που αξίζει πολλά μπράβο.
Αυτός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση είναι ο Ολίσε που έπαιξε σχεδόν ένα ημίχρονο και η ποιότητά του ξεχώριζε σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο μέσα στο γήπεδο. Και επειδή πολύ κουβέντα έχει γίνει για την διαχείριση της ομάδας, ο Δώνης είναι υποχρεωμένος να θυσιάσει έναν από αυτούς που έπρεπε να χωρέσουν μέχρι τώρα. Αρχής γενομένης από το ΟΑΚΑ το επόμενο Σάββατο.
Πάμε και στο κομμάτι της φάσης του 26΄. Γίνεται ερώτηση στον συμπαθέστατο κ. Πετράκη, για το αν έχει άποψη για τη φάση του πέναλτι που ζήτησαν οι του ΟΦΗ. Στο ριπλέι, είδαμε τριάντα φορές τον Ιτάνζ να βρίσκει μπάλα, η Τούμπα έχει μόνιτορ άλλωστε, αλλά ο συνάδελφος την έκανε την ερώτηση. Από τη μία δεν υπολογίζει πως θα εκθέσει – μάλλον τον κ. Πετράκη και από την άλλη, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ δεν έχουν ανάγκη το παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ τους. Οι σχέσεις είναι άριστες, η συμπάθεια και ο σεβασμός δεδομένος και θα πρέπει όλοι να κινούνται μέσα από αυτή την κοινή λογική.
Κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο για την εικόνα του ΠΑΟΚ, νομίζω πως σύντομα θα πρέπει να βρεθεί ο ρόλος στους νέους παίκτες και να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την άμυνα αφού επιστρέφει και ο Κουμαλό.
Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά απέναντι σε έναν ΟΦΗ που είχε διάθεση να κλειστεί μετά το 0-1, βρήκε τρόπους να τον ανοίξει και να πετύχει τρία γκολ. Και να μη κυνηγήσει είναι η αλήθεια περισσότερα μετά από αυτό του Λόρενς.
Ο αγώνας με την ΑΕΚ έχει ενδιαφέρον, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα απέναντι στις ομάδες που αποδεδειγμένα είναι χαμηλότερης ποιότητας. Σίγουρα, είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να αφήσει πίσω του τη θεωρία και να κοιτάξει την πράξη.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: