Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

«Δεν έχει σημασία αν έχει νικήσει ο Ολυμπιακός»

Ένας τελικός Κυπέλλου είναι πάντα ένα ματς που κρίνει τίτλο και είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν έχει σημασία αν έχει νικήσει ο Ολυμπιακός»

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Νίκο Ζέρβα και Τόλη Κοτζιά:

«Ο καθένας από το πόστο του πρέπει να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί από τον τομέα που του αναλογεί. Προπονητές και παίκτες πρέπει να είναι σωστοί επαγγελματίες. Ο τελικός είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς και δεν έχει καμία σχέση μετα δύο προηγούμενα του πρωταθλήματος. Έτσι κι αλλιώς, το πρώτο ματς έγινε πολύ νωρίς όταν ο Παναθηναϊκός ακόμα χτιζόταν και ο Ολυμπιακός ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα μετά από την πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά του. Στο ματς του δεύτερου γύρου, ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα λόγω έδρας και πήρε το αποτέλεσμα. Το ματς το σημερινό όμως είναι τελικός και δεν έχει σημασία ποιος έχει νικήσει στα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το αν έχει πίεση ο ΠΑΟ λόγω των ηττών στο πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω πως ο Παναθηναϊκός έχει πίεση επειδή έχει χάσει τα δύο ματς του πρωταθλήματος. Αυτό μόνο ως κίνητρο μπορεί να λειτουργήσει. Έχει το υλικό να «χτυπήσει» το Κύπελλο, έχει καλούς παίκτες που σκοράρουν όπως Μπράμος και Καπόνο ενώ έχει και τους έμπειρους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή. Σε τέτοια παιχνίδια, σημαντικότερο ρόλο παίζει ποια ομάδα θέλει τη νίκη περισσότερο».

Για το τι αλλαγές θα υπάρξουν: «Το τελευταίο ματς αποτελεί οδηγό για θέματα τακτικής για τις δύο ομάδες. Σίγουρα θα γίνουν ορισμένες αλλαγές και στην άμυνα και στην επίθεση προκειμένουν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Ίσως και να είναι περισσότερες οι αλλαγές εκείνες στον Παναθηναϊκό παρά στον Ολυμπιακό».

Και η ευχή για τον τελικό: «Αυτό το ματς είναι διαφήμιση του μπάσκετ. Θα το παρακολουθήσει όλη η Ευρώπη. Εύχομαι να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: