Τον Βάσκο στόπερ, Αρίτς Ουστάριθ ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο,  «βλέπει» ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr! Δοκιμαζόταν από την Ντιναμό Τιφλίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και εξετάζεται ο 30χρονος Βάσκος στόπερ, Ουστάριθ, ο αποτελεί γέννημα θρέμμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία αγωνίστηκε από το 2005 μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου αφέθηκε ελεύθερος και ενώ είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Μπέτις.
Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είχε πάει τις προηγούμενες ημέρες για να υπογράψει στην Ντιναμό Τιφλίδας, προπονήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ωστόσο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον πρότειναν στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν έχει υπογράψει ακόμη στην ομάδα της Γεωργίας και είναι ελεύθερος.
Who is who
Ο Ουστάριθ Αλντεκοαοταλόρα γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1983 και είναι γέννημα θρέμμα Βάσκος. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Λεθάμα, οι οποίες μετά την Μασία της Μπαρτσελόνα αποτελούν τις πιο φημισμένες στην ιβηρική. όπου Από το 2001 μέχρι το 2003 έπαιξε στη δεύτερη ομάδα της Μπιλμπάο και το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς πήρε μεταγραφή για το... καμάρι των Βάσκων, την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Αρχικά εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα και το 2005 πήρε το βάπτισμα του πυρός στους «μεγάλους». Στην πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 17 παιχνίδια για την Πριμέρα Ντιβισιόν, ωστόσο στη συνέχεια οι λύσεις που υπήρχαν στη θέση του τον καθήλωσαν στον πάγκο. Συνολικά, με τα «Λιοντάρια» έπαιξε 103 φορές και σκόραρε ένα γκολ, απέναντι στην Αλμερία, ενώ είχε και ένα πέρασμα από την Ρεάλ Μπέτις την περίοδο 2011-2012, όπου έκανε 7 συμμετοχές. Παρότι είχε συμβόλαιο με τους Βάσκους μέχρι τον Ιούνιο του 2013, τον Αύγουστο που μας πέρασε έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα, καθώς δεν υπολογιζόταν από τον Μαρτσέλο Μπιέλσα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν λυπημένος από την εξέλιξη αυτή, αφού πέρασε μια ζωή στο σύλλογο, ενώ τόνιζε ότι είναι τιμή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας που υποστήριζε από παιδί. Τον Οκτώβριο φέτος δοκιμάστηκε από την αγγλική Λιντς, η οποία αγωνίζεται στην Tσάμπιονσιπ, αλλά οι δύο πλευρές δεν έφτασαν σε συμφωνία. Όσο ήταν ελεύθερος πάντως προπονούταν με την Κουλτουράλ ντε Ντουράνγο, ομάδα τέταρτης κατηγορίας στην Ισπανία, προκειμένου να διατηρείται σε καλή κατάσταση μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.


πηγή: gazzetta.gr