Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αλεξανδρής: «Να τρέξει ο ΠΑΟ»

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει γρήγορο ρυθμό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Αλεξανδρής: «Να τρέξει ο ΠΑΟ»
Γρήγορο ρυθμό θα πρέπει να δώσει στον τελικό με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός για να έχει πολλές ελπίδες να κατακτήσει το τρόπαιο υποστήριξε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο Έλληνας τεχνικός επίσης χαρακτήρισε σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη του αγώνα τον έλεγχο των ριμπάουντ και την χρησιμοποίηση των περιφερειακών παικτών.

«Γεγονός είναι πως όταν πάς να κρατήσεις χαμηλά το σκορ, τότε εγκλωβίζεσαι και εσύ απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Τόλη Κοτζιά και Νίκο Ζέρβα:

-για τον τελικό:
«Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί κρίνεται ένας τίτλος και με την πλάτη στον τοίχο είναι ο ΠΑΟ. Έχει χάσει τα δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα και εάν χάσει και τρίτο θα έχετε πρόβλημα. Το τελευταίο παιχνίδι είναι πολύ πρόσφατο και θέλω να δω τι θα σκεφτεί ο κάθε προπονητής για σαν πάριε τον τίτλο. Το άγχος είναι σημαντικός παράγοντας. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να αποφορτίσεις το κλίμα και να επιβάλεις αυτά που έχεις σχεδιάσει».

-τι θα πρέπει να διαφοροποιήσει ο ΠΑΟ:
«Ο ΠΑΟ έδειξε αδυναμίες. Αμυντικά έχασε ριμπάουντ και αυτό ίσως να του κόστισε και το παιχνίδι. Έχει τον Καπόνο και δεν μπορεί να σουτάρει στο παιχνίδι. Υπάρχει ο Σχορτσιανίτης που είναι μεγάλο πρόβλημα για τον αντίπαλο αλλά πάντα τον ντουμπλάρουν. Ο ΠΑΟ δέχεται πίεση στην περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός και με το κοντό σχήμα πάει καλά. Αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Σπανούλη όταν ο ΠΑΟ είχε προσαρμόσει επάνω του την άμυνα»

-για τους δύο προπονητές:
«Αξίζουν και οι δύο να είναι στους πάγκους αυτούς. Έχουν την ευκαιρία να κάτσουν στον πάγκο τόσο μεγάλων ομάδων κάτι που μέχρι χθες ήταν προνόμιο ξένων μεγάλων προπονητών»

-για τον ρυθμό του αγώνα;
«Εάν ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού τι θα έκανα; Θα έτρεχα. Ο ΠΑΟ έχει αθλητική ομάδα με παίκτες καλούς σουτέρ και αθλητικά προσόντα. Θα κινδυνέψεις όταν κάνεις κάτι τέτοιο με τον Ολυμπιακό. Σε αυτόν ο Μπαρτζώκας προσπαθεί να δώσει κοντρόλ ρυθμό. Γεγονός είναι πως όταν πάς να κρατήσεις χαμηλά το σκορ, τότε εγκλωβίζεσαι και εσύ».

-για τους Έλληνες προπονητές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν:
«Φέρε έναν οποιοδήποτε ξένο προπονητή σε μια άλλη ομάδα με τα ίδια δεδομένα. Να έχει γκρίνια από τον κόσμο, οι παίκτες να είναι απλήρωτοι . Θα είχαν αποφύγει. Αν λειτουργούν ακόμη κάποια σωματεία είναι από το μεράκι κάποιων ανθρώπων. Σε καθημερινή βάση βλέπω την καθημερινή αγωνία, που τείνουν να υποχρεώσουν τις ομάδες να σταματήσουν να λειτουργούν».

-για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί το παιχνίδι:
«Ντροπή να γίνεται ένας τελικός και πάλι κάτω από τις συνθήκες αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: