Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Διαολεμένοι «Άγιοι»!

«Σκότωσαν» τους πρωταθλητές! Μόνο «Άγιοι» δεν εμφανίστηκαν οι παίκτες της Σαουθάμπτον, καθώς επικράτησαν 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι και πλέον μένει να φανεί αν θα δεχθεί το δώρο η Γιουνάιτεντ!

Διαολεμένοι «Άγιοι»!

Οι «Άγιοι», δέχτηκαν με χαρά τα δώρα των Χαρτ και Μπάρι στο δεύτερο και το τρίτο γκολ, βλέποντας απλά τον Τζέκο να μειώνει προσωρινά σε 2-1 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο σημείωσε την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Σαουθάμπτον, η οποία αποσπάστηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη! Στο -9 παρέμεινε η Σίτι, με τη διαφορά να φτάνει και σε διψήφιο αριθμό, εφόσον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατήσει της Έβερτον, το απόγευμα της Κυριακής.

Το ματς:

Σε θέση που αν δεν ήταν Πρωταθλήτρια Αγγλίας και δεν είχε αποκτήσει χαρακτήρα, δύσκολα θα έβρισκε δυνάμεις για να ανατρέψει την κατάσταση, βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στο «St. Mary’s». Μόλις στο 7ο λεπτό, οι «πολίτες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον Πάντσεον να εκμεταλλεύεται την κόντρα στο πλασέ του Ροντρίγκεζ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι «Άγιοι» έδειχναν να παίζουν με άνεση απέναντι στη Σίτι που δεν μπορούσε να συνηθίσει στα δεδομένα του αγώνα. Η Σαουθάμπτον, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, παρέμεινε… ψύχραιμη όταν είδε τον Χαρτ να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια και τα πόδια του (!) σε σουτ του Λάμπερτ στο 22’, για να κάνει ο Στίβεν Ντέιβις το 2-0 με προβολή! Ευτυχώς για την ομάδα του Μάντσεστερ, σε αντεπίθεση για σεμινάριο στο 39’, οι Σίλβα, Τζέκο και Ζαμπαλέτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να μειώσει ο Βόσνιος με προβολή στο 2-1 του πρώτου ημίχρονου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σίτι να τα κάνει… χειρότερα, δίνοντας στη Σαουθάμπτον ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Λάμπερτ, από αριστερά, μπήκε στην περιοχή του Χαρτ, «έσπασε» τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι κι εκεί… περίμενε ο Γκάρεθ Μπάρι για να «εκτελέσει» τον τερματοφύλακά του με ωραίο πλασέ και με το αυτογκόλ να γράψει το 3-1! Κανείς από τους φίλους των «πολιτών» δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, πόσω μάλλον ο Ρομπέρτο Μαντσίνι που δεν ήξερε τι να πρωτοδιορθώσει. Στο 55ο λεπτό, ο Αγουέρο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει τους Πρωταθλητές στο ματς, αλλά το γυριστό σουτ με το αριστερό που δοκίμασε, απομακρύνθηκε από τον Μπόρουτς. Η Σίτι όφειλε να παλέψει το παιχνίδι με ό,τι «όπλα» είχε και όσες δυνάμεις είχαν οι παίκτες της, ωστόσο, η Σαουθάμπτον κράτησε με ευκολία το υπέρ της 3-1, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη.


Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 9/2

Τότεναμ-Νιούκαστλ 2-1
(5’, 78’ Μπέιλ - 24’ Γκουφράν)

Τσέλσι-Γουίγκαν 4-1
(25’ Ραμίρες, 56’ Αζάρ, 86’ Λάμπαρντ, 90’+2’ Μαρίν - 58’ Μαλόνεϊ)

Νόριτς-Φούλαμ 0-0

Στόουκ-Ρέντινγκ 2-1
(68’ Χουτ, 81’ Ζερόμ - 84’ Μαριάπα)

Σάντερλαντ-Άρσεναλ 0-1
(35’ Καθόρλα)

Σουόνσι-ΚΠΡ 4-1
(8’, 67’ Μίτσου, 28’ Ράνχελ, 50’ Ερνάντεζ - 47’ Ζαμόρα)

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 3-1
(7' Πάντσεον, 22' Ντείβιτς, 48' αυτ. Μπάρι - 39' Τζέκο)

Κυριακή 10/2

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα 11/2

Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο 23/2 (17:00)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα
Φούλαμ-Στόουκ
Λίβερπουλ-Σουόνσι
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Έβερτον
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρέντινγκ-Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: