Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το μεγάλο διάστημα που πέρασε από την τελευταία εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα.
Συμπληρώνονται 82 ημέρες την ημέρα του αγώνα με την Ξάνθη, από την τελευταία φορά, που ο Παναθηναϊκός νίκησε για το πρωτάθλημα στην έδρα του!Μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί να νικήσει στην έδρα του και έχει πρόβλημα κυρίως απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ετσι κάθε άλλο παρά συμπτωματικό είναι το γεγονός, ότι την τελευταία του νίκη στο ΟΑΚΑ την πέτυχε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ομάδα με επιθετική φιλοσοφία.
Ηταν στις 18 Νοεμβρίου 2012 με ένα καθαρό 2-0 και με σκόρερ τον Ζέκα και τον Βιτόλο. Από τότε οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση, αλλά κόλλησαν στο 2-2 με τον Ολυμπιακό και μέσα στο 2013 έχασαν με 1-2 από τον Λεβαδειακό και έφεραν 1-1 με τον Πανθρακικό. Και στα δύο τελευταία παιχνίδια με μικρομεσαίους αντιπάλους ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ, αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.
Κόντρα στην Ξάνθη , λοιπόν, ο Παναθηναϊκός καλείται να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Εύκολα, η δύσκολα πιστεύω, ότι θα τα καταφέρει. Η απουσία του Τοτσέ και καθαρού φορ στο συγκεκριμένο ματς , μπορεί να αποδυναμώνει επιθετικά τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχει περίπτωση να μπερδέψει και την άμυνα της Ξάνθης. Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Καζιγιάμα θα στριφογυρίζουν και θα μπαίνουν στην περιοχή και πολλές φορές η έλλειψη καθαρού φορ, δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες